Kamil G 1,251 Report post Posted March 4, 2016 Wiosenny powrót do korzeni - ONE! Kawał dobrej struganiny Robercie :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 4, 2016 ONE - on niego wszystko się zaczęło :) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted March 4, 2016 9 kompletów[emoji14] Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Woblery TG 2,542 Report post Posted March 4, 2016 ONE są zgrabne! Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 4, 2016 8 kompletów Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 4, 2016 7 kompletów Share this post Link to post Share on other sites
K...k 54 Report post Posted March 5, 2016 6 kompletów Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 11, 2016 5 kompletów Pierwszy model z dziesiątki Mini dostał stery i w zasadzie zostało tylko ustawienie. Na szybko test wannowy przed wklejeniem abym mógł opisać tutaj pływalność tego narybku, bo Fry o długości 4cm jest właśnie tym pierwszym. To najdłuższy z całej serii, ale nie najcięższy, niecałe 2,5g w zależności o kotwic jakie ostatecznie na nim zawisną. Przy kotwicach standardowych VMC nr.12 ma pływalność krytyczną, czyli krawędź grzbietu na styku z lustrem wody. Nieco cięższa kotwica zrobi z niego suspenda. Pracę poglądowo można zobaczyć w wannie. Malowanie na płoteczkę, target głównie kleń i okoń, a także pstrąg i jaź. [attachment=305232:FRY (1).JPG] [attachment=305233:FRY (2).JPG] [attachment=305234:fry_40_bw.jpg] Tylko nie krzyczcie na mnie za kółeczka i kotwiczki, to tylko testowe, więc po rozginane od wielu zmian :) https://youtu.be/KxYts7emJlU Share this post Link to post Share on other sites
muddler 2,901 Report post Posted March 11, 2016 Rusza się jak żywa rybka :clappinghands: Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted March 11, 2016 Piękna akcja. Robota na najwyższym poziomie Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Kamil G 1,251 Report post Posted March 11, 2016 (edited) Ładne te aluminiowe Jokery ;) Myślę, że zje je wszystko co pływa rzece i jest miesozerne. Edited March 11, 2016 by wepster Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 11, 2016 Dziękuję koledzy. Naturalne woblerki są bardzo uniwersalne. Najmniejszy jaki robiłem w tym kształcie miały 3cm. Tak jak napisałem wyżej, głównie łykały je klenie i okonie. Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted March 11, 2016 Ja oczywiście zapisany jestem na komplet :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 11, 2016 Całość powinna trafić do drewnianego pudełka, jestem w trakcie poszukiwań i jeden zgrabny model już namierzyłem. :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 12, 2016 Ten co na filmie odpłynął, w telefonie wygląda tak. W pysku sprawca - Nurt [attachment=305537:kropek_50a.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Kamil G 1,251 Report post Posted March 12, 2016 No widać, że konstrukcja skuteczna. Brawo! Widzę, że stara miłość nie rdzewieje i ciągnie nadal nad tą rzeczkę ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 13, 2016 Przepraszam nie mam czasu na odskoki w dłubaniu drobiazgu pond to co jest zaplanowane. Dlatego bardzo proszę o nie zamawianie pokazywanych tu kolejnych modeli z serii Mini. Coś dorobię na koniec maja jak będą chętni, ale bez przesady, małe woblery to nie jest dla mnie priorytet. Dziękuję za wyrozumiałość. :) Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted March 14, 2016 Płoteczki przepiękne! Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 14, 2016 Kiedy pytasz o dwa - trzy woblery, to z twojego punku widzenia są to tylko dwa - trzy woblery. U mnie wygląda to inaczej. Zgodziłem się dorobić dla kilku osób One poza kompletami i powiedziałem Stop, bo komplety mają dostać odbiorcy teraz, a nie w lipcu. I gdybym zaczął dokładać kolejne dwa -trzy z innych modeli, to nigdy bym tych kompletów nie dokończył... [attachment=306115:IMG_0715.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
RobertoPL 67 Report post Posted March 14, 2016 Czesć Super te woblerki, a ten z ostatniego filmu rewelacja, akcja prawdziwego narybku. Mam pytanie czy to co tam jest między woblerkami na zdjęciu powyżej filmu to nóż snycerski? Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 14, 2016 Cześć RobertoPL, tak, to nożyk snycerski. Share this post Link to post Share on other sites
RobertoPL 67 Report post Posted March 15, 2016 Dzięki, to jakaś firmówka czy może samoróbka, jak z komfortem strugania takim nożem przy tak małych woblerkach? Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 15, 2016 To nóż wykonany przez Zahara. Lekki, bardzo poręczny, cienkie zakończenie ostrza umożliwia delikatne nacięcia np. pod skrzela itp. Share this post Link to post Share on other sites
szymanek69 2,608 Report post Posted March 15, 2016 Robert - Fry 4 klasycznie piękne i z subtelną pracą. Normalnie przy tego rodzaju wabikach odzywa się we mnie zduszona chęć zbieractwa :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 18, 2016 W takim umaszczeniu kilka sztuk Krysto pojedzie w poniedziałek do kilku osób. [attachment=307291:IMG_0726.JPG] [attachment=307292:IMG_0727.JPG] [attachment=307293:IMG_0730.JPG] Share this post Link to post Share on other sites