joker 5,503 Report post Posted September 25, 2014 chętnie wpadnę na zlocik :) .bez noclegu Zapraszam Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted September 25, 2014 Dzien dobry. Robert pogode zarezerwuj Pozdawiam Ezehiel Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 25, 2014 ważniejsze ryby jak pogoda ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 27, 2014 Rozsyłam zaraz maile z numerem konta i terminem wpłaty zaliczki na Zlot. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 27, 2014 Każdy z listy dostał maila, czekam na deklarację przyjazdu oraz na rozmiar t-shirta :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 28, 2014 Nie wiem czy Jerkbait planuje Zlot pstrągowy nad Bobrem lub Kwisą, ale ja już planuję taki wyjazd na wiosnę. Taki kolejny Zlot mi się marzy, tym razem dedykowany pstrągom i liczę tu na pomoc kilku kolegów w Tym Pietro i Ricci-ego :D Ja bym zaprosił specjalnego gościa na tą imprezę, czyli Józefa Sendala, co byłoby interesującym samo w sobie bo to gawędziarz, wędkarz i rzemieślnik woblerowy doskonały. :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 28, 2014 (edited) Dzisiaj dostałem baty od swojego jeziorka. Jeszcze na jerkbaity takiego numeru nie miałem. Trzy ryby, trzy ataki, w tym dwie ryby na kiju i nic do ręki nie dojechało. Największa przyszła do Shinu 135 i zawróciła przed pontonem. Dwa szczupaki zacięte, lecz fatalnie na Denata135. Pociechą jest fakt, że wędkarz z brzegu miał dwa szczupaki na kiju i też mu spadły. To był udany wypad mimo wszystko, bo wczoraj na innej wodzie było zero. Mój dzisiejszy zestaw na poranny wypad. [attachment=195145:zestaw.JPG] Edited September 28, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 28, 2014 (edited) Kilka fotografii z jeziorem Soczewka [attachment=195160:soczewka.jpg] [attachment=195162:soczewka1.jpg] [attachment=195161:Soczewka (2).jpg] [attachment=195158:Soczewka (3).jpg] [attachment=195159:Soczewka (4).jpg] Edited September 28, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 29, 2014 Końcówka zaległości. Ronin 70 komplet i jeden Ronin 80 dla mnie. Dwa dni dla Amoka 80 i wreszcie mogę przyjmować zapytania o kolejne przynęty. W planach Koma 85, Ronin 80, Denat 135, te na pierwszy rzut. Zapraszam. [attachment=195374:ronin70 (2).JPG] [attachment=195373:ronin70 (1).JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 29, 2014 Przy organizacji kolejnego zlotu nie robię listy niezobowiązującej, porażka. Będę stosował indywidualne imienne zaproszenia. Tą lekcję już odrobiłem. Teoria nie zastąpi doświadczenia. :D Share this post Link to post Share on other sites
lesiewicz 950 Report post Posted September 29, 2014 Robert napisz jeszcze co z opłatami za łowienie, będzie można na miejscu czy każdy na własną rękę. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 29, 2014 Na dzisiaj jest woda RZGW ponieważ sprawa przetargu trafiła na wokandę. Będę informował w sprawie opłat jak już będzie pewne na 100%, kto jest gospodarzem jeziora. Share this post Link to post Share on other sites
Tu nie ma ryb. 587 Report post Posted September 29, 2014 niestety nie dam rady się pojawić na spotkaniu , a szkoda . Pewnie bedzie super! Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted September 30, 2014 Amok jest tak interesujący, ze będzie szersza paleta długości. Jutro pokarzę wam rozmiar 60 czyli 6cm pod pstrąga. Pierwsze modele testowe, jeszcze nie wiem czy dobrze utrafiłem z balastem. Zrobiłem też testowy rozmiar 105. Jeśli dobrze pójdzie to wielkości będzie sporo 60, 80, 90. 105 i 130. Dwa największe pod głowacicę, sandacza, szczupaka i suma, a kto wie może i na duuużego bolenia ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 1, 2014 Mistrzowskie muchy od @stylezzhh :D [attachment=195908:DSCN1815.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 1, 2014 Jeszcze przed testem ale już w pełnej szacie. Narybek Amok 60. [attachment=195910:amok (3).JPG] Amok w barwach klenia. Wiadomo, kleń lubi stać w napływach główek oraz przy opaskach. [attachment=195911:amok (4).JPG] Rodzina Amok -6; 8; 9; 10,5cm [attachment=195909:amok (2).JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Pride 5,668 Report post Posted October 1, 2014 Ach ten Twój styl... :rolleyes: super się prezentują B) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 3, 2014 Jutro i ja na rybny relaks, pogoda niezła, więc pójdą w ruch większe jerki. Trzymać kciuki koledzy :) Share this post Link to post Share on other sites
obcy91 825 Report post Posted October 3, 2014 Ależ masz szalone to malowanie :) Share this post Link to post Share on other sites
Tu nie ma ryb. 587 Report post Posted October 3, 2014 ten amok 60mm na pstruny mi podpasi :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 4, 2014 Póki co znów Ronin 80 na warsztacie. Kolory tradycyjne - płoć, okoń, wzdręga i GT, może jakiś holo dołożę do tej partii. Pierwsza dziesiątka już gotowa do malowania. [attachment=196475:DSCN1817.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 4, 2014 Bardzo proszę o potwierdzenia przyjazdu na spotkanie towarzysko-wędkarskie nad jeziorem Soczewka w dniach 24-26 października. Nie zostawiajcie tego na ostatnią chwilę, bo to utrudnia sprawy organizacyjne. Osoby, które wpisały się na listę niezobowiązującą wypadało by, żeby napisały do mnie jak się sprawy mają. Niezobowiązująca lista przyjazdu zobowiązuje do podjęcia akcji, to jest fair wobec mnie jako organizatora. Dziękuję na dzisiaj tym, którzy deklarują przyjazd oraz tym, którzy powiadomili mnie o rezygnacji z przyjazdu. Bardzo to doceniam :) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted October 4, 2014 Dobry.. Joker, to nie żart ani nic takiego. Niestety jak na złość przed zdjęciem się wypiął więc ułożyłem tylko do zdjęcia.... Twój Ronin80 w malowaniu "Niemiec" wyciągnął dziś.... [attachment=196493:karp.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 4, 2014 Dobry.. Joker, to nie żart ani nic takiego. Niestety jak na złość przed zdjęciem się wypiął więc ułożyłem tylko do zdjęcia.... Twój Ronin80 w malowaniu "Niemiec" wyciągnął dziś.... karp.jpg Skojarzył pewnie z popcornem :D Zeszłej jesieni Ronin 80 zaliczył trzy karasie. Gupie te ryby jakieś ;) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted October 4, 2014 Miałem więcej karpi niż karpiarze dzięki Niemcowi Oni nic nie złowili :p Share this post Link to post Share on other sites