ezehiel 4,670 Report post Posted July 10, 2016 Masz uv? Pokaż foto w uv Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 10, 2016 Masz uv? Pokaż foto w uv Bez przesady. Na żywo wygląda świetnie :) Share this post Link to post Share on other sites
lajcik 995 Report post Posted July 10, 2016 (edited) Ciapajki świetne, mi to by się marzył Ronin w takim graffiti Edited July 10, 2016 by lajcik Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 12, 2016 Trollowe dzisiaj nurkowały trochę. W najgłębszym miejscu rynna miała 8 metrów. No problem, czas pojechać na głębszą wodę :) Fario 150 DD na 20lb plecionce osiąga 5m głębokości na lince 15m :) Dziękuję, o to chodziło. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 13, 2016 (edited) Trollowce do wysyłek z zachowaniem właściwej estetki i solidności wykonania. Fario 150 w dwóch wersjach DD i SDR. SDR, którego testowałem w Szwecji dostał poprawiony ster i został odchudzony z balastu. Zatem mamy wersję SDR na łowiska do 5 metrów i DD na więcej niż 5 metrów, dokładnie ile może zejść DD jeszcze nie wiem, myślę, że 9m na lince 15lb to nie problem. [attachment=333935:stery DD do 150.JPG] Fario 150 troll w kolorach GT i Hering [attachment=333937:150 DD-SDR.JPG] Fario 120 troll w kolorach GT i SD - Scandinavian dawn [attachment=333936:120DD.JPG] W wersji 120 zgięty ster zamierzone. Nacięcie w korpusie bardziej w poziomie w celu zachowania grubszej warstwy materiału nad sterem, co zapewni konstrukcji jej wyższą trwałość na złamanie w tym miejscu. Edited July 13, 2016 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 13, 2016 (edited) Roniny 80 na czasie i korpusy strugane na okrągło. Dla przypomnienia kilka sprawdzonych kolorów. Black clown [attachment=333945:black clown.JPG] Harlequin [attachment=333944:arlekin.JPG] Rouch [attachment=333947:rouch.JPG] White bream [attachment=333946:bream.JPG] Edited July 13, 2016 by joker Share this post Link to post Share on other sites
dzerwys 552 Report post Posted July 13, 2016 Trollowce piękne!!!:) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 13, 2016 Cannibal [attachment=333948:cannibal.JPG] Quick silver [attachment=333949:silver.JPG] Hering [attachment=333952:hering.JPG] Perch [attachment=333953:perch.JPG] Bardzo często Perch zamawiany jest z pomarańczowym, a nie z perłowym brzuchem. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 13, 2016 Rouch chrom [attachment=333955:rouch chrom.JPG] Hering chrom [attachment=333954:hering chrom.JPG] Na zdjęciach brakuje tylko Rud, Ruff i GT. Wszystkie te kolory są cały czas w użyciu. Share this post Link to post Share on other sites
pafek 252 Report post Posted July 13, 2016 Piękności :) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted July 13, 2016 Robert, bajka... Wersja chrom extra Share this post Link to post Share on other sites
Dokuś 2,848 Report post Posted July 13, 2016 Dziękuję Robert za piękne woblery!!! :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 14, 2016 Dziękuję Robert za piękne woblery!!! :) Prace custom od czasu do czasu również sprawiają dużo przyjemności. :) Share this post Link to post Share on other sites
spinnerman 9,064 Report post Posted July 14, 2016 Trollowce do wysyłek z zachowaniem właściwej estetki i solidności wykonania. Fario 150 w dwóch wersjach DD i SDR. SDR, którego testowałem w Szwecji dostał poprawiony ster i został odchudzony z balastu. Zatem mamy wersję SDR na łowiska do 5 metrów i DD na więcej niż 5 metrów, dokładnie ile może zejść DD jeszcze nie wiem, myślę, że 9m na lince 15lb to nie problem. stery DD do 150.JPG Fario 150 troll w kolorach GT i Hering 150 DD-SDR.JPG Fario 120 troll w kolorach GT i SD - Scandinavian dawn 120DD.JPG W wersji 120 zgięty ster zamierzone. Nacięcie w korpusie bardziej w poziomie w celu zachowania grubszej warstwy materiału nad sterem, co zapewni konstrukcji jej wyższą trwałość na złamanie w tym miejscu. Ciekawe co na to sooomy :) ? Napisz Robert coś o pracy. Ja tez pomału przymierzam się do sumówek. Na razie szukam jakiejś ciekawej bryły która mogła by ruszyć ryby znające większość obecnych na rynku konstrukcji ;) Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted July 14, 2016 Na razie szukam jakiejś ciekawej bryły która mogła by ruszyć ryby znające większość obecnych na rynku konstrukcji ;) "Rymby nie znajo" [attachment=334012:Rutkowski-06.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 14, 2016 Ciekawe co na to sooomy :) ? Napisz Robert coś o pracy. Ja tez pomału przymierzam się do sumówek. Na razie szukam jakiejś ciekawej bryły która mogła by ruszyć ryby znające większość obecnych na rynku konstrukcji ;) Na sumy to wędkarze chcą je adoptować, a osobisty typ kształtu i pracy woblera dla suma mam inny, może zrobię. Moim celem było zrobienie przynęt do głębokiego trollingu jeziorowego - sandacz, szczupak. Jeśli będą to łykać sumy to tylko się cieszyć. Fario 120 jest bardziej zwięzły w pracy od 150, drgania są węższe o większej częstotliwości. Fario troll ma imitować smukłe ryby ławicowe - sielawa, płoć, stynka. Pracę każdej z wersji można lekko modyfikować, korygując oczko stelaża do przodu albo do tyłu, co wpływa na częstotliwość pracy ogonowej. Oczko mocujące żyłkę im bliżej steru również przyspiesza pracę, a wyżej od steru spowalnia. Ster jest z 3mm poliwęglanu i można go nacisnąć bez obawy o złamanie głowy korpusu (już sprawdzone, gięte z dużą siłą). Obniżenie steru zmienia możliwości zanurzeniowe i też wpływa na pracę. Jedyna rzecz jakiej nie polecam do kombinowania to gięcie steru do góry, wobler się wyłoży, nie będzie możliwości ustawienia, powstaje negatywny kąt pomiędzy linką, a przynętą. Zakładałem też kółko łącznikowe na oczka, większych zmian w pracy nie zauważyłem, może wobler idzie wtedy nieco płycej. Także dokładanie kółek łącznikowych do Fario 120 i 150 troll nie ma sensu. Adamie, nieco wcześniej są filmy z pracą poglądową. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 14, 2016 Podobnie jak Fario 150 troll, także 120 będzie w dwóch wersjach zanurzeniowych. Prace nad płycej schodzącym woblerem trwają, cel do 4 metrów. Ponieważ ster nie będzie aż tak duży, jego grubość będzie z płyty 2mm. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 17, 2016 Za dni parę będzie coś do działu GT. Coś pod bolenia, pod szczupaka i może coś czego nie widzieliście. Pomyślę jeszcze :) Share this post Link to post Share on other sites
nowwwak 3,245 Report post Posted July 17, 2016 Robert, przegladam, wracam, przewijam i jeszcze raz ogladam, piekne to wszystko. Przyspieszenie w watku tez konkretne. Kapitalny wachlarz przynet stworzyles, a jak sie nie myle, to pomyslow w glowie masz conajmniej na dwa razy wiecej woblerow i roznych wariantow. Twitch-baitami mnie zaskoczyles i zaciekawiles. Podziwiam dalej... Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 17, 2016 Dzięki Pawle. Boss od 6cm do 12cm świetnie działa. 6cm pod okonia i pstrąga, ale kto zabroni boleniowi, kleniowi, czy sandaczowi. 8cm i 10cm są uniwersalne i wachlarz ryb, które mogą się nimi zainteresować jest szeroki, zarówno w jeziorach jak, w rzekach, czy w morzu. 12cm to zdecydowanie pod szczupaka, tym bardziej, że ma najmocniejszą pracę. Równolegle chcę ujarzmić Amoka w szerszym zakresie długości. Poniżej prototypy. Amok 75 [attachment=334543:amok 75.JPG] Amok 85 [attachment=334546:amok 85.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 19, 2016 Pierwsza partia na giełdę. Zaczynają Roniny 80. Zapraszam zainteresowanych http://jerkbait.pl/topic/76739-na-szczupaki-i-du%C5%BCe-okonie-ronin-8cm-23g/ [attachment=334935:gt.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 19, 2016 (edited) Ach te kobitki. Żony, matki i kochanki wędkarzy. Jak ja lubię takie zamówienia-prezenty. [attachment=334984:_MG_1189.JPG] [attachment=334986:Pud.jpg] [attachment=334985:_MG_1190.JPG] [attachment=334987:pude.jpg] Edited July 19, 2016 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 20, 2016 Takie rzeczy były w planach na kiedyś tam, a wyszło jak zawsze, czyli ktoś wcześniej, niż sam bym chciał to zrobić, zapytał, czy nie mógłbym teraz zrobić. Na zakończenie filmu pada pytanie do reżysera - Czyj on jest? Ciekawe, czy ktoś zagadnie. Taki konkursik z przymrużeniem oka, bo może odbiorcę znacie, a może nie. Jak konkurs to nagroda. Za pierwsze miejsce - szeroki uśmiech odbiorcy odciśnięty w gipsie :D I mała niespodzianka od reżysera. https://youtu.be/7cfRwZOQK-8 Zdjęcia potem, czyli za dni parę :) Share this post Link to post Share on other sites
grzesiekp. 889 Report post Posted July 20, 2016 Odbiorcą jest @Melanżyk? Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 20, 2016 Wiedziałem, że tak będzie :D Share this post Link to post Share on other sites