tofik 1,131 Report post Posted October 14, 2013 Otóż jest,ona najnowsza ,choć stara jak świat ,niczym Jugole od zawsze robione z dwóch połówek korpusu,tak teraz Rapala pokazuje że wie o co chodzi w myszkowaniu,mykach itp.:http://www.youtube.com/watch?v=CywGY49m0mg :P Radować się trzeba ,bo nie wyskoczy nad wodę ,jest produkowana seryjnie i to na cały świat,czyli nigdy nie braknie w pudełku,tylko co na to Julian król,samozwańczy najlepszy polski trout hunter,,,,,,,,,,,,? :o Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted October 14, 2013 Eeee, podróba. :P Oryginały myki mają bardziej mykaśne a połówki połowiczne. ;) Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted October 14, 2013 Dwie połówki to już jest literek :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted October 14, 2013 A gdzie literek, tam myki. ;) Share this post Link to post Share on other sites
krzysju 73 Report post Posted October 14, 2013 A tak do rzeczy - co daje robienie woblera z dwóch połówek ( nie mylić z 0,5 l ) ? Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted October 14, 2013 Zapytać musisz Juliana,bo my tu raczej nie kompetentni :huh: Share this post Link to post Share on other sites
stoner 1,741 Report post Posted October 14, 2013 Ja dziś zrobiłem połówke i troszke drugiej. Ide spać :wacko: Share this post Link to post Share on other sites
maximus 43 Report post Posted October 15, 2013 @Tofik,a do kogo ty pijesz,czyżby do Szuszkiewicza :huh: ? Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted October 15, 2013 Jak już, to zazwyczaj z kimś piję ;) Wrogów nie mam,więc do nikogo pić nie muszę,a to że ktoś mnie co najwyżej śmieszy ,to już moja sprawa :) Share this post Link to post Share on other sites
Wojciech_B 540 Report post Posted October 15, 2013 kto jest Julianem ? :D Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted October 15, 2013 Z tego co pamiętam, to Jarosław Boberek ;) Share this post Link to post Share on other sites
Wojciech_B 540 Report post Posted October 15, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=6zXDo4dL7SU Share this post Link to post Share on other sites
Kielo 1,829 Report post Posted November 16, 2013 Tofik :-) ktoś cię śmieszy i zakładasz po to wątek :-) Wątek ,który ma za zadanie kogoś rozśmieszyć czy ośmieszyć :-) Chciałbyś żeby ktoś założył wątek np. "TOFIK ogrom wiedzy i doświadczenia" ? Chcesz? Pisząc takie rzeczy uwierz mi że na pewno masz już wrogów :-):-):-) i obyś przez pomyłkę nie wypił połówki z którymś :-). Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted November 16, 2013 Kielo- mam wrażenie ,że źle odczytałeś zamysł tego wątku.Osoba Juliana jest bardzo specyficzna,nie będę używał tu porównań,bo znowu pójdzie foch .Zasadniczo Jegomość ma dziwną przypadłość przypisywania sobie zasług intelektualnych w dziedzinie lurebiuldingu,tylko że to trochę słabe jest,bo niestety wszystko już było "gdzieś grane".Temat cudownych myków,cykad,dwóch połówek itp.-wszystko już było.Wierzę że to naprawdę jest spoko człowiek,a przede wszystkim mądry lurebuilder,ale mam wrażenie że to co wypisuje jest pisane by wzmóc sprzedaż ,i nic w tym dziwnego,ale ceny które proponuje za jego woblery pewien portal zajmujący się sprzedażą ,to już przegięcie ,i myślę że sam SS sprzedając bezpośrednio swój produkt nie wołałby tyle kasy. I tak już poza tym,nie wiem co masz do mnie,bo ja do Ciebie nic nie mam ,ale wszelkie ewentualne dyskusje proponuję przenieść na priv,oczywiście te nie związane z tematem. :) Share this post Link to post Share on other sites
kotwitz 1,200 Report post Posted November 17, 2013 Ja dziś zrobiłem połówke i troszke drugiej. Ide spać :wacko: Nie do końca Ci wierzę, zbyt poprawnie napisałeś ;) Share this post Link to post Share on other sites
Kielo 1,829 Report post Posted November 17, 2013 Tofik poszedł priv. Share this post Link to post Share on other sites
Banjo 2,621 Report post Posted November 17, 2013 Tofik, nie tylko Rapala, ale Salmo też ma coś w swojej ofercie z mykami: http://www.salmo.com.pl/whacky/. Z tego co widać, to Rapala wprowadziła później do sprzedaży, ale zrobili więcej modeli. Zauważ tylko, że najmniejszy wobek z mykami u Rapali to 7 cm. Chłopaki z naszego jerka potrafią robić mniejsze wobki z mykami i za to chociażby należy ich chwalić. A że doszli inną drogą to fajnie. Jak widać, reguła się potwierdza, że do oczekiwanych efektów można dojść na wiele sposobów, nawet robiąc dwie połówki (0.5l) :). Tomku nie napinaj się tak, nie warto. Share this post Link to post Share on other sites
minecjusz 1,021 Report post Posted November 17, 2013 Tylko teraz w wątku nie piszcie samych "poszedł priv" "Poszła dop na priv" "Poszedł priv" "Odp na priv"" "Poszedł priv" ........................................itd Jak poszedł priv to odbiorca to widzi :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
NARA 157 Report post Posted December 22, 2013 Przecież Wideł robi wygięte stery już od dawna. Share this post Link to post Share on other sites
cristovo 2,503 Report post Posted December 23, 2013 (edited) ... Edited January 14, 2014 by cristovo Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted December 23, 2013 Z tego co pamiętam, to Jarosław Boberek ;) Guzik mnie obchodzą jakieś zaszłości i niesnaski tego czy innego obywatela z innym obywatelem. Wolny kraj. Ale gdy w temacie mamy "król Julian" (autor wyraźnie puszcza oko do czytających - "wiecie co to za groteskowa postać, nie trzeba precyzować"), a później pada nazwisko konkretnego CZŁOWIEKA...bez względu na wszystko uważam to za chamstwo! Po polityku można tak sobie pojechać, ba!, nawet po biskupie, jeżeli zasłuży (jeden taki ostatnio zasłużył, a jest nawet arcy), ale po osobie prywatnej - wara!!! No, ale przecież Królowi Julianowi głosu naprawdę użyczył Jarosław Boberek (to ten śmieszny policjant z "Rodziny zastępczej", a także głos "Serca" z reklamy pewnego operatora sieci telefonii komórkowych) :D . Pozdrówka Kamil Share this post Link to post Share on other sites
cristovo 2,503 Report post Posted December 23, 2013 (edited) ... Edited January 14, 2014 by cristovo Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted December 23, 2013 Cristavo-leć lepiej po drugą połówkę ,bo po jednej ,masz za ostre myki.A,no,świąt w to nie mieszaj ,bo jestem osobą nie wierzącą w żadnego boga(także żadnego od lurebuildingu), i dla mnie ten czas jest zwykłym czasem. Poza tym,król lemurów,dużo bardziej ubliża mi ,czy innym ,niż my jemu.Porównaj daty wpisów tu (naszych) i jego (na zadupiu) .Wytrzeźwieć,zrozumieć ,polecam przede wszystkim .Jako producent przynęt ,Julian jest dla mnie tym samym ,co Jaxon,Dragon ,Shimano ,Daiwa czy wreszcie cały wachlarz producentów z Chin,poseł czy jakiś tam arcybiskup.Nikt nie zabroni mi pisać źle czy dobrze o jego wyrobach,a tym bardziej drwić z zasług które sobie zapisuje .Mamy wolność słowa.Biorąc pod uwagę to, że jednak to on bardziej nas obraża ,jako społeczeństwo,niż my Go tutaj...........daruj sobie po prostu ,będzie dla Ciebie zdrowiej i spokojniej w te święta.Holly night,silent night........... ;) Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted December 24, 2013 A gdyby tak Juliana zdetronizować, kto na Jego miejsce? Maurice? Mort? Kim są, skoro Julian już znany? ;) Share this post Link to post Share on other sites