Gumofilc 202 Report post Posted August 18, 2013 Panowie, pojde najlepszym watkiem (najlepszym bo ten 1 sprawdzil sie w tym kraju w pewnych warunkach) - "..no, narod wspanialy...tylko ludzie ku..wy.." Potrzebna SANACJA (kto nie wie o co chodzi - dzis latwo sie dowiedziec - wyszukiwarka, i jak ktos wpisze w Wikipedie to niech ograniczy sie do 1go slowa - bedzie prosciej bo dla tego wyksztalconego narodu mniej zagmatwane :) ) A propos cisnienia to to widac codziennnie - przewaga 150 KM nad 15KM, przewaga BMW nad Fiatem, przewaga nie liczacaj sie z niczym bezczelnosci, przewaga tego ze JA mam a te chamy nie, z tym ze z tej czy innej okolicznosci JA moge a te chamy nie, przewaga tego ze ja mam szwagra w Gminie a te gnoje nie, czy ogolnie przewaga nad przewaga........gdzie nas to, w pi.. , zaprowadzi (albo juz zaprowadzilo?) Nie chcialbym byc zle zrozumiany ale jak widac na co dzien, eskalacja przemocy produkuje tylko sama przemoc, samonapedzajacy sie uklad... Gumo Share this post Link to post Share on other sites
skippi66 715 Report post Posted August 18, 2013 Panowie, pojde najlepszym watkiem (najlepszym bo ten 1 sprawdzil sie w tym kraju w pewnych warunkach) - "..no, narod wspanialy...tylko ludzie ku..wy.." Potrzebna SANACJA (kto nie wie o co chodzi - dzis latwo sie dowiedziec - wyszukiwarka, i jak ktos wpisze w Wikipedie to niech ograniczy sie do 1go slowa - bedzie prosciej bo dla tego wyksztalconego narodu mniej zagmatwane :) ) A propos cisnienia to to widac codziennnie - przewaga 150 KM nad 15KM, przewaga BMW nad Fiatem, przewaga nie liczacaj sie z niczym bezczelnosci, przewaga tego ze JA mam a te chamy nie, z tym ze z tej czy innej okolicznosci JA moge a te chamy nie, przewaga tego ze ja mam szwagra w Gminie a te gnoje nie, czy ogolnie przewaga nad przewaga........gdzie nas to, w pi.. , zaprowadzi (albo juz zaprowadzilo?) Nie chcialbym byc zle zrozumiany ale jak widac na co dzien, eskalacja przemocy produkuje tylko sama przemoc, samonapedzajacy sie uklad... Gumo Widzisz Gumo, eskalacja eskalacją ale przemoc wobec przestępców jest konieczna. Czy to policyjna czy nawet obywatelska. Inna sprawa to skala tej przemocy. Trudno bowiem wyobrazić sobie bandziora czy kłusownika przyznającego się dobrowolnie albo kładącego potulnie łeb pod miecz ślepej skądinąd Temidy. Tak więc przemoc nie zawsze rodzi przemoc ( albo chociaż strach przed przemocą ) i czasami ma zbawienne skutki. Share this post Link to post Share on other sites
skippi66 715 Report post Posted August 18, 2013 A sanacja, cóż... zawsze dobra. Choć może niekoniecznie w wydaniu socjalistycznym czy piłsudczykowsko - autorytarnym. Exemplum przewrót majowy i następstwa. Jedynie ludzie formatu Dmowskiego dają realną szansę na odrodzenie Narodu :). Choć z tezą o kryzysie demokracji, jak najbardziej się zgadzam. Sory za off, ale mnie Mod sprowokował. Share this post Link to post Share on other sites
Gumofilc 202 Report post Posted August 18, 2013 No to skippi nie mamy punktow wspolnych, jesli chodzi o konkrety. Gumo p.s. ciekawe pojmowanie, przemoc konieczna ale...jak to szlo? - "...to ja, Siara...ty, sluchaj Killer, my podpisalismy ta umowe...na to zabijanie...ale ja ci wyslalem faks z aneksem...a tam stoi, zeby jednak nie zabijac..." Share this post Link to post Share on other sites
skippi66 715 Report post Posted August 18, 2013 Ano nie mamy. Tylko że to dobrze. Bowiem dyskusja rodzi się wśród adwersarzy. Wszelkie inne próby zazwyczaj kończą się na buziaczkach, papatkach, ochach, achach i " Jolu, jak ty ślicznie wyglądasz na tym zdjęciu ". Nie ma to jak spotka się bezwarunkowy miłośnik drugiego człowieka z "homo i ksenofobem", czyli z realistą. Że tak powiem. Wielu nas zresztą, nawet na tym forum. Share this post Link to post Share on other sites
Gumofilc 202 Report post Posted August 18, 2013 Aha, czyli chodzi o zmienianie mentalnosci droga doodbytnicza (homofobia). Beze mnie ta dyskusja... EOT Gumo Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted August 19, 2013 Aha, czyli chodzi o zmienianie mentalnosci droga doodbytnicza (homofobia). Beze mnie ta dyskusja... EOT Gumo Proponuje okreslenie bardziej eleganckie i fachowe: per rectum ;) U. Share this post Link to post Share on other sites