Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Robert mozesz coś wiecej o nich? chodzi mi glownie o mase 

Robert mozesz coś wiecej o nich? chodzi mi glownie o mase 

30mm 3g drogi Mifku

Jest w całej partii kilka ciężysz o 0,5g i kilka lżejszych. Sortu dokonam po ustawieniu ich w rzece. 

[attachment=118327:0,5grama.jpg]

Fajnie się prezentują, a ten pierwszy z lewej jak dla mnie bomba :)

Dzięki :)

To jest po prostu świetny kształt jak dla mnie. Mogę na tym profilu zrobić wiele wzorów zmieniając ilość oczek lub ich rozmieszczenie. To tylko kilka przykładów, a można jeszcze SDR  :wub:

Dlatego nazwałem go ONE. Jeden, a możliwości ogrom. Jeszcze testuję z ruchomym balastem wewnątrz ten sam kształt.  :D

:)

No i wymyślił.

2 w 1.

Rybka, którą "dosiadł" chrząszcz.

dla każdego coś miłego :D

Ciekawe, jak będzie wyglądać hybryda (potomstwo) z tego mezaliansu? :ph34r:

Zaraz dosiadł.  ;)

Atak był normalnie, jak to w piosence Jana Kaczmarka. Niby cicha woda, a pod spodem walka o przetrwanie  :ph34r:  

kolejne brakujące ogniwo do zestawu poszło pod bezbarwny lakier

[attachment=118463:IMG_1843.JPG]

no to mi dopiero akcja

jak z czerwonego kapturka :lol:

Poszły w lakier srebrno-niebieskie. Idzie ku końcowi z tą serią. Miało być 50, a się powiększyło w międzyczasie, a ja muszę szarpaki-ślizgacze zrobić.

Jest taki plan. Pod wodą wiadomo, horror. Więc trzeba by tu zrobić jakąś serię pod tytułem "atak"  :ph34r:

"żółtobrzeżek" już jest  :D tylko mu tego żółtego bżeszka nie zrobiłem i Janusz pomyślał, że to jest pokrycie.  :D

http://www.youtube.com/watch?v=IDmOMmT6Uqw

Edited by joker

to ja jestem ciekawy "szarpaków_ślizgaczy" :)

No ja też, bo pomysł jak dla mnie ciekawy  :)

Przy okazji, dzięki temu, że dałeś mi tego, którym walnąłeś w drzewo, to odkryłem przyczynę, dlaczego jedne lusterkują, a drugie nie. Jednak o tym nie będziemy się tu rozpisywać. Sza. Ja powiem gdzie trzeba, to może coś z tym zrobią. 

to super bo lusterkowanie jest mega ważne ale o tym pogadamy

Nie będę cię komplementowal bo przecież ile razy można powtarzać że one jest mistrzowski...zarówno jeśli chodzi o zgrabną "figurę"jak i bajeczna kolorystykę. No ciekaw jestem i ja co z tymi slizgaczami wymodzisz

a póki co  :)

[attachment=118512:joker_para (1).JPG] [attachment=118513:joker_para (2).JPG]

Różne rzeczy się dawniej robiło. Był na przykład tęgi mięszacz ze sterem pod sumka - 9cm 40g i 16 cm uklejopodobny pod szczupaka. Zawsze ster. Gdzieś w międzyczasie nastała era jerków i wiele się zmieniło. 

Tak sobie myślę, że łowców szczupaków można podzielić na dwie grupy. Pierwsi łowią szczupaki na jerki, drudzy nie wiedzą jeszcze co tracą  ;)

W każdym razie zmajstrowanie czegoś w miarę oryginalnego nie jest łatwe. Możliwości poruszania się woblera bezsterowego mamy odkryte wszystkie. Może poza pracą a'la delfin. :lol:  Kształty tym bardziej. Naprawdę ciasno jest. Tak ciasno, że duzi producenci podbierają już istniejące kształty od, no właśnie, od lurebuildingerów. Nie łatwo wytworzyć własny design i być przez to rozpoznawalnym. 

Ciasno nie ciasno, trzeba próbować. Jak zawsze - zamysł i rysunek. Potem wystruga się kilka modeli z różnymi "flaczkami" i po wybraniu tego o co nam chodziło, przyjdzie czas na malowanie.

[attachment=118589:joker-glider.jpg]

:)

Wrzuciłem pierwsze kształtki do mlecznego lakieru. Mleczny ci on, bo zachciało mi się rozrzedzić Silvera Domaluxa lakierem poliuretanowym ale z Dębicy. Mezalians się nie powiódł i powłoka po takim lakierowaniu jest mleczna. Tak więc kochani, pod żadnym pozorem nie mieszać produktów z różnych fabryk  -_-

Teraz muszę to zużyć do innych celów.

[attachment=118659:joker-glider2.jpg]

Robert, rewelacyjne woblery. Malowanie takie, jakie najbardziej lubię. Tak chciałbym malować swoje ...

A tu cicho sza. Prace przymusowo wstrzymane z powodu zmian organizacyjnych w "pracowni". 

Nowe pomysły potrzebują nowych rozwiązań i brakujących narzędzi. Nie warto malować klocka drewna, jeśli nie porusza się tak jak oczekują tego wędkarze i ryby rzecz jasna. 

Czasami warto zwolnić, by potem przyspieszyć.

Dla podtrzymania radosnego wizerunku tego wątku, kolejna przygoda...

[attachment=119140:joker_łyso_wam.jpg]

4,5 cm, uzbrojony w kotwice VMC wersja pływająca waga 2,5g. 

[attachment=120943:kleń.jpg] 

Kilka kleniowo-pstragowych nabrało kolorków.

Edited by joker

:o  Super malowanie. Te z pierwszej fotki wyglądaja jak obraz malowany akwarelą.

Dokładnie tego samego doznałem, świetna ręczna robota :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...