joker 5,503 Report post Posted April 5, 2016 150 HURAAAAA!!!! Pamiętam o czerwono-złotej główce dla ciebie :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 5, 2016 Wszystkie super, ale One w złoto-niebieskim kolorze prześliczne :wub: ...i co ważne łowny zestaw kolorów, a nie tylko dekoracyjnie ładny. Do zestawu wybieram najlepsze kolory dla danych modeli, reszta w rękach łowców jazi i kleni :) Share this post Link to post Share on other sites
nowwwak 3,245 Report post Posted April 6, 2016 Zanderek pastelowy - bardzo stylowy. Bardzo lubię ten, nie wiem jak to nazwać.., "młotkowy" sposób zdobienia powierzchni. Widziałem to tylko w Twoich wobkach. Taki charakterny I charakterystyczny :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 6, 2016 Coraz trudniej mieć coś charakterystycznego w dekoracji, takie czasy... Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted April 6, 2016 Czekaj czekaj ja ci podam malowania, tylko muszę mieć chwilę czasu. Share this post Link to post Share on other sites
szperacz76 397 Report post Posted April 6, 2016 Bardzo lubię taki nacięty pyszczek jak w One; rybka oprócz duszy (którą otrzymuje po dodaniu oczu), zyskuje również charakter :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 6, 2016 Pstrąg na Fario 60 z licytacji zimowej dla dzieciaków. Kolejna nagroda :) [attachment=312192:z licytacji.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
cyprys19 7,883 Report post Posted April 6, 2016 Robercie wobki rewelacja,zwłaszcza fario przypadł mi do gustu,a do tego robi jeszcze dobrą robotę! Świetne woblerki i piękna rybka. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 18, 2016 big bzdyg dostaje piórek [attachment=315250:big bzdyg (1).JPG] [attachment=315251:big bzdyg (2).JPG] Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted April 18, 2016 W niedzielę kleń wkry. Przydałby się taki... :( Share this post Link to post Share on other sites
szymanek69 2,608 Report post Posted April 18, 2016 big bzdyg dostaje piórek Lubię piórka i takie łączenia materiałów :) Będą miały stery ? Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 18, 2016 Lubię piórka i takie łączenia materiałów :) Będą miały stery ? Do bzdyga i pasikonika nie przewiduję. Zresztą kiedyś łowiłem takimi bez piórek, nóżek itp. i działały w swobodnym dryfie. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 18, 2016 Bzdyg w zachodzącym słońcu ujawnia swoje ciosane pochodzenie. Malowanie pozłotami na zaimpregnowanym i lakierowanym starym drewnie lipowym bez użycia podkładów barwnych. Piórka z koguta, nić jaka była pod ręką, umotane w rękach, zabezpieczone przeźroczystym epoksydem. Oczy z kupione w jakimś sklepie z dekoracjami dla domu. Jednym słowem - rękodzieło. Dostępny wyłącznie w kompletach Mini Series 2016. [attachment=315354:_MG_0788.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 18, 2016 Tak uroczo zachodzące słońce prześwietliło partyjkę Krysto z dosychającymi wklejonymi sterami, że aż szkoda byłoby nie zrobić zdjęcia. Jakby ktoś pytał, to już nie mam. Następne pod koniec maja, więc jak ktoś chętny to można się na ten termin zapisywać. Zapraszam :) [attachment=315359:_MG_0782.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Kogut Fishing 2,056 Report post Posted April 18, 2016 Robercie...Wobki jak zawsze klasa.Aż miło sobie popatrzeć. Jak ja się cieszę,że mam kilka w swoich pudełkach :). Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 18, 2016 Też się cieszę, że mam w swoich, a teraz dołączy Krysto. Twórca ostatni, dobre co :D Share this post Link to post Share on other sites
lajcik 995 Report post Posted April 18, 2016 (edited) Nie bez pokrycia jest powiedzenie że szewc bez butów chodzi Edited April 18, 2016 by lajcik Share this post Link to post Share on other sites
atb69 1,506 Report post Posted April 18, 2016 Bzdyg taki jest brzydki że aż fajny ;) zupełnie nie w twoim stylu. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 18, 2016 W starym stylu :) Share this post Link to post Share on other sites
Radbraw 224 Report post Posted April 18, 2016 Bzdyg w zachodzącym słońcu ujawnia swoje ciosane pochodzenie. Malowanie pozłotami na zaimpregnowanym i lakierowanym starym drewnie lipowym bez użycia podkładów barwnych. Piórka z koguta, nić jaka była pod ręką, umotane w rękach, zabezpieczone przeźroczystym epoksydem. Oczy z kupione w jakimś sklepie z dekoracjami dla domu. Jednym słowem - rękodzieło. Dostępny wyłącznie w kompletach Mini Series 2016. _MG_0788.JPG Poprostu wspaniały :) Share this post Link to post Share on other sites
MARIUSZ 69 7,422 Report post Posted April 19, 2016 Witam,przejrzałem cały wątek jestem pod wielkim wrażeniem ,szczególnie podobają Mi się Canibale i Roniny bardzo chciałbym takie mieć.Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 22, 2016 Pasikoniki na warsztacie. Podobnie jag Bzdyg będą bez steru. [attachment=316331:pasikonik (2).JPG] [attachment=316330:pasikonik (1).JPG] Kiedy je skończę, pozostanie jedynie ustawienie całej dziesiątki z Mini serii. Zrobienie zdjęć pozostałym woblerom oraz nagrać krótki film z ich udziałem w wodzie. Może w weekend zakończę zadanie. Pozostało jedynie zakupienie drewnianych pudełek i do końca przyszłego tygodnia każdy zestaw powinien dotrzeć do zainteresowanych. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 22, 2016 Fantastyczne! Share this post Link to post Share on other sites
Qcyk 6,326 Report post Posted April 22, 2016 Świetne są te pasikoniki :) Pogratulował ! Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 22, 2016 Dziękuję koledzy, to miłe :) A tu jakby ktoś się zastanawiał, czy miarowy kleń wciągnie takiego pasikonika. Pewnie poprosi jeszcze o dokładkę :D [attachment=316359:pasikonik (3).JPG] Kiedy przedstawiłem gromadkę, którą zamierzam przypomnieć, było na niej 9 przynęt. Z tej pierwszej wersji odpadł pająk póki co, więc zostało 8, a komplety mają mieć po 10 modeli. Dwa z tej gromadki przeszły modyfikację, czyli Bzdyg i Pasikonik. Pozostałe bez zmian w zasadzie, nawet oczka pomalowałem jak dawniej. Dwa będą w wersji z oczkiem w sterze, wstępnie zapowiedziany Tyger nazwany tak ponieważ prawie zawsze malowałem go w paski, czasami oklejałem margaryną. Drugi będzie najmniejszym modelem w tym komplecie, około 23mm długości i 5mm w plecach. Jednym słowem KOSA. Dziesiąty jest całkowitą nowością, nigdy wcześniej tego woblerka nie robiłem, więc pierwsi użytkownicy łącznie ze mną złowią na niego ryby. :) Pomniejszyłem ostatni mój model sterowy i do zestawu dołączył Nurt 35mm. Od lewej - Kosa, Tiger, Nurt [attachment=316365:kosa,tiger,nurt.JPG] Share this post Link to post Share on other sites