Wilk_ 21 Report post Posted April 21, 2013 http://dobrywedkarz.pl/allegro/jerk_ryby/szwecja%202011_3_tn.jpg Nie wiem jakiej firmy, bo facet, który wystawia je na allegro na tej samej stronie pisze, że Phoenix a niżej, że Phenix lub odwrotnie. Pisze z błędami ortograficznymi, więc gdy raz podaje, że on ma 10.5cm i waży 45g a w innym miejscu, że 11cm i 50g, to nie wiem, czy to błąd, czy są dwie wersje. Zna ktoś tę przynętę, może coś o niej powiedzieć, o jej pracy, łowności? Jest niedroga, trochę ponad 20zł + PP Share this post Link to post Share on other sites
gooral 273 Report post Posted April 21, 2013 wersja 10.5cm 45 jest niesamowicie lowna, niestety ta 11cm i 50g jest za ciezka i nie nadaje sie do lowienia zupelnie do tego jest za duza i wiekszosc szczupakow odprawia z nia gody zamiast probowac zaatakowac. Sorki... Share this post Link to post Share on other sites
Wilk_ 21 Report post Posted April 21, 2013 Lepiej? Ulżyło? Ponawiam pytanie: wie ktoś, czy są dwie wersje, czy też facet zrobił błąd i jest jedna? Łowił ktoś na tę przynętę i umie coś o niej powiedzieć? Share this post Link to post Share on other sites
gooral 273 Report post Posted April 21, 2013 robi ci roznice 5g albo 0.5cm? To poszukaj plecionki 0,145223mm lepiej sie prowadzi te mniejsze. Sam powiedziales nie sa drogie kup se 1go i zobacz. jakiego bys nie mial to na 10m wody na agresywnie prowadzonego nic nie zlapiesz a na plyciznie jak w pysku szczupakowi rzucisz glodnemu to i na pusty haczyk zapierdzieli (widzialem szczupaki zlapane na kawalek dywanu i na pasek sloniny, biale robaki i widzialem (youtube bodaj underwater ireland) takie co do zywca ostatecznie nie wystartowaly. Share this post Link to post Share on other sites
Wilk_ 21 Report post Posted April 21, 2013 Gooral, a coś na temat? Jakaś odpowiedź na moje pytanie? Chociaż jedna jedyna dotycząca tej przynęty bez dygresji, co widziałeś i gdzie, bez porad jaką mam sobie kupić plecionkę - co? Domyślam się, że nie, więc proszę byś nie załatwiał swoich spraw w moim wątku. Dzięki. Share this post Link to post Share on other sites
gooral 273 Report post Posted April 21, 2013 Nie unos sie, Stwierdzam tylko, ze podobnie mogles napisac, ze te przynety sa po 19.50pln oraz po 20.00 pln i czy te tansze to przypadkiem podrobki nie sa.. Oczekujesz, ze ci ktos napisze "te zielone w biale paski 45g sa super" i , ze pojdziesz nad wode i tylko na nie beda gryzly? Jak masz glowke 4/0 a gume co pasuje do 5/0 i uszczypniesz te kilka mm z glowki gumy by haczyk byl blizej ogona to ta guma jest lepsza czy gorsza jako przyneta? Znasz taka przynete co sie sprawdza na kazdej wodzie na kazda rybe? prosze podziel sie ze mna chetnie sprawdze. znam kilka osob co zlowily pstragi 70cm+ na martwa rybke z dna (a malo osob co zlowily takie ryby na spina/muche) to co polecac trupa makreli na duze pstragi jako lepsza od innych przynet? Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted April 21, 2013 (edited) Już o nic się tutaj kurde zapytać nie można.... gooral - przeczytaj pierwszy post. Ja tam nie widzę, żeby problem istniał w tym czy jerk waży 45 czy 50. Ani tym bardziej, że od tego, która to wersja tak bardzo łowność zależy. Po prostu autor ma wątpliwości co do wiarygodności sprzedawcy, skoro on sam nie jest pewien długości i wagi. Ja tam widzę zwykłe pytanie - "czy ktoś zna tego jerka, bo z opisu wygląda to mało wiarygodnie? " Znasz odpowiedź na to pytanie? Miałeś okazję nim łapać? Pozdrawiam Edited April 21, 2013 by Marcyś Share this post Link to post Share on other sites
gooral 273 Report post Posted April 21, 2013 ok przepraszam za trolowanie poczekajmy na eksperta niech sie wypowie. Share this post Link to post Share on other sites
Wilk_ 21 Report post Posted April 21, 2013 Nie unoszę się. Mogę cię prosić żebyś przestał? Może załóż swój wątek i tam jeszcze raz to wszystko napisz,co? Może twoje ekspresje, refleksje i dyskursywna natura kogoś zainspirują, zainteresują i będzie wam się świetnie rozmawiało. Ja tutaj zadałem pytanie, bo potrzebne mi są pewne informacje, z pewnych powodów, o których nie będę cię informował. Informacje tamte, o które proszę w moich pytaniach; nie te, których mi udzielasz. Może założę jeszcze raz wątek, bo w tym na pewno już nikt na temat się nie wypowie. Domyślam się, że nie znasz tej przynęty, więc proszę jak kogo dobrego, byś mi tam już nie mącił. Prościej już nie umiem. Share this post Link to post Share on other sites
Wilk_ 21 Report post Posted April 21, 2013 Dzięki Marcyś! Pozdrawiam :D Share this post Link to post Share on other sites
Pumba 1,610 Report post Posted April 21, 2013 (edited) Kształtem jerk przypomina jednego z Jaxonów, niestety nie pamiętam nazwy. Nie przypominam sobie też, żeby mieli taki pstrokaty kolor w ofercie. EDIT: Chodzi mi o tego jerka: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/jaxon-jerk-plus-holo-select-g17-a215-p1393-k7830.html Edited April 21, 2013 by WhiteWillow Share this post Link to post Share on other sites
Wilk_ 21 Report post Posted April 21, 2013 Stworzyłem wątek jeszcze raz, na cafe jerkbait. Prosiłbym moderatora o usunięcie tego, bo się namiesza i nic się nie dowiem :) Share this post Link to post Share on other sites