piotro82 820 Report post Posted November 11, 2013 W maju powinienem w końcu mieć Go Pro Hero 3 , idę z Wami :) Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted November 11, 2013 Do maja to będą już Go Pro Hero 3D! Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 12, 2013 Koledzy zapraszam na moje przetrzebione łowiska :) Tu jest poligon dla twardzieli. Pomału zaległości z zamówień zaczynam. [attachment=139212:łuska.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted November 12, 2013 Ładniutkie golaski ;) Share this post Link to post Share on other sites
Komar 70 Report post Posted November 12, 2013 Pięknota,czekam na efekt końcowy z niecierpliwością :P Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 12, 2013 Moje nadgarstki już za bardzo nie dają rady, ale choć popatrzę :) Jak łowisz non stop sandacze na gumy i koguty, to nadgarstki masz rozklekotane ;) Roninem ósemką łowi się lżej niż "po śląsku", on w wodzie jest lekki i zwinny jak klonowy liść na wietrze. Do 11, a szczególnie 12,5cm to już potrzeba trochę pracy wykonać. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 14, 2013 Lepiej by się spało, jak sądzicie? [attachment=139564:łóżko.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted November 14, 2013 Typowo wędkarskie wyrko,tylko że wygląd nie powie nam nic o wygodzie niestety-najważniejsze jest serce,czyli materac ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest DanTe2491MA Report post Posted November 14, 2013 Typowo wędkarskie wyrko,tylko że wygląd nie powie nam nic o wygodzie niestety-najważniejsze jest serce,czyli materac ;) Prawdziwy wędkarz wyśpi się nawet na słomie. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 15, 2013 Ludzie bajki piszą. Nowa wersja Czerwonego Kapturka. ;) [attachment=139591:czerwony_kapturek.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 15, 2013 Cztery głowy w trakcie prac nad Roninami 125 [attachment=139646:głowy ronina.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Zwierzu 1,268 Report post Posted November 15, 2013 (edited) Lepiej by się spało, jak sądzicie? ... @joker, czy to jakiś następny projekt do wykonania - łoże małżeńskie ? A będzie na nim bujało czy nie ;) ? Edited November 15, 2013 by Zwierzu Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 16, 2013 To ciekawy pomysł Zwierzu, żeby to było łoże małżeńskie. Bujanie też łatwo było by zrobić, wstawiając do niego wodny materac ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 16, 2013 W domu pachnie porterem i waniliną. Malowanie jest zatem na lekkiej "fazie" wdechowej. :lol: Na dobre się zacznie jak dojdzie do tego spirytus. Trochę za późno w tym roku wziąłem się za świąteczny trunek, nie zgryzie się dobrze. Dobrze, że pigwówka zrobiona o czasie :D Share this post Link to post Share on other sites
watykanczyk 28 Report post Posted November 16, 2013 Pigwówka dobra jest. :) ;) :P Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 16, 2013 Trzeba w końcu twarz pokazać, bo co i rusz ktoś mnie zagaduje, czy ja z Płocka jak on i chce wiedzieć czy mnie może kojarzy. Voila :) Poszerzając ten wpis, odskok zrobię nieco od serca wątku. Chociaż pichcenie i zjadanie ryb nie jest tematem mile widzianym, a wspominanie o tym, że się jada ryby grozi spaleniem na stosie, zabiciem serca osikowym kołkiem lub co najmniej odprawieniem egzorcyzmów nad zbłąkaną istotą, to chcę napisać mimo wszystko. ;) Odkryłem brakujące ogniwo w teorii Darwina. Nie żartuję. Wszystko co chodzi po ziemi podobno wyszło z wody. Pytanie co? Według mnie miętus :) Dostałem telefon od znajomej, ze są u rybaka i kupują leszcze oraz inne grzebiące ryby dla siebie i są jakieś marmurkowe stwory do nabycia. Czy smaczne pytają? Nie mam pojęcia, bo nigdy nie jadłem, nie było okazji. - Podobno smaczne mówię, bo na stołach szlacheckich za rarytas uchodziły. Weźcie i dla mnie najmniejszego. Okazało się, że 2,5kg miał :huh:, a mieli i takie pod 5kg :o Na drygawicę złapane, bo po śladach w domu rozpoznałem. Zapolowałbym, gdybym wiedział gdzie. Kilka razy strzelałem na oślep, bo to było w noce listopadowe zwykle, do tego mokre lub śnieżne i nic poza katarem nie złowiłem. Miętus - ryba. Marne szanse, jakby to francuz powiedział ;) Gad jak nic. Przelewa się w rękach jak wąż. Jego ciało w dotyku przypomina salamandrę, łapałem te płazy w ręce, w dzieciństwie, stąd to skojarzenie. Wątroba wielkości dużego kubka na herbatę, skóra gruba i w niczym nie podobna do tej z węgorza lub suma. Nie obdzierałem nigdy węża, ale dam głowę, że miętus ma identyczną. Mięso żabie, nie podobne do żadnej znanej mi ryby. Jedynie w trakcie smażenia kurczy się i jędrnieje jak węgorz, smak ma inny. Tak więc koledzy, jeśli jest coś pomiędzy wodą, a ziemią, coś co jest formą pośrednią w świecie zwierząt, to musi być miętus. :) Ponieważ został w wodzie i nie wyszedł na ląd dopisano go do rodziny dorszokształtnych. Pewnie jedynie przez ten pojedynczy wąs ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 17, 2013 (edited) "Gdy uczeń jest gotowy pojawia się mistrz." W tej filozoficznym zdaniu wcale nie o to chodzi, że mówisz jestem gotowy więc mnie naucz. To mistrz wie, czy ty jesteś tym, który jest gotowy by sięgnąć wyżej. Mello daje doskonałą opowieść, która świetnie zilustruje to, co powyżej napisałem. Kiedyś pewien wędrowiec zajrzał do świątyni i zastał tam mistrza w otoczeniu ogromnej ilości uczniów. Kiedy wędrowiec kończył wizytę, zwrócił się do mistrza - masz tutaj bardzo wielu uczniów Mistrz odparł - Tylko dwóch Kielo zaraz zacznie się śmiać, jednak teraz on stał się moim mistrzem. Jak to się stało, zwyczajnie. Poprosił bym przysłał mu małego Ronina 55 w takim kolorze :blink: [attachment=139854:kielo (1).jpg][attachment=139853:kielo (3).jpg] W pierwszym momencie ręce mi opadły i pojawiła się fałszywa myśl - tego nie dam rady zrobić. Jednak zaraz przyszło olśnienie. Tomek napisał, że dam sobie z tym radę. Hej, rozumiecie, on widzi więcej w tym momencie niż ja widzę. Stoi z boku i mówi słowami mistrza - jesteś gotowy :) Edited November 17, 2013 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 17, 2013 (edited) To nie jest to, co można dostrzec w prezentowanej gumce, którą każdy łowca okoni zna. To jest moja pierwsza interpretacja tych kolorów przeniesiona na drewno. Nie mam pojęcia czy to jest dobry wybór. Technicznie bez fajerwerków, skupiłem się wyłącznie na efektach barwnych jakie powstaną podczas pracy przynęty. Ilość światła jaka dotrze pod wodę oraz jego kąt padania mają wpływ na kolor boków. W ciągu dnia, będzie to zatem różny wobler pod wodą :) To jeden i ten sam wobler. Zdjęcia przy kiepskim świetle, ciemny dzień dzisiaj mamy. Brak statywu. Gdy jest słońce pojawiają się też inne kolory w zależności od tego pod jakim kątem znajdzie się wobler. [attachment=139858:kielo.jpg] [attachment=139860:kielo (4).jpg] [attachment=139857:kielo (5).jpg] [attachment=139859:kielo (2).jpg] Edited November 17, 2013 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 17, 2013 Dodam jedynie, że osobiście nie zauważyłem zwiększenia brań okoni na woblery, które zostały pomalowane w kolory niektórych gumek, szczególnie twisterów. Tak jak motor oil, czy denaturat. Wydaje mi się, że skuteczność tych kolorów w twisterach bierze się z ich podobieństwa do wodnego robactwa, takiego jak ochotki. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 17, 2013 Klauny - cieszą oko i wabią szczupaki [attachment=139863:clowns.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Krystekwolf 606 Report post Posted November 17, 2013 Robert cieszą oko na bank ,przynajmniej moje .Choć ja wolę bardziej naturalne, a jak dojdzie do tego ten efekt zmrożonej łuski to jest kosmos. Ja taki prosty w obsłudze jestem ,moje ryby chyba też . Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 17, 2013 "Zmrożony efekt" to zasługa kilku warstw lakieru dobrej jakości, musi być świeży. No i malowanie na aluminium jest też ważne dla tego efektu. :) Share this post Link to post Share on other sites
Krystekwolf 606 Report post Posted November 17, 2013 Na płoci efekt zmrożenia wyszedł szczególnie smakowicie :wub: ,może predatorom kojarzy się to ze świeżym mięskiem ;) :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 17, 2013 (edited) Tutaj widać różnicę. Świeże realizacje w kolorach na co dzień i od święta lub dla tych, którzy oczekują czegoś więcej niż dobrej konstrukcji ;) [attachment=139866:limited_ronin125 (2).jpg] Edited November 17, 2013 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 17, 2013 kielo (3).jpg Na szybko skręcony film przy oknie. http://www.youtube.com/watch?v=wDBTRPb47Sc&feature=youtu.be Share this post Link to post Share on other sites