patu 8,491 Report post Posted May 31, 2013 ..no to sobie k..wa popływalem..wczoraj z przystani skradzioni mi łódke z nowo zamontowaną, roczną Yamahą 4T f20BMHL ( na czapie 13.5) i przyczepką podłodziową...łodka to BK 400Lux, przyczepka sam jak na zdjęciach, silnik ze zdemontowanym rumplem - pod sterociągi... jWiem, że szanse marne ale jakby ktoś, gdzieś cos slyszał prosze o info - 508410154.... http://imageshack.us/photo/my-images/834/zestawl.jpg/ ..na zdjęciu ze starszym silnikiem 15KM, 2 dni temu zamontowałem najnowszą yamahe 20KM stopa L... Share this post Link to post Share on other sites
makamba 1,214 Report post Posted May 31, 2013 Oż cholera! A jaka nazwa (model) łodzi? Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted May 31, 2013 BK 400Lux Share this post Link to post Share on other sites
marlboro 8 Report post Posted May 31, 2013 Polska ,współczuje!!! Share this post Link to post Share on other sites
Maciejowaty 30 Report post Posted May 31, 2013 Łapy bym upier..ł!!! :angry: Będę się rozglądał w sieci za czymś z tego zestawu. ps.Sam chyba poszukam jakiegoś ubezpieczenia dla moich łodzi :wacko: Share this post Link to post Share on other sites
wujek 7,497 Report post Posted May 31, 2013 Patu, łączę się w bólu. Jak to możliwe że z pilnowanej przystani skradziono łódź? Co za dziki kraj. Share this post Link to post Share on other sites
mdziam_78 278 Report post Posted May 31, 2013 @Patu współczuje, to totalne kur... Jaka odpowiedzialność przystani? No właśnie, jakie są szanse na ubezpieczenie łódki? Orientował się Ktoś? Nie mamy drogiej krypy ale odkupić byłoby ciężko. Share this post Link to post Share on other sites
paawelek83 366 Report post Posted May 31, 2013 A jakie to jest pilnowanie jak "ochrona" to dziadki na emeryturze albo renciści i jak taki ma zatrzymać bądź skutecznie interweniować przeciwko młodemu sprawnemu złodziejowi. Share this post Link to post Share on other sites
dnk 10 Report post Posted May 31, 2013 (edited) Jak się gdzieś przewinie w Szczecinie to dam znać. Szkoda łódki... Obserwuj portale aukcyjne, pewnie za jakiś czas wystawią na sprzedaż. Edited May 31, 2013 by DamianeQ Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted May 31, 2013 Patu, łączę się w bólu. Jak to możliwe że z pilnowanej przystani skradziono łódź? Co za dziki kraj. Ból jest straszny...skradziono mi coś, o czy zawsze marzyłem i zbierałem na to latami... Share this post Link to post Share on other sites
mdziam_78 278 Report post Posted May 31, 2013 Paweł, to jak parking strzeżony, jest dziadek, który ma powiadomić o odpowiednie służby i tyle. Przystań powinna mieć jakąś polisę OC od kradzieży. Każdy czuł by się bezpieczniej i pewnie za ten komfort bylibyśmy gotowi dopłacić kilkadziesiąt pln rocznie, myślę że to taki rząd wielkości. Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted May 31, 2013 Patryk, Jest mi strasznie przykro, wypada tylko miec nadzieje, ze sie znajdzie. Znam doskonale ten bol, niestety :( Share this post Link to post Share on other sites
shorty 76 Report post Posted May 31, 2013 Hmm to przystan, w której trzymamy łódź i placimy za to pieniądze nie ponosi żadnej odpowiedzialności w przypadku kradzieży? Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted May 31, 2013 Patryk, ogromnie mi przykro. Przeglądam często różne portale sprzedażowo/aukcyjne pod kątem pływadeł, mimo, iż to odległa dla mnie jeszcze perspektywa. Dam znać jak tylko coś się rzuci w oczy. Mam nadzieję, że znajdą się te sk**syny i zostaną przykładnie ukarani. Share this post Link to post Share on other sites
Czoper 652 Report post Posted May 31, 2013 Też przyłącze się do poszukiwań i śledzenia ogłoszeń.. Przykra sprawa Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted May 31, 2013 Patryk serdecznie współczuje :( Sam znam sytuacje kiedy traci się rzecz o ,ktorej marzyło się i w końcu człowiek sobie taką sprawił. Jak napisał Janek złodziej to nie całkiem anonimowa osoba :o Ktoś coś musiał widzieć -słyszeć. Jak jest odpowiedzialnością przystani??? Bede czujnie obserwował portale i ogłoszenia. Wspołczuje Karol :( Share this post Link to post Share on other sites
didiunik 97 Report post Posted May 31, 2013 Patryk, jak już rozmawialiśmy również jeszcze raz wielkie współczucie :( wieżę ci jaka to jest radość z kupna silniczka a tu taki kanał.. :wacko: Jeśli był monitoring to warto przejrzeć bo to musiał ktoś cie podpatrzeć. Danek Share this post Link to post Share on other sites
hasior 937 Report post Posted May 31, 2013 o masakra współczuję, jak zwinięta z przyczepką,to warto określić potencjalne drogi którymi mogli złodzieje jechać,z nad przystanie w różnych kierunkach,najlepiej jechać rowerem kilkoma trasami,i sprawdzić gdzie mają monitoring,sprawa jest do namierzenia,jeśli przejeżdżali koło monitorowanych budynków to na pewno ich nagrało a łódkę poznasz.może jakaś rejestracja auta,warto określić ramy godzinne kradzieży,sprawa jest pracochłonna ,trzeba by poprosić ludzi o ten monitoring.sporo roboty ale myśle warto,no chyba że tablice do auta ukradli lub na ciężarówę z plandeka załadowali. Share this post Link to post Share on other sites
tornado 89 Report post Posted May 31, 2013 Patryk powiadamiamy dużą grupę ludzi zajmującą się sprzedażą i handlem silnikami i łodziami w całym kraju trudno im będzie go upłynnić, są sposoby zbadać stan pochodzenia silnika i łodzi. Gorzej będzie jak jest kradzież na konkretne zamówienie gankstera. Share this post Link to post Share on other sites
tier 586 Report post Posted May 31, 2013 również współczuję. złodziejski kraj. może ci się uda odzyskać. powodzenia Share this post Link to post Share on other sites
Doman 84 Report post Posted May 31, 2013 Z której przystani Ci to ukradli ? Okolice Gryfina będę miał na oku . Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted May 31, 2013 Przystań Narwal w Skolwinie. Dzięki panowie za chęć pomocy. Share this post Link to post Share on other sites
makamba 1,214 Report post Posted May 31, 2013 Jak łódka skradziona w Skolwinie to jak znam Skolwin i okolicę to na owym Skolwinie łódka jest. Leży sobie zapewne w okolicznym garażu i czeka. Spora jest też szansa ,że łódka nie opuściła nawet przystani , a leży sobie w którymś z sąsiednich , przystaniowych garaży. Z tego co wiem to i tak często bywa ,że kradnie sąsiad sąsiadowi - tak jak bywa to też wśród działkowców. Patryk , porób fotki , wyznacz jakąś nagrodę i porozklejaj w okolicy. Powieś też w okolicznych knajpach takich jak "Jachtowa" na Lipowej i w okolicznych szkołach , może jakiś małolat coś widział. Share this post Link to post Share on other sites
Gobio Gobio 752 Report post Posted May 31, 2013 Co za chu...a. Na znalezienie sprzetu na portalach aukcyjnych bym raczej nie liczył.Jak pisze makamba trzeba by zrobić kipisz w okolicznych garażach... Share this post Link to post Share on other sites