Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Friko

Ankieta - ile jestem w stanie zapłacić za Konto Premium

Ankieta - ile jestem w stanie zapłacić za Konto Premium  

26 members have voted

1. 1. Jak w tytule, chodzi o podanie ceny maksymalnej. Założenia: abonament Konta Premium obejmuje 12 miesięcy, uprawnienia dotyczą: brak wyświetlanych reklam, większy limit skrzynki komunikatora, wyróżnienie użytkownika na forum (np. grupa premium member)

• max . 200 zł (brutto)
    • max. 150 zł (brutto)
    • max. 100 zł (brutto)

Recommended Posts

Krótkie rozeznanie, czy temat Kont Premium faktycznie cieszy się zainteresowaniem :)

założenia są takie że właściciel Konta Premium, w zamian za roczny abonament, dostaje brak reklam plus jakieś małe bonusy przykładowo takie jak opisane w ankiecie. Żeby sprawa miała sens, wpływy z takiego instrumentu muszą przekraczać koszty jego funkcjonowania (księgowość + administracja) dlatego w ankiecie prosimy o określenie maksymalnej wysokości rocznego abonamentu.

Czuję się takim samym członkiem forum jak dopiero co zarejestrowany czy stary weteran więc tytuł permium member nie potrzebny jest mi wcale. Co do reklam to w zasadzie już ich niewidzę  :) , szybko się przyzwyczaiłem. Jeśli opłata to dla wszystkich, tak uważam, wtedy i ja chętnie zapłacę.

Błąd taktyczny. Trzeba było najpierw zakleić forum upierdliwymi banerami, a potem robić ankietę :D . Nie mogłem się powstrzymać.  :rolleyes:

Raczej chętnych niewielu. Opłata rzędu 5-20 zł (może więcej) dla wszystkich - do dyskusji. 

Nie wiem czy wszyscy " skumali " ale pomysł z kontami premium został wysunięty przez kilku użytkowników w tym wątku:

http://jerkbait.pl/topic/29933-od-wczoraj/page-3

więc zrobiliśmy ankietę żeby zobaczyć czy jest jakieś większe zainteresowanie tematem. Żadne plany na razie za tym nie stoją, po prostu padła propozycja - to sprawdzamy, to wszystko :)

...az sie zalogowalem  :lol: . Propozycja, hmmh, od kogo, od tych co zalogowani 24 h  i nie wiedza chyba co z czasem robic  ;) ? Juz widze mine 99,9 %  uztkownikow przed ekranem monitora hehe, pozdrawiam. Ps. adblock + google chrome i nie ma zadnych reklam. 

Zapewne trudno Ci będzie w to uwierzyć aspijusie, ale są na tym forum również użytkownicy których obchodzi jak będzie ono wyglądało w przyszłości i byliby skłonni nawet dać w tym celu coś od siebie.... w pale się nie mieści, co nie ?

Dobre by było jakby np giełda była po opłaceniu abonamentu... mniej handlowców i wałkarzy Edited by Tomasz eS

Czy to jest zaproszenie do dyskusji na temat konta premium? Czym miałoby być i jakie przywileje z tego by wynikały? Czy też jest jak wprost stoi u góry? Bo jeśli to drugie, to "brak wyświetlanych reklam, większy limit skrzynki komunikatora, wyróżnienie użytkownika na forum (np. grupa premium member)" nie jest żadną ofertą. Przykro mi, ale tak to widzę. 

Raczej chętnych niewielu. Opłata rzędu 5-20 zł (może więcej) dla wszystkich - do dyskusji.

Taki przedział jest rozsądny. Inaczej to wyjdzie jak z akcyzą na używki. Akcyza w góre a wpływy z niej w dół.
No i druga sprawa. Warto by wiedzieć jakie sa koszty miesieczne utrzymania forum bo moze okazać sie ze forum które ma w statusie niedochodowość stanie sie źródełkiem kasiorki dla trzymającego władze. I adblock bedzie miał wieksza liczbe użytkowników.

Jeżeli wpłaty nie będą dobrowolne i z wynikającym z tego "naznaczania", to wielu chętnych nie będzie.

Lepiej podać  nr. rachunku i informację że zbieramy na serwer. Ktoś da 100zł, inny 5zł i kasa będzie (mogę się złożyć na serwer, ale nie che żadnego "premium memeber" - w szczególności po angielsku).

Najgorsze co można zrobić, to uzależnić status na giełdzie od wpłat (poza obecnym rozwiązaniem).

Nie chcę być Premium Memberem, podobnie jak nie chcę mieć na samochodzie tablicy rejestracyjnej z napisem, powiedzmy Eagle 1 :) Rozumiecie? Chcę być normalnym członkiem, niekoniecznie z ramienia i wysuwającym się na czoło. :)

Ale... gdybyście tak, szanowni Modowie, zagwarantowali że taki Premium Member, za swoją powiedzmy stówkę, nie będzie banowany za świńskie żarciki oraz niewinne, słowne utarczki z kolegami, wtedy się zastanowię. :)

Natomiast jeśli zwyczajnie, jak każdy, potrzebujecie kasy na dalszą działalność, ew. na suchy chleb z masłem i szynką oraz na kolonie dla dzieciaka, to ja to jak najbardziej rozumiem i popieram. Wtedy zwyczajnie wystarczy poprosić. Ostatecznie swoim pomysłem, sprawiacie uczestnikom sporą frajdę, a to jest warte kilku złociszy.

Czy to jest zaproszenie do dyskusji na temat konta premium?

nie, to tylko prosta ankieta z trzema opcjami do wyboru ;)   jak ktoś nie jest zainteresowany to spokojnie może olać sprawe

Lepiej podać  nr. rachunku i informację że zbieramy na serwer. Ktoś da 100zł, inny 5zł i kasa będzie (mogę się złożyć na serwer, ale nie che żadnego "premium memeber" - w szczególności po angielsku).

Pomysł idealny. "Sekcja VIP" nie zachęca.

Rozumiecie? Chcę być normalnym członkiem, niekoniecznie z ramienia i wysuwającym się na czoło. :)

Już chciałem napisać ,że chyba przespałeś jakąś lekcję na biologi , a tym czasem ... ;)

[ cenzura ]

Edited by Friko

A może warto spróbować też skręcić w stronę oficjalnej branżowej reklamy , całkiem transparentnie otworzyć się na oficjalnych sponsorów i donatorów , uhonorowanych zakładką na stronie głównej ?

Już chciałem napisać ,że chyba przespałeś jakąś lekcję na biologi , a tym czasem ... ;)

[ cenzura ]

Vipy, srypy, dostępy, podstępy, równi, równiejsi... Tak się zaczynają zjazdy po równi pochyłej, a takie wpisy (zastępujące tekst oryginalny) jak ten zielony, to przeważnie gwoździe do trumny...

Edited by zorro

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...