Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
BadBujo

Wszystkie Stelle sa do d..y, wedlug mnie oczywiscie - czyli o wolności słowa i jakości informacji w internecie

Recommended Posts

ten beznadziejny i durny wątek istnieje a wątek o FC wyparował.

Ale o co się rozchodzi? Przecie już ustaliliśmy że FC jest dla miłośników minimalizmu i poprawności, czy to rodbuildingowej czy politycznej. Dla nas zaś, miłośników piękna i nietuzinkowych rozwiązań, istnieją szczęśliwie inne pracownie.

ten beznadziejny i durny wątek istnieje

Tymczasem proponuję Tobie więcej powściągliwości i wyważenia.

Problem techniczny.
@remek niebawem go przywróci.

Mario sory ale przestaję już wierzyć w problemy techniczne z wątkiem o FC.

Za dużo i za często.

Ciekawe czemu akurat TEN wątek znika, a nie o "Stellach"

Dziwne co?

Koledzy, Rozstrząsamy zimowy spór ;). Jeden wyraził Swoje zdanie na dany temat, a drugi się poci obficie, żeby temu pierwszemu prawo do własnego zdania odebrać. Przecież to paranoja. Rozumiem protest przeciwko subiektywnej opinii opartej na argumentacji "BO TAK, BO NIE", ale w przedmiotowej dyskusji argumentacja była poparta konkretnymi przykładami, które dla mnie jako laika były wystarczające aby wyrobić sobie pogląd. Mam prawo mieć własne zdanie, jak każdy.

Mario sory ale przestaję już wierzyć w problemy techniczne z wątkiem o FC.
Za dużo i za często.
Ciekawe czemu akurat TEN wątek znika, a nie o "Stellach"
Dziwne co?

Napisałem chyba jasno i wyraźnie??
Zachowaj swoje spiskowe teorie dla siebie, tutaj nie będzie dla nich pożywki.

"Stelle są są dupy"??? :blink:

Nie wiem jak wy to Panowie robicie , ale mi nawet ta w rozmiarze 1000 za cholerę nie wchodzi. :lol:  :lol:  :lol:

Edited by makamba

Wiesz, było tu tyle pytań o najlepszy smar... Chyba już wiemy dlaczego :lol: Przepraszam, do czego  :ph34r: 

..@makamba, spróbuj bez korbki i skorzystaj z firmowego smaru :lol: :D :P ...

Nie mam Stelli, ale może to i dobrze, bo też mam duszę "naukowca". :lol:  ;)

Zresztą gdy ma się już w dupie tyle rzeczy, pewnie na mały kołowrotek miejsca i tak nie wystarczy.  :P

Edited by Dagon

..@makamba, spróbuj bez korbki i skorzystaj z firmowego smaru :lol: :D :P ...

A co jeśli będzie mnie tam "ząbkować" albo "brodzić"? :lol:

A co jeśli będzie mnie tam "ząbkować"

Nie bój nic - to nie Daiwa ;)

Edited by Dienekes

A co jeśli będzie mnie tam "ząbkować" albo "brodzić"? :lol:

..nie ma jak nowe doznania :unsure: :wacko: :P ... a żeby życie miało smaczek raz...szimanko raz daiwiaczek :P ;)

..nie ma jak nowe doznania :unsure: :wacko: :P ... a żeby życie miało smaczek raz...szimanko raz daiwiaczek :P ;)

Jak mawiają miłośnicy miłości męsko-męskiej :

"Dobry konik to i w błotku pociągnie". :lol:

...Zaczyna robić się niesmacznie... :wacko:  :lol:

Ale przynajmniej temat się rozluźnił. ;)

Edited by makamba

Koledzy, Rozstrząsamy zimowy spór ;). Jeden wyraził Swoje zdanie na dany temat, a drugi się poci obficie, żeby temu pierwszemu prawo do własnego zdania odebrać. Przecież to paranoja. Rozumiem protest przeciwko subiektywnej opinii opartej na argumentacji "BO TAK, BO NIE", ale w przedmiotowej dyskusji argumentacja była poparta konkretnymi przykładami, które dla mnie jako laika były wystarczające aby wyrobić sobie pogląd. Mam prawo mieć własne zdanie, jak każdy.

@madziam_78 mam prośbę, oderwijmy się na chwilę od rzeczywistości i wyobraźmy następującą sytuację. Zaznaczam, że nie mam nic do Ciebie i historyjka jest wyssana z palca więc gorąca prośba abyś nie brał tego do siebie bo to tylko taki przykład, którym chcę zobrazować to co się działo w wątku o FC.

Ty i ja mieszkamy w jednej wiosce (niech ta wioska nazywa się ... Jerkbait). Ty masz trójkę ukochanych dzieci, którymi los obdażył Cię rok po roku. Odwiedzam Cię, przyglądam się Twojej rodzinę, Ty mi opowiadasz o swoich pociechach.
Następnie ja zwołuję zebranie wszystkich mieszkańców wsi i wyrażam następujące poglądy:
1. Ludzie, @madziam ma trójkę dzieci, które zrobił rok po rok. Skoro zrobił je w tak szybkim tempie to zapewne jego dzieci są niedorobione. Na pewno każde z nich ma jakieś wady bo zrobił je za szybko i nie poświęcił im wystarczająco dużo czasu.
2. Ludzie, @madziam ubiera swoje dzieci jak za komuny. Wyglądają brzydko i w ogóle nie pasują do innych dzieci na wsi, które są takie kolorowe.
3. Ludzie popatrzcie, dwójka tych dzieci jest tak samo ubrana. To już jest niewybaczalny grzech ciężki.
Jednak kilka osób z tłumu zna Twoje dzieci i ma zupełnie inne zdanie niż ja bo wiedzą, że to zdrowe i radosne dzieciaczki jak większość rówieśników. Od razu mówią, że znają dobrze Twoje dzieci i odpierają moje poglądy, że nie mam racji. Ja na to mówię, że jak każdy mam prawo mieć własne zdanie, a do wyrobienia sobie takiego poglądu wystarczyło mi chwilę pogadać z Tobą i spojrzeć na Twoje dzieci. A słuchający tłum to laicy i im to w zupełności wystarcza aby wyrobić sobie pogląd na Twoje dzieci.

Przypominam, nie bierz tego osobiście tylko przeanalizuj taką sytuację bo właśnie taka miała miejsce w wątku o FC.

Aaaa, zapomniałbym... Żeby post był na temat to dodam, że wszystkie Stelle są do d..y :)

@pepe_79 - ubawiłem się, ciekawie napisane i punkt widzenia rozumiem. :) 

Do jednej rzeczy muszę się jednak odnieść, inaczej żyłka mi strzeli. ;)

...Na pewno każde z nich ma jakieś wady bo zrobił je za szybko i nie poświęcił im wystarczająco dużo czasu...

O ile w przypadku robienia dzieci "za szybko" czy nawet "po pijaku" może nie mieć wielkiego znaczenia i dziecko wyjdzie całkiem niezłe, o tyle przy kleceniu wędzisk efekt finalny może być miłą niespodzianką i materiałem na prezent dla pasterza gęsi.  :)  ;)

No i tyle wyszlo z 'powaznej' dyskusji a niech Was :) wolnosc slowa w rozkwicie ;)

ale chyba mam pomysl ktory moglby pogodzic pewne sprawy. Przyszlo mi do glowy ze mozna by pozostawic mozliwosc jak to ktos okreslil ladnie 'wyszumienia sie' na forum wszystkim, ale w jakis sposob wyroznic glosy tych ktorzy maja niekwestionowane doswiadczenie w danych dziedzinach. Pomyslalem zeby zrobic cos takiego jak 'team jerkbait' ktory zrzeszalby najbardziej doswiadczonych w poszczegolnych dziedzinach uzytkownikow forum - mieliby oni spevjalna strone 'biograficzna' ze swoimi profilami, wyrozniajace oznaczenie na forum i moze jakies inne bonusy w korzystaniu z portalu jesli sie to uda przeprowadzic technicznie (mysle ze sie uda) - oczywiscie grupa taka bylaby otwarta na doplyw nowych osob sposrod wyrozniajacych sie forumowiczow. Moze w ten sposib udalo by sie pogodzic 'szum' informacyjny zwiazany ze swoboda wypowiedzi i zachwac merytoryczny poziom forum, jak myslicie?

ps. remek powinien odzyskac watek o fc dzis do konca dnia

Jak mawiają miłośnicy miłości męsko-męskiej :

"Dobry konik to i w błotku pociągnie". :lol:

...Zaczyna robić się niesmacznie... :wacko:  :lol:

Ale przynajmniej temat się rozluźnił. ;)

W sumie to temat i tak mial w zalozeniu byc do d..y :) Podobnie jak Stelle i nowa SW tez do d..y :) :) :) 

No i tyle wyszlo z 'powaznej' dyskusji a niech Was :) wolnosc slowa w rozkwicie ;)

ale chyba mam pomysl ktory moglby pogodzic pewne sprawy. Przyszlo mi do glowy ze mozna by pozostawic mozliwosc jak to ktos okreslil ladnie 'wyszumienia sie' na forum wszystkim, ale w jakis sposob wyroznic glosy tych ktorzy maja niekwestionowane doswiadczenie w danych dziedzinach. Pomyslalem zeby zrobic cos takiego jak 'team jerkbait' ktory zrzeszalby najbardziej doswiadczonych w poszczegolnych dziedzinach uzytkownikow forum - mieliby oni spevjalna strone 'biograficzna' ze swoimi profilami, wyrozniajace oznaczenie na forum i moze jakies inne bonusy w korzystaniu z portalu jesli sie to uda przeprowadzic technicznie (mysle ze sie uda) - oczywiscie grupa taka bylaby otwarta na doplyw nowych osob sposrod wyrozniajacych sie forumowiczow. Moze w ten sposib udalo by sie pogodzic 'szum' informacyjny zwiazany ze swoboda wypowiedzi i zachwac merytoryczny poziom forum, jak myslicie?

ps. remek powinien odzyskac watek o fc dzis do konca dnia

Nie wiem czy to nie będzie jeszcze większy galimatias niz obecnie - blogerzy, fotogafowicycy, potfórcy, supermody, mody, admin - kolorów niedługo zabraknie :D :D

Jak dla mnie - wystarczy zazwyczaj kliknąć w czyjś profil i w "wyświetl zawartość" i już masz pełen wgląd z kim rozmawiasz. Z drugiej strony, tworzysz team, pojawiają sie oczekiwania, rozczarowania obustronne w związku z brakiem wywiązywania się z takowych... Tu trzeba by dobrego przemyślenia założeń takiej kooperacji.

Pepe, jeżeli maiłbym troje dzieci i niezależnie od płci ubierał je tak samo, niezależnie od odmiennego charakteru i zdolności każdego traktowałbym je tak samo i wymagał tego samego, blokując indywidualizam i uniemożliwiał rozwój gdyż mój pradziadz, dziad i ojciec tak robili i było dobrze to faktycznie. Manufaktura.... No może nie 'manu'....

W wątku o FC chodziło raczej o to, iż wykonanie kiji, które miał i widział Paweł było takie samo. Zgadzam się z tą opinią i dlatego nie mam i nie będę miał kija z tej pracowni. Mam zbyt małą wiedzę, aby stwierdzić jaki ma to wpływ na pracę danej wędki i czy wogóle ma jakikolwiek. Z drugiej jednak strony z jakiego powodu Koledzy budowniczowie piszą o próbnym mocowaniu przelotek, przecież skoro już robili taki kij to powinni wiedzieć jak zbroić.

Pepe, jeżeli maiłbym troje dzieci i niezależnie od płci ubierał je tak samo, niezależnie od odmiennego charakteru i zdolności każdego traktowałbym je tak samo i wymagał tego samego, blokując indywidualizam i uniemożliwiał rozwój gdyż mój pradziadz, dziad i ojciec tak robili i było dobrze to faktycznie. Manufaktura.... No może nie 'manu'....

A co jak dzieci sie same beda tak chcialy ubierac, niech to bedzie na czarno bo wszystkie sluchaja metalu w wersji od heavy dalej? 

Edited by Bujo

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...