Dienekes 1,001 Report post Posted August 30, 2013 No i doszliśmy do sytuacji, kiedy blanki przemówiły. O rety! :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted August 30, 2013 Mysle, ze jeszcze ze 3 strony o czytaniu jak to stelle sa do d..y i sami w to uwierzymy wedle zasady nieprawda powtarzana do bolu staje sie prawda :) :) :) zas milosnicy tych maszynek beda mnie ganiali nad woda jak karpiarze Romka Pietrzaka ( gdy opisal jak to zarybienia ich ulubionym mulowcem sa nielegalne) :) :) :) Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted August 30, 2013 3 strony? Ja już w to uwierzyłem i odetchnąłem z ulgą, że wcale nie będę musiał sprzedać nerki, żeby kupić sobie dobry kołowrotek :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted August 30, 2013 ...Przyszlo mi do glowy ze mozna by pozostawic mozliwosc jak to ktos okreslil ladnie 'wyszumienia sie' na forum wszystkim, ale w jakis sposob wyroznic glosy tych ktorzy maja niekwestionowane doswiadczenie w danych dziedzinach. Pomyslalem zeby zrobic cos takiego jak 'team jerkbait' ktory zrzeszalby najbardziej doswiadczonych w poszczegolnych dziedzinach uzytkownikow forum... Podobną rolę spełniają forumowe blogi, nawet część Teamu Jerkbait już tam jest. :) Wystarczy poszerzyć grono bloggerów, dogadać się z konkretnymi ludźmi by uzyskać ich zapewnienie odnośnie kierunku - tematu w jakim ma być blog prowadzony i spora część oczekiwań użytkowników może zostać zaspokojona. Nawet ta nieznośna, choć niezbędna potrzeba wyszumienia się, mamy bowiem wpis na blogu na wierzchu zawsze, nie istnieje zatem obawa, że merytorycznie zubożeje, lub zniknie pod natłokiem miernych postów i mamy komentarze pod wpisem, dzięki którym można już swobodnie rozmawiać, wymieniać się opiniami, szumieć. ;) Blogi śledzę z uwagą i tematyka tam poruszana bywa naprawdę szeroka, od powszedniego, choć zanikającego na forum wątku jakim jest połów ryb, relacja z połowu, po naprawdę konkretne opisy sprzętu wędkarskiego a nawet humorystyczną walkę z wiatrakami. Rozważnie uzupełniając grono bloggerów można zebrać naprawdę Dream Team, tym bardziej, że jak już pisałem stara gwardia ma tam swój dzielnie broniony przyczółek. :) Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted August 30, 2013 3 strony? Ja już w to uwierzyłem i odetchnąłem z ulgą, że wcale nie będę musiał sprzedać nerki, żeby kupić sobie dobry kołowrotek :ph34r: Nie potrzebujesz sprzedawac nerki, takie tranzakcje sa zarezerwowane dla Phenixow w tytanach :) Twin Power nie jest do d..y i jest dosc tani, ja ostatnio drapnalem uzywke za 500 zl :) Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted August 30, 2013 Dzięki, przy zakupie kolejnego stałoszpulowca będę miał to na uwadze :) Share this post Link to post Share on other sites
tpe 1,547 Report post Posted August 30, 2013 W sumie to temat i tak mial w zalozeniu byc do d..y :) Podobnie jak Stelle i nowa SW tez do d..y :) :) :) No i co teraz kupić? Jak tu żyć Bujo, jak żyć... :P Share this post Link to post Share on other sites
mdziam_78 278 Report post Posted August 30, 2013 OK, Czyli wielu jest zgodnych, że przy obecnej powtarzalności w produkcji blanków każdy pojedynczy egzemplarz jest taki sam. Można go również uzbroić wg jednego szablonu. Czyli jak sobie odrysuje schemat od kijów Paawelek83 z FC to mogę sobie spokojnie zbroić kilka różnych modeli Batsonów, a może jeszcze i MHX'y ogarnę. Super dzięki, taka wiedza jest dla mnie bezcenna. Share this post Link to post Share on other sites
pepe_79 284 Report post Posted August 30, 2013 Pepe, jeżeli maiłbym troje dzieci i niezależnie od płci ubierał je tak samo, niezależnie od odmiennego charakteru i zdolności każdego traktowałbym je tak samo i wymagał tego samego, blokując indywidualizam i uniemożliwiał rozwój gdyż mój pradziadz, dziad i ojciec tak robili i było dobrze to faktycznie. Manufaktura.... No może nie 'manu'.... Dobra, ja się poddaję. Strzelaj. Już mi wszystko jedno... Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted August 30, 2013 OK, Czyli wielu jest zgodnych, że przy obecnej powtarzalności w produkcji blanków każdy pojedynczy egzemplarz jest taki sam. Można go również uzbroić wg jednego szablonu. Czyli jak sobie odrysuje schemat od kijów Paawelek83 z FC to mogę sobie spokojnie zbroić kilka różnych modeli Batsonów, a może jeszcze i MHX'y ogarnę. Super dzięki, taka wiedza jest dla mnie bezcenna. Oczywiscie, jak najbardziej. Jak szczytowka bedzie ciut za dluga to brzeszczot, ryp, ryp, ciach, ciach i po sprawie ;) Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted August 30, 2013 (edited) Ja w sprawie tego tam Teamu. A czy nie można by paru zespołów utworzyć? Ja na ten przykład chetnie bym sie zapisał do Teamu "Oszołomy, wstecznicy, rasiści, homofoby i cykliści" Albo drugi "Zapychacze Stelli" (z podgrupami od tyłu i od przodu) U. P.S. W zasadzie nie tylko Stelle sa do d...Ale mając 9 stałoszpulowców i 18 multi jak zmieścic? Jak zmieścić Panie Premierze, tfu coś mi sie pokręciło.... Edited August 30, 2013 by Ugly Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted August 30, 2013 Kurcze sezon w pełni a dyskusja trwa w najlepsze nadal ;) Nawet na ryby nie ma jak iść bo człek czyta z zaciekawieniem :P Tak sobie myślałem że chłopaki się wystrzelają :ph34r: i w końcu zapanuje błoga cisza , ale co tam to już 9 strona przerzucania się argumentami i końca nie widać :lol: :lol: :lol: Jak już się wystrzelacie i te stelle są faktycznie do d....y to ja nie mam nic przeciwko żeby je przygarnąć :D :D :D A i jak by się formował jakiś Ku Klux Klan to chętnie się pisze :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted August 30, 2013 Wystarczy zamieścić dupę w temacie i popularność wątku gwarantowana. ;) Share this post Link to post Share on other sites
paawelek83 366 Report post Posted August 30, 2013 OK, Czyli wielu jest zgodnych, że przy obecnej powtarzalności w produkcji blanków każdy pojedynczy egzemplarz jest taki sam. Można go również uzbroić wg jednego szablonu. Czyli jak sobie odrysuje schemat od kijów Paawelek83 z FC to mogę sobie spokojnie zbroić kilka różnych modeli Batsonów, a może jeszcze i MHX'y ogarnę. Super dzięki, taka wiedza jest dla mnie bezcenna. miałem już nie pisać ale nie mogę się oprzeć. Stosując od lat pewne uzbrojenie w/g jakiejś tabeli opracowanej podczas montażu np. pierwszego blanku można popełnić błąd. 1. nie każdy blank jest kropka w kropkę identyczny mimo że to jest przyjmijmy MHX P844-2 2. ostatnio widziałem 3 szt blanków dokładnie MHX P844-2 które były zupełnie różne. każdy z nich znacząco różnił się od kolejnego grubością w każdym mierzonym miejscu co zmienia ich charakterystykę i wymusza nieszablonowe, indywidualne podejście do każdego z nich(jeden z nich był z przed kilku lat a dwa kolejne z niedawnej produkcji) 3. te nowsze blanki były krzywe jak bambus co też nie powinno pozostać bez wpływu rozmieszczenie przelotek. Po raz kolejny przypomnę że nigdzie nie napisałem że wędki z FC są do... tego co Stelle. pozdrawiam. PS. Bujo w końcu sam zapędziłeś się w kozi róg. Share this post Link to post Share on other sites
Andrzej Stanek 3,325 Report post Posted August 30, 2013 Na 3 i 4 stronie zagadałem o poradę co do zakupu młynka tego z "d" lub stosownej dla niego alternatywy. Dzisiaj doszedł - "funkiel nówka", jest milutki, posiada swój własny numer. Słowem - jestem bardzo Hepiiiiii. Jak dla mnie wątek ma swój pozytywny finał. Dzięki Michał w Pieninach stawiam piwo... :D Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted August 30, 2013 Na 3 i 4 stronie zagadałem o poradę co do zakupu młynka tego z "d" lub stosownej dla niego alternatywy. Dzisiaj doszedł - "funkiel nówka", jest milutki, posiada swój własny numer. Słowem - jestem bardzo Hepiiiiii. Jak dla mnie wątek ma swój pozytywny finał. Dzięki Michał w Pieninach stawiam piwo... :D Będziesz Pan zadowolony ;) - napewno :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted August 30, 2013 Na 3 i 4 stronie zagadałem o poradę co do zakupu młynka tego z "d" lub stosownej dla niego alternatywy. Dzisiaj doszedł - "funkiel nówka", jest milutki, posiada swój własny numer. Słowem - jestem bardzo Hepiiiiii. Jak dla mnie wątek ma swój pozytywny finał. Dzięki Michał w Pieninach stawiam piwo... :D Jaki kreciolek kupiles? Ja dzis zanabylem starego tp2500 bo jak wiadomo stelle sa do d..y :) A na glowatki mam Metaroyala :) Brakuje jeszcze wedki ale niedlugo :) Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted August 30, 2013 PS. Bujo w końcu sam zapędziłeś się w kozi róg. Jesli juz gdzies widzisz rogi to zapewne w lustrze :o Share this post Link to post Share on other sites
Maynard 222 Report post Posted August 30, 2013 Ja w sprawie tego tam Teamu. A czy nie można by paru zespołów utworzyć? Ja na ten przykład chetnie bym sie zapisał do Teamu "Oszołomy, wstecznicy, rasiści, homofoby i cykliści" Albo drugi "Zapychacze Stelli" (z podgrupami od tyłu i od przodu) U. P.S. W zasadzie nie tylko Stelle sa do d... Podłączę się oraz rozwinę. Wszystkie korby są do d#####py!!! Byłem dzisiaj nad rzeką. Po raz pierwszy od bardzo dawna zabrałem korbę, bo to niby sieczkę żrą, a że dalej rzucę tymi przecinkami itp. itd. Efektem naostrzonych kotwic padły kolejno: okoń 10cm - dziabnął pod nogami jak wyciągałem przynętę, szczupak 20cm - dziabnął po odstrzeleniu wabika z napływu & last but not least - boleń, całe 30cm, dziabnął prawidłowo. Możliwe, że to najmniejszy jakiego złowiłem w życiu. Jaki z tego wniosek? Korby są do ..... :D :P :lol: Pozdrawiam Grzesiek Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted August 30, 2013 Robi się prawie jak na spotkaniach grup wsparcia :lol: . Chyba czas na jakieś coming out'y? Kto pierwszy? Share this post Link to post Share on other sites
paawelek83 366 Report post Posted August 30, 2013 Jesli juz gdzies widzisz rogi to zapewne w lustrze :o Nie robiłem w Twoim kierunku wycieczek osobistych i nie czepiałem się rodziny więc Ty również uważaj co piszesz. Share this post Link to post Share on other sites
Andrzej Stanek 3,325 Report post Posted August 30, 2013 Michał, Karol - TP 2500 ze sklepu Mefiego. http://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-2500-nowosc-2011-p-598.html Share this post Link to post Share on other sites
mdziam_78 278 Report post Posted August 30, 2013 (edited) Paweł, przecież Bujo wyraźnie napisał. W FC jak blank jest za długi to tną, jak za gruby to szlifują, a jak krzywy to prostują. Swoją drogą spod palców mi wyjąłęś przykład P844-2, ciekaw jestem czy nowy wypust. który jest 'dowinięty' wymaga innego zbrojenia i czy szablon FC się do niego stosuje :)? Edited August 30, 2013 by mdziam_78 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bugajski 4,504 Report post Posted August 30, 2013 Niech Ci będzie są do d..y. :D Hardy też....? Tak - do d..y. :P :D Andrzeju! Protestuję :( :D [attachment=129696:IMG_8804.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted August 30, 2013 Nie robiłem w Twoim kierunku wycieczek osobistych i nie czepiałem się rodziny więc Ty również uważaj co piszesz. Jak dlugo jeszcze zamierzasz pierdzielic glupoty w tym watku ??? Twoje argumenty jak dla mnie sa do d..y. Koniec, kropka. Jak masz cos wiecej do napisania o pracowni FC, tylko bardziej, ze tak rzekne merytorycznego to smialo. Inaczej daruj sobie, tak bedzie najlepiej. Bujo P.S. Wszystkie stelle sa do d..y Share this post Link to post Share on other sites