Guest Horn Report post Posted December 13, 2013 (edited) Natomiast pamietam taki bardzo prosty sposob (mozna sie zaopatrzyc nawet prawie na lowisku) - wziac odpowiedniej DN rure kanalizacyjna z kołnierzem. Jaka DN byla pasujaca nie przypomne sobie..ale sposob dzialal bardzo skutecznie ( DN 50?)...przy niewielkich nakladach finansowych. Najprosciej zmierzyc srednice raczki w rumplu silnika oraz zmierzyc srednice wewn. kielicha z gumowa uszcelka.. http://www.ceneo.pl/Akcesoria_i_narzedzia_hydrauliczne;szukaj-rura+kanalizacyjna?se=CgEDzGD5i0cDW_ruCunuucsuYNmaiX-8&gclid=CJ2M0o_qrLsCFYmN3godX14AMw Gumo Nie przesadzaj ;) :) już te kilkadziesiąt zł można zapłacić za profesjonalną bezpieczną przedłużkę ;) Wyobraź sobie, jak na silniku np. 20 konnym przy prędkości blisko 50km/h na fali ta rurka wypada z rumpla.... :unsure: Z śrubami się zgadzam, ale komin można delikatnie ruszyć jeżeli zapobiegnie piszczeniu w tym badziewie ;) Edited December 13, 2013 by Horn Share this post Link to post Share on other sites
Gumofilc 202 Report post Posted December 13, 2013 Moja rola jest taka, zeby w miare mozliwosci wskazywac wszystkie kierunki. Nigdy nie wiadomo jakie warunki/preferencje beda pozadane biorac pod uwage szeroki odbior. Przykladowo: mam 2 lodki i ponton i nie za bardzo mam co lowic. Wszystko wiaze sie z bardzo dalekimi wyjazdami a w tym przypadku wiadomo jak te sprawy wygladaja... Mam iles tysiecy przynet, natomiast najwyzej z 50 takich, ktorych uzywam z powodzeniem... To samo wiaze sie z posiadaniem kilku silnikow, kilkudziesieciu wedek i kolowrotkow...... Wyobraznia? Taak! To jest towar pozadany. Gumo Share this post Link to post Share on other sites
NARA 157 Report post Posted December 13, 2013 (edited) Jakiej łodzi bez certyfikatu? Bo chyba nie piszesz o moim Hornie? bo jeżeli tak to jest chamstwo i pomówienie... Horn posiada certyfikat NIEMIECKIEJ międzynarodowej firmy Germanischer Lloyd ponieważ Norwedzy mają uczulenie na wszystko co nasze i mają większe zaufanie do GL-a. Nie wiem skąd to się bierze ale tak jest. Horn posiada bardzo wysoką kategorię pływalności C ( jednostki zaprojektowane do rejsów po wodach przybrzeżnych, dużych zatokach, zalewach, jeziorach i rzekach, w warunkach wiatru o sile do 6°B włącznie i przy fali o wysokości znaczącej do 2 m włącznie) I wybaczcie Panowie, ale na głupie zaczepki po prostu nie chcę odpowiadać. Hehhh pytanie ile dajesz mat i rowingów…. Więc odpowiedziałem, tyle ile przewiduje norma i według zaakceptowanego przez inspektora GL planu laminowania… Człowiek, co do mnie zadał to pytanie( nie wiedząc, że stosuję jeszcze takninę 4 kierunkową) przedstawiający się jako specjalista powinien wiedzieć jaka jest wymagana ( uwaga!) masa zbrojenia na metrze kwadratowym ( a nie ilość mat/rowingu jak to zapytał - są o różnym zagęszczeniu dlatego ilość ma drugorzędne znaczenie) do jednostek tego typu wielkości według normy. Więc proszę wstawić ten certyfikat i podać nazwę firmy. I nie pisać jak prostak ja nie atakuję ja zwracam się z prośbą. Urodziłem się w Augustowie i nie pojmuję, że mieszkają tam tak uszczypliwi ludzie i przemądrzali !!!!!!!!!!!!!!!!! Grzeczni ludzie odpowiadają na pytanie. Dziękuję. :wacko: Edited December 13, 2013 by Albatros Share this post Link to post Share on other sites
kapi81 62 Report post Posted December 13, 2013 str 4 - czytaj ze zrozumieniem, albo lepiej idz chwal wigry do innego watku{może przebarwienia znikną} Share this post Link to post Share on other sites
Gumofilc 202 Report post Posted December 13, 2013 Panowie. Wspominalem o waskiej linii (dotyczacej wszystkich "stron") wokol ktorej oscyluja takie watki jak niniejszy? Czyzby ona zaczela sie sklaniac w strone grani..? Gumo Share this post Link to post Share on other sites
Guest Horn Report post Posted December 13, 2013 (edited) Panowie. Wspominalem o waskiej linii (dotyczacej wszystkich "stron") wokol ktorej oscyluja takie watki jak niniejszy? Czyzby ona zaczela sie sklaniac w strone grani..? Gumo Masz rację. Temat na chwilę obecną wyczerpałem. W związku z tym poproszę o zamknięcie jego aby jednak uniknąć niepotrzebnego spamu "zaczepiaczy" ( mowa o post 128) Jak pokaże się jakaś ciekawa nowość z mojej strony to z całą pewnością pochwalę się. Pozdrawiam - Jacek Edited December 13, 2013 by Horn Share this post Link to post Share on other sites