joker 5,503 Report post Posted April 28, 2015 Wielka majówka tuż tuż [attachment=240839:DSCN1944.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted April 28, 2015 Te z paskami najładniejsze :D Share this post Link to post Share on other sites
Pride 5,668 Report post Posted April 28, 2015 No nareszcie coś ruszyłeś wątek ;) przynęty jak zwykle -----> :good: Share this post Link to post Share on other sites
adashhh 694 Report post Posted April 28, 2015 Lewa strona trzeci od góry bardzo ciekawy :) Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted April 29, 2015 Mi ten żabek z lewej się podoba ;) . Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted May 19, 2015 Halo Robert skrobiesz coś ? Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted May 20, 2015 marchewkę :) Share this post Link to post Share on other sites
Stachu442 434 Report post Posted May 20, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=HX60m9CxIoo watch?v=HX60m9CxIoo Share this post Link to post Share on other sites
*Hektor* 3,067 Report post Posted August 8, 2015 Znaleźć Twój wątek to nie lada wyczyn, przynajmniej odświeżę go ;) Tablica 2015 była na bogato! Podziękowania Dla Roberta i pozostałych TWÓRCÓW Za Uświetnienie Naszej Imprezy Swoimi Dziełami Więcej szczegółów i zdjęć w oficjalnej relacji z zawodów: http://www.pplspin-pleszew.pl/index.d2015.html Kilka dodatkowych fotek w moim wątku... Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 3, 2015 [attachment=263725:reflex110 (1).JPG] Ten prototyp powstał w czerwcu 2014. Tradycyjnie wykonałem go z lipy, napakowałem stalą i drutem przez całość 1mm. Reflex, bo tak go sobie nazwałem, mierzy 110mm i waży 30g. Zatem jest to bardzo dalekosiężna przynęta. Jest tonący, nawet dość szybko tonie, jeśli pozostawimy go w spoczynku. Niemniej jest to przynęta powierzchniowa i podpowierzchniowa. Przeznaczenie Reflexa w naszych warunkach, to przede wszystkim szczupak. Z pewnością zaatakuje go każda ryba uwielbiająca ofiary szamoczące się na powierzchni wody, np. bass lub niektóre ryby tropików. Konstrukcja czeka na swój czas do powielania... [attachment=263726:reflex110 (4).JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 3, 2015 Przynęta jest dwukolorowa. :) [attachment=263727:reflex110 (2).JPG] [attachment=263728:reflex110 (3).JPG] Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted September 3, 2015 Robert brakuje nam ciebie Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 3, 2015 Przecież jestem :) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted September 3, 2015 Tworzysz coś w ogóle? Share this post Link to post Share on other sites
lesiewicz 950 Report post Posted September 3, 2015 Robert a jak się ma Soczewka? Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted September 3, 2015 Robert a jak się ma Soczewka? Chcesz spróbować jeszcze raz połapać na soczewce? Share this post Link to post Share on other sites
lesiewicz 950 Report post Posted September 3, 2015 Chcesz spróbować jeszcze raz połapać na soczewce? Połapać i spotkać się w tak zacnym gronie. Pytam się Roberta o Soczewkę bo przy ostatnim spotkaniu była mowa o przejęciu tej urokliwej wody przez rybaka i ciekaw jestem jak mają się sprawy. Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted September 3, 2015 Ten prototyp powstał w czerwcu 2014. Tradycyjnie wykonałem go z lipy, napakowałem stalą i drutem przez całość 1mm. Reflex, bo tak go sobie nazwałem, mierzy 110mm i waży 30g. Zatem jest to bardzo dalekosiężna przynęta. Jest tonący, nawet dość szybko tonie, jeśli pozostawimy go w spoczynku. Niemniej jest to przynęta powierzchniowa i podpowierzchniowa. Przeznaczenie Reflexa w naszych warunkach, to przede wszystkim szczupak. Z pewnością zaatakuje go każda ryba uwielbiająca ofiary szamoczące się na powierzchni wody, np. bass lub niektóre ryby tropików. Konstrukcja czeka na swój czas do powielania... Robert gdyby ta przynęta była lekko bardziej ''smukła'' mogła by zrobić niezłe zamieszanie na plaży ??? Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted September 3, 2015 Chyba dalej biała karta obowiązuje. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 3, 2015 Tworzysz coś w ogóle? Nieprzerwanie Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 3, 2015 Robert gdyby ta przynęta była lekko bardziej ''smukła'' mogła by zrobić niezłe zamieszanie na plaży ??? Masz na myśli morską plażę? Jeśli tak, to chyba na takiej, gdzie podpływają ostroboki :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 3, 2015 Połapać i spotkać się w tak zacnym gronie. Pytam się Roberta o Soczewkę bo przy ostatnim spotkaniu była mowa o przejęciu tej urokliwej wody przez rybaka i ciekaw jestem jak mają się sprawy. Będę robił rozeznanie na Soczewce w połowie września. Dam znać jak z rybą i się odezwę. Jeśli chodzi o dzierżawcę, nadal bez zmian. Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted September 4, 2015 Nie możesz tak długo budować napięcia bo popękamy pokaż coś nowego :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 9, 2015 Dzielenie się wiedzą, jest tym czego oczekuje się w tym dziale. Tylko ile można mieć wiedzy, bez poszerzania jej? Jak to zrobić? Na przykład poprzez eksperyment z nowymi surowcami lub materiałami. Poniżej zdjęcie dwóch przynęt, które wykonałem w tym samym czasie. Obydwie są zrobione z tego samego kawałka drewna, pomalowane identycznymi farbami i pokryte tym samym lakierem. Leżały w pudełku około 7 miesięcy. [attachment=264985:DSCN2033.JPG] Jak już wiecie, to co je różni to użyty impregnat do drewna. Drewno z lewej strony było zaimpregnowane preparatem Tikkurila. Czas schnięcia tego impregnatu to 12 godzin. Trzymałem dobę. Drewno nadal robiło wrażenie wilgotnego. Przetarłem szmatką i zostawiłem na kilka godzin. Potem obydwie przynęty pomalowałem i zostały. Mogę napisać tylko jedno. Impregnacja drewna, też wpływa na efekt końcowy. Jedynie czas pokaże, czy podjęliśmy właściwą decyzję. Oczywiście jeśli mamy materiał porównawczy. :) Share this post Link to post Share on other sites
spinnerman 9,064 Report post Posted September 9, 2015 Robert, wypadało by się przywitać... :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites