Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

150 HURAAAAA!!!!

Pamiętam o czerwono-złotej główce dla ciebie :)

Wszystkie super, ale One w złoto-niebieskim kolorze prześliczne :wub:

...i co ważne łowny zestaw kolorów, a nie tylko dekoracyjnie ładny. Do zestawu wybieram najlepsze kolory dla danych modeli, reszta w rękach łowców jazi i kleni :)

Zanderek pastelowy - bardzo stylowy. Bardzo lubię ten, nie wiem jak to nazwać.., "młotkowy" sposób zdobienia powierzchni. Widziałem to tylko w Twoich wobkach. Taki charakterny I charakterystyczny :)

Coraz trudniej mieć coś charakterystycznego w dekoracji, takie czasy...

Czekaj czekaj ja ci podam malowania, tylko muszę mieć chwilę czasu.

Bardzo lubię taki nacięty pyszczek jak w One; rybka oprócz duszy (którą otrzymuje po dodaniu oczu), zyskuje również charakter  :)

Pstrąg na Fario 60 z licytacji zimowej dla dzieciaków. Kolejna nagroda :)

[attachment=312192:z licytacji.jpg]

Robercie wobki rewelacja,zwłaszcza fario przypadł mi do gustu,a do tego robi jeszcze dobrą robotę!

Świetne woblerki i piękna rybka.

Pozdrawiam

big bzdyg dostaje piórek

[attachment=315250:big bzdyg (1).JPG]

[attachment=315251:big bzdyg (2).JPG]

big bzdyg dostaje piórek

Lubię piórka i takie łączenia materiałów  :)  Będą miały stery ?

Lubię piórka i takie łączenia materiałów  :)  Będą miały stery ?

Do bzdyga i pasikonika nie przewiduję. Zresztą kiedyś łowiłem takimi bez piórek, nóżek itp. i działały w swobodnym dryfie.

Bzdyg w zachodzącym słońcu ujawnia swoje ciosane pochodzenie. Malowanie pozłotami na zaimpregnowanym i lakierowanym starym drewnie lipowym bez użycia podkładów barwnych. Piórka z koguta, nić jaka była pod ręką, umotane w rękach, zabezpieczone przeźroczystym epoksydem. Oczy z kupione w jakimś sklepie z dekoracjami dla domu. Jednym słowem - rękodzieło. Dostępny wyłącznie w kompletach Mini Series 2016.

[attachment=315354:_MG_0788.JPG]

Tak uroczo zachodzące słońce prześwietliło partyjkę Krysto z dosychającymi wklejonymi sterami, że aż szkoda byłoby nie zrobić zdjęcia. Jakby ktoś pytał, to już nie mam. Następne pod koniec maja, więc jak ktoś chętny to można się na ten termin zapisywać. Zapraszam :)

[attachment=315359:_MG_0782.JPG]

Robercie...Wobki jak zawsze klasa.Aż miło sobie popatrzeć.

Jak ja się cieszę,że mam kilka w swoich pudełkach :).

Też się cieszę, że mam w swoich, a teraz dołączy Krysto. Twórca ostatni, dobre co :D

Nie bez pokrycia jest powiedzenie że szewc bez butów chodzi Edited by lajcik

Bzdyg w zachodzącym słońcu ujawnia swoje ciosane pochodzenie. Malowanie pozłotami na zaimpregnowanym i lakierowanym starym drewnie lipowym bez użycia podkładów barwnych. Piórka z koguta, nić jaka była pod ręką, umotane w rękach, zabezpieczone przeźroczystym epoksydem. Oczy z kupione w jakimś sklepie z dekoracjami dla domu. Jednym słowem - rękodzieło. Dostępny wyłącznie w kompletach Mini Series 2016.

attachicon.gif_MG_0788.JPG

Poprostu wspaniały :)

Witam,przejrzałem cały wątek jestem pod wielkim wrażeniem ,szczególnie podobają Mi się Canibale i Roniny bardzo chciałbym takie mieć.Pozdrawiam

Pasikoniki na warsztacie. Podobnie jag Bzdyg będą bez steru.

[attachment=316331:pasikonik (2).JPG]

[attachment=316330:pasikonik (1).JPG]

Kiedy je skończę, pozostanie jedynie ustawienie całej dziesiątki z Mini serii. Zrobienie zdjęć pozostałym woblerom oraz nagrać krótki film z ich udziałem w wodzie. Może w weekend zakończę zadanie. Pozostało jedynie zakupienie drewnianych pudełek i do końca przyszłego tygodnia każdy zestaw powinien dotrzeć do zainteresowanych.

Dziękuję koledzy, to miłe :) A tu jakby ktoś się zastanawiał, czy miarowy kleń wciągnie takiego pasikonika. Pewnie poprosi jeszcze o dokładkę :D

[attachment=316359:pasikonik (3).JPG]

Kiedy przedstawiłem gromadkę, którą zamierzam przypomnieć, było na niej 9 przynęt. Z tej pierwszej wersji odpadł pająk póki co, więc zostało 8, a komplety mają mieć po 10 modeli.

Dwa z tej gromadki przeszły modyfikację, czyli Bzdyg i Pasikonik. Pozostałe bez zmian w zasadzie, nawet oczka pomalowałem jak dawniej. Dwa będą w wersji z oczkiem w sterze, wstępnie zapowiedziany Tyger nazwany tak ponieważ prawie zawsze malowałem go w paski, czasami oklejałem margaryną. Drugi będzie najmniejszym modelem w tym komplecie, około 23mm długości i 5mm w plecach. Jednym słowem KOSA. Dziesiąty jest całkowitą nowością, nigdy wcześniej tego woblerka nie robiłem, więc pierwsi użytkownicy łącznie ze mną złowią na niego ryby. :) Pomniejszyłem ostatni mój model sterowy i do zestawu dołączył Nurt 35mm.

Od lewej - Kosa, Tiger, Nurt

[attachment=316365:kosa,tiger,nurt.JPG]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...