Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Guest Horn

Horn 440 Sport - ogólnie

Recommended Posts

Guest Horn

Natomiast pamietam taki bardzo prosty sposob (mozna sie zaopatrzyc nawet prawie na lowisku) - wziac odpowiedniej DN rure kanalizacyjna z kołnierzem. Jaka DN byla pasujaca nie przypomne sobie..ale sposob dzialal bardzo skutecznie ( DN 50?)...przy niewielkich nakladach finansowych.

Najprosciej zmierzyc srednice raczki w rumplu silnika oraz zmierzyc srednice wewn. kielicha z gumowa uszcelka..

http://www.ceneo.pl/Akcesoria_i_narzedzia_hydrauliczne;szukaj-rura+kanalizacyjna?se=CgEDzGD5i0cDW_ruCunuucsuYNmaiX-8&gclid=CJ2M0o_qrLsCFYmN3godX14AMw

Gumo

Nie przesadzaj  ;)  :)  już te kilkadziesiąt zł można zapłacić za profesjonalną bezpieczną przedłużkę  ;)  Wyobraź sobie, jak na silniku np. 20 konnym przy prędkości blisko 50km/h na fali ta rurka wypada z rumpla.... :unsure:

Z śrubami się zgadzam, ale komin można delikatnie ruszyć jeżeli zapobiegnie piszczeniu w tym badziewie ;)

Edited by Horn

Moja rola jest taka, zeby w miare mozliwosci wskazywac wszystkie kierunki. Nigdy nie wiadomo jakie warunki/preferencje beda pozadane biorac pod uwage szeroki odbior.

Przykladowo: mam 2 lodki i ponton i nie za bardzo mam co lowic. Wszystko wiaze sie z bardzo dalekimi wyjazdami a w tym przypadku wiadomo jak te sprawy wygladaja...

Mam iles tysiecy przynet, natomiast najwyzej z 50 takich, ktorych uzywam z powodzeniem...

To samo wiaze sie z posiadaniem kilku silnikow, kilkudziesieciu wedek i kolowrotkow......  Wyobraznia? Taak! To jest towar pozadany.

Gumo

Jakiej łodzi bez certyfikatu? Bo chyba nie piszesz o moim Hornie? bo jeżeli tak to jest chamstwo i pomówienie...

Horn posiada certyfikat NIEMIECKIEJ międzynarodowej firmy Germanischer Lloyd ponieważ Norwedzy mają uczulenie na wszystko co nasze i mają większe zaufanie do GL-a. Nie wiem skąd to się bierze ale tak jest.

Horn posiada bardzo wysoką kategorię pływalności C ( jednostki zaprojektowane do rejsów po wodach przybrzeżnych, dużych zatokach, zalewach, jeziorach i rzekach, w warunkach wiatru o sile do 6°B włącznie i przy fali o wysokości znaczącej do 2 m włącznie)

I wybaczcie Panowie, ale na głupie zaczepki po prostu nie chcę odpowiadać.

Hehhh pytanie ile dajesz mat i rowingów…. Więc odpowiedziałem, tyle ile przewiduje norma i według zaakceptowanego przez inspektora GL planu laminowania… Człowiek, co do mnie zadał to pytanie( nie wiedząc, że stosuję jeszcze takninę 4 kierunkową) przedstawiający się jako specjalista powinien wiedzieć jaka jest wymagana ( uwaga!) masa zbrojenia na metrze kwadratowym ( a nie ilość mat/rowingu jak to zapytał -  są o różnym zagęszczeniu dlatego ilość ma drugorzędne znaczenie) do jednostek tego typu wielkości według normy.

Więc proszę wstawić ten certyfikat i podać nazwę firmy.

I nie pisać jak prostak  ja nie atakuję ja zwracam się z prośbą.

Urodziłem się w Augustowie i nie pojmuję, że mieszkają tam tak uszczypliwi ludzie i przemądrzali !!!!!!!!!!!!!!!!!

Grzeczni ludzie odpowiadają na pytanie.

Dziękuję. :wacko:

Edited by Albatros

str 4 - czytaj ze zrozumieniem, albo lepiej idz chwal wigry do innego watku{może przebarwienia znikną}

Panowie. Wspominalem o waskiej linii (dotyczacej wszystkich "stron") wokol  ktorej oscyluja takie watki jak niniejszy? Czyzby ona zaczela sie sklaniac w strone grani..?

Gumo

Guest Horn

Panowie. Wspominalem o waskiej linii (dotyczacej wszystkich "stron") wokol  ktorej oscyluja takie watki jak niniejszy? Czyzby ona zaczela sie sklaniac w strone grani..?

Gumo

Masz rację.

Temat na chwilę obecną wyczerpałem. W związku z tym poproszę o zamknięcie jego aby jednak uniknąć niepotrzebnego spamu "zaczepiaczy" ( mowa o post 128)

Jak pokaże się jakaś ciekawa nowość z mojej strony to z całą pewnością pochwalę się.

Pozdrawiam - Jacek

Edited by Horn

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...