joker 5,503 Report post Posted October 10, 2014 [attachment=197710:Amok90 (1).JPG] [attachment=197711:Amok90 (2).JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 11, 2014 Pstrągi zacząłem łowić w 2004 roku. To były pierwsze podrostki z wpuszczonego dwa lata wcześniej narybku do mojej rzeki Skrwy. Dokładnie 15.08.2004 złowiłem pierwszego miarowego pstrąga, równe 35cm, na mały 3cm wobler własnej produkcji. Rok później w lipcu w samo południe złowiłem pierwszego piędziesiątaka. Jak do tej pory największe kabany z mojej rzeki są dla mnie niedostępne. Miałem z nimi kontakt wzrokowy parokrotnie i wiem, że są w tej rzece ryby grubo powyżej 60cm. Cóż może w nowym sezonie jednego z nich uda mi się oszukać. [attachment=197880:DSCN1840.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
adashhh 694 Report post Posted October 11, 2014 Rozmarzyłem się Robercie, już nie mogę się doczekać początku sezon,u u mnie pstrągowych met nie brakuję , pstrągi uczą wędkarza pokory to bardzo wymagający rywal. Ile razy schodziło się o przysłowiowym kiju ale taki trud nagradzany był od czasu do czasu fajnymi rybkami. Mam już kilka pomysłów na nowy sezon. Wobler rasówka like @pride, Tomkowe ZZ'rap na wolniakach to może być hit ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 12, 2014 pstrągi uczą wędkarza pokory to bardzo wymagający rywal. Pstrągi uczą pokory w łowiskach o dużej presji i niezbyt licznej populacji. Słynne łowiska No kill mają ten sam problem pomimo bardzo licznej populacji pstrąga. Gdy mamy dziką rzekę, pstrąg jest łatwy i bierze z pierwszego rzutu. Podczas rójki, wyłażenia żab, tarła strzebli lub minoga pstrągi można łowić ja płotki, ponieważ tracą w amoku instynkt samozachowawczy, liczy się tylko to by się nażreć do syta. To jedynie moje osobiste doświadczenia. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2014 Migawki z warsztatu [attachment=198660:DSCN1845.JPG] [attachment=198661:DSCN1846.JPG] [attachment=198662:DSCN1847.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
K. Trojan 110 Report post Posted October 14, 2014 Chciałbym mieć taki warsztat ;] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2014 Pływające Cannibale [attachment=198664:DSCN1844.JPG] Ronin w szacie "łuskowej". Pierwsze podejście. [attachment=198663:DSCN1842.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2014 Chciałbym mieć taki warsztat ;] Trochę ciasny, jednak cieszę się, że mam chociaż taki póki co. Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted October 14, 2014 Ciasny Ale własny. Ja nie mam nawet miejsca na rzeźbienie... Muchy kręce po nocy.... Share this post Link to post Share on other sites
Mirek82 3 Report post Posted October 14, 2014 Warsztacik pierwsza klasa .Widać że lubisz porządek. Jeśli możesz to napisz skąd bierzesz lipę do produkcji. Share this post Link to post Share on other sites
Pride 5,668 Report post Posted October 14, 2014 Ja również jestem pod wrażeniem czystości warszatatu :) mój w porównaniu do Twojego to armagedon, trzeba będzie się sprężyć i doprowadzić miejsce pracy do porządku. Szkoda, ze teraz dłubię śrenio raz na dwa tygodnie :unsure: Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2014 Po prostu sprzątam zawsze na koniec pracy, inaczej bym tego nie ogarnął. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2014 Dobry dostawca lipy Marcin dxkompany@wp.pl, cynk dostałem od @Artech-a :) Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted October 14, 2014 Pieknie Joker!!! Organizacja pracy to podstawa. Prezentuje sie to naprawde dobrze. Share this post Link to post Share on other sites
WIL 970 Report post Posted October 14, 2014 Warsztat miodzio :D nie tylko na jerkach oczko się zawiesza :P Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 15, 2014 Próbuję Cannibal 185 w wersji sandacz [attachment=198836:zander wood.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
spinnerman 9,064 Report post Posted October 15, 2014 Super! Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 19, 2014 A tu cisza. Teraz ogarnięcie na sprawy zlotowe. Niby nic wielkiego, ale jak ktoś jest dziewicą w tych sprawach, to mokro się robi na samą myśl o przygodzie. Pierwsze zakupy za mną. W tygodniu kolejne, jest co robić, żeby ludzie głodni nie chodzili :D Pomału też coś maluję, idą 7cm sterowce i może coś pod głowacicę będzie, Jedynie farb i kleju mi zbrakło i czekam na dostawy. Samo życie. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 20, 2014 Kilka oficjalnych informacji dla osób na Spotkanie w Soczewce Mapka dojazdowa do stanicy. [attachment=199696:soczewka-mapka.jpg] 200m od Stanicy są sklepy spożywcze więc jak coś zbraknie to nie kłopot. Mamy oficjalny komunikat na stronie koła, które opiekuje się stanicą. http://www.pzwplock.pl/index.php Proszę przygotować się na dopłatę do żywienia. Staram się by było jak najtaniej, jednak trzeba mieć 30-50zł. Dopiero ostatnie zakupy spożywcze dadzą mi pełną kwotę do podziału, dlatego proszę o wyrozumiałość w tym względzie. Share this post Link to post Share on other sites
Marcin87 73 Report post Posted October 20, 2014 Warsztacik pierwsza klasa! U mnie panuje totalny chaos... Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 21, 2014 (edited) Robię trochę siódemek, głownie w ostrych kolorach. Dla przypomnienia praca tonącego Grande https://www.youtube.com/watch?v=poInkxM7Vr8&feature=youtu.be Edited October 21, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 21, 2014 A tu Rio Grande, Tonący, bardziej masywny. Intensywna dość zwarta praca, jak na wobler trociowo-szczupakowy https://www.youtube.com/watch?v=Ct9AX-RxJk8&feature=youtu.be Share this post Link to post Share on other sites
Parf 1,539 Report post Posted October 21, 2014 A co, nad rzekę to nie łaska, za daleko od kompa? :P Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 21, 2014 A co, nad rzekę to nie łaska, za daleko od kompa? :P To nagranie na szybko, jeszcze stery nie wklejone. Nad rzekę pójdę je ustawiać, bo wanna to taki substytut prawdziwych warunków. Na sztukę, że tak powiem :D Share this post Link to post Share on other sites
obcy91 825 Report post Posted October 22, 2014 (edited) Robert, tyś to jest czarodziej normalnie, gdzie kupiłeś taką różdżkę która wprawia w ruch woblera? ;) Niczym Dyrygent Magik :) Edited October 22, 2014 by obcy91 Share this post Link to post Share on other sites