ezehiel 4,670 Report post Posted July 29, 2014 Nie gadam z wami.... Nie mam czasu na ryby... Jak pójdę to wyciągam drobnice wielkości woblera... Szlag mnie trafia... Chyba karpiarzem tetrykiem zostanę... Share this post Link to post Share on other sites
Krystekwolf 606 Report post Posted July 29, 2014 Ja też nie mam czasu ,ale staram się jakoś zorganizować :ph34r: Dziś była podwójna sesja ,ze dwie godzinki szczupaczki i ze trzy bolki :ph34r: Miałem dwa bolki ,obydwa spadły ,w tym jeden pod nogami ... Jeden lekko z 80 cm ,nie chcę mi się gadać ,idę spać w końcu. Pogadam z nimi jak zacznę urlop. Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted July 30, 2014 Krystek... stara mi nie pozwala do was jechać :( yszzz.... wkurzyłem się... idę dziś na warszawskie bolenie... może coś się złapie.... Share this post Link to post Share on other sites
seemoore 104 Report post Posted July 30, 2014 Przy okazji masa Komy w uzbrojeniu 7, 5 cm - 11g 8,5cm - 16g Jaka praca tych cudeniek? Masz jakiś filmik? Jestem zaciekawiony i podekscytowany :)... Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 30, 2014 Jaka praca tych cudeniek? Masz jakiś filmik? Jestem zaciekawiony i podekscytowany :)... Drgająca z nieregularnymi odjazdami, czyli nie trzyma linii prostej :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 30, 2014 (edited) Krystianie bardzo dziękuję, że już byłeś z AmoKoma na łowisku. Jeśli atakowały je bolenie, to zgodnie z tym co przewidywałeś widząc te przynęty pierwszy raz w wodzie.Jak wspomniałem ci przez telefon. Amok 90 w wersji niższej już zrobiony. Do końca tygodnia zapadnie decyzja, który zostanie. Stawiam na drugą wersję. Może dlatego, że bardzo chcę mieć tą 105-kę :) A tu być może jedyna i ostatnia wersja kilku Amok 90 (wersja I) jaka jest w moim posiadaniu. [attachment=185059:A90_colour.jpg] Edited July 30, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 30, 2014 Pierwowzory, o których wspomniał Krystian. Testamentowe z numerami 001. [attachment=185070:amok 7 i 8.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 30, 2014 Nie gadam z wami.... Nie mam czasu na ryby... Jak pójdę to wyciągam drobnice wielkości woblera... Szlag mnie trafia... Chyba karpiarzem tetrykiem zostanę... Też jestem poza wodą. W piątek jadę jako towarzysz nowego jerkbaitfana. W piątek zobaczył o co chodzi. - Pokazałem mu jak działają moje przynęty. - Porównał swoje wędki z moimi jeśli chodzi o możliwość nadania pracy jerkom oraz szanse na wyciągnięcie ryby do 15kg - poznał możliwości swoich przynęt, które miał od lat i jakoś mu nie łowiły ;) - kupił nowy zestaw pod jerki z korbą W niedzielę pojechał sprawdzić sprzęt i wybrał się w rejon, który mu wskazałem, jako miejsce zalegania sumów. - w czwartym rzucie Roninem 125 kolor chatresure w paski został zatrzymany przez rybę na 10 minut. Pierwszy raz w życiu płynął łodzią ciągniony przez rybę :) Z wrażenia nie zaciął, ryba go holowała i po próbie pompowania wypięła się. To był sum na 100%. Miejsce połowu - spontan zlot :) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted July 31, 2014 (edited) Dziś wkurzyłem wędkarza. Siedzi, rapy biją on nic... Robak z gruntu na lekkim zestawie. Ganiam te Rapy... 70 minimum.... Wiem widziałem je... Zbierały drobnice mi spod nóg... Guma, blacha, jerk, wobler. Nic.. dawać tomyego.. zz65 bodajże.... 5 rzut, siedzi.... Trochę zabawy jest..... Sum 80... Maluch... Rapa tak przywykła do nas, że zbierała żarcie 40 cm ode mnie... Nie chciała frykasów... Ale Sum też się bawił dobrze. .dobrze, że malec... Inaczej kija bym nie miał.. Edited July 31, 2014 by ezehiel Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted July 31, 2014 Czesść Robert. Rok mam taki, że ciężko mi snuć jakiekolwiek plany ale postaram się podjechać na organizowane przez Ciebie spotkanie. O ile dobrze pamiętam teraz jakoś wypada Krystka kolejka z browarami ;p Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 31, 2014 (edited) Lista niezobowiązująca: 1. joker 2. Franc 3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz :) 4. Dienekes 5. Stachu442 - bez noclegu :) 6. Woblery z Bielska 7. Tomek88 8. Laicik 9. Krystekwolf 10. siwek219 11. Siwypike 12. Wobler -W1 13. antilag 14. Rudi75 15. Melanzyk 16. Ricci 17. - rezerwuję ( wigilijny talerzyk ;) ) może wpadnie mi do głowy jakiś gość specjalny, wtedy kojo muszę dla niego mieć 18. Seemoore 19. ezehiel 20. K.Trojan 21. Sobol18 22. godski 23. Mefik 24. sumik111 25. adashhh 26. Tomik - bez noclegu 27. Piotrek Sukingaad Edited July 31, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted July 31, 2014 Cześć, będą jakieś konkursy z nagrodami? ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 31, 2014 To integralna część dobrej zabawy, a to spotkanie-zlot właśnie jest po ty żebyśmy się bawili. :) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted July 31, 2014 tiaaa... znam ten typ zabawy... stado facetów porównujące swoje kije... co lepsze... macający swoje kije na wzajem:D ja mam dłuższego, mój lepiej ładuje... :D:D:D:D dobra, koniec z bajkami potrzebuje coś od ciebie na bolka może po sztuce komy i amoka (chociaż pewnie coś mylę bo nie czytam dokładnie :D) tylko proszę bez cukierkowych kolorów dwie ukleje różne malowania Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 31, 2014 Teraz robię Komę 75 i Amoka 80. Pierwszy w kolorze uklei, drugi z grafitem, może jeszcze coś dorzucę zobaczę. więc można pisać na priv. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted July 31, 2014 (edited) Wracając do spontan zlotu. Trzeba pomału zdecydować się na datę. Są dwie 3-5 października 24-26 października Poproszę osoby z listy o wybór daty i napisanie mi na prywatną pocztę. Dodam, że obstawiałbym na koniec października z dwóch powodów. Pierwszy ważniejszy. To prawie pewniak jeśli chodzi o lepsze żerowanie drapieżników na tej wodzie. Drugi, będą w między czasie zawody o małej liczbie uczestników, ale to wystarczy by wiedzieć dokładnie jakie stanowiska zajmują ryby :) Termin spotkania nie ma znaczenia jeśli chodzi o temperaturę zlotu. Ja tam aż kipię z gorąca :D Edited July 31, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted August 1, 2014 Jeżeli o mnie chodzi to pierwsza data raczej odpada z tego względu, ze bardzo prawdopodobne ze 2-go będę wracał z PL z odwiedzin u rodziny na podkarpaciu. Zmiana planów i przedłużenie urlopu kosztowała by mnie dużo dni urlopowych a przy drugiej dacie jak sie pozamieniam ze nie zuzyje ani pół dnia urlopowego. Joker masz jakiś wstępny plan imprezy? No chyba ze to ma być wedkowanie w stylu - był taki zapierdziel cały weekend ze nie zdążyłem wyjąć wędki z bagażnika... Samolot mam tak ze ląduje w Warszawie o 21:15 więc raczej przylece już w czwartek. Wtedy sobie zorganizuje jakis hotel w Wawie na jedną noc i rano jakaś dobra dusza by mnie odebrała gdzies w stolicy albo wybiorę sie jakimś porannym pekaesem do Was. Powrót w niedzielę mam niestety o godz 13:45 więc koło 12 już muszę być na lotnisku i tu może być problem... Share this post Link to post Share on other sites
Jacekurban 1 Report post Posted August 1, 2014 (edited) witam.jeśli mogę sie wypowiedzieć w tej kwesti to też bym był za drugim terminem.ps.Robert wpisz mnie na liste bo chyba zapomniałeś ;( Edited August 1, 2014 by Jacekurban Share this post Link to post Share on other sites
Tomik 119 Report post Posted August 1, 2014 no no no panowie boleniówki naszego kolegi pierwsza klasa, wczoraj wieczorem miałem przyjemnośc widziec pracę tych przynęt, co do wyglądu wszyscy wiemy jak jest :D Robert ma swój indywidualny, niepowtarzalny styl malowania co odróżnia jego przynęty z pośród innych, co do pracy tych bezsterowców po prostu ,,bomba,, nierugularna praca tej przynęty imituje niemal identyczny ruch żywej uklei w przeciwieństwie, w dodatku masa tych przynęt jest tak skupiona w wabilku co sprawia ze można nią ciskac na odległości ponad 80 m. cóż mogę dodac? przydałoby się zdjęcie bolesława w Amoku na wędce, ale na to myślę jeszcze przyjdzie czas. także kolego bierz się do pracy a my czekamy :) pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted August 1, 2014 (edited) Dzięki Tomku :) Ok koledzy poniżej mamy naszą listę, bez zmian w ilościach, jest jedynie zamiana jednego nazwiska. Pierwszych 10 osób, które do mnie napisały wskazało na ostatni tydzień października. Jest mało prawdopodobne, żeby ta tendencja się zmieniła. Póki co tylko jedna osoba, a szkoda, że właśnie ta, podała, że ta data jej nie pasuje. Poczekam do końca niedzieli na kolejne wybory. W poniedziałek podam sztywny termin. Po nim chwila przerwy, bym mógł dokończyć scenariusz spotkania od piątku po południu do soboty wieczór. Niedzielę pozostawię na luźne rozmowy, wędkowanie jak komuś będzie mało w sobotę, oficjalne zakończenie oraz czas na rozjazdy. :) Lista niezobowiązująca: 1. joker 2. Franc 3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz :) 4. Dienekes 5. Stachu442 - bez noclegu :) 6. Woblery z Bielska 7. Tomek88 8. Laicik 9. Krystekwolf 10. siwek219 11. Siwypike 12. Wobler -W1 13. antilag 14. Rudi75 15. Melanzyk 16. Ricci 17. - rezerwuję ( wigilijny talerzyk ;) ) może wpadnie mi do głowy jakiś gość specjalny, wtedy kojo muszę dla niego mieć 18. Seemoore 19. ezehiel 20. K.Trojan 21. JacekUrban 22. godski 23. Mefik 24. sumik111 25. adashhh 26. Tomik - bez noclegu 27. Piotrek Sukingaad Edited August 1, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted August 2, 2014 (edited) Nareszcie wypad nad Wisłę mogę dzisiaj zrobić. Waruki co prawda są bardzo zmienne jeśli chodzi o wodę, za to pogoda wyjątkowo sprzyja. Zatem na rower i wieczorem w górę rzeki na kraj miasta :) Wodować będę II wersję Amoka90, nówka nie śmigana Amok105 i resztę arsenału dla rzecznych żywych torped :) Edited August 2, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
havy 111 Report post Posted August 3, 2014 Hej.Czy można jeszcze dopisać się do listy? Ten zlocik to super sprawa dla raczkujących tak jak ja w temacie łowienia na jerki.Pokaz na żywo twórców jak prowadzić ich przynęty bezcenne... Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted August 3, 2014 (edited) Lista niezobowiązująca: 1. joker 2. Franc 3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz :) 4. Dienekes 5. Stachu442 - bez noclegu :) 6. Woblery z Bielska 7. Tomek88 8. Laicik 9. Krystekwolf 10. siwek219 11. Siwypike 12. Wobler -W1 13. antilag 14. Rudi75 15. Melanzyk 16. Ricci 17. - rezerwuję , może wpadnie mi do głowy jakiś gość specjalny, wtedy kojo muszę dla niego mieć 18. Seemoore 19. ezehiel 20. K.Trojan 21. JacekUrban 22. godski 23. Mefik 24. sumik111 25. adashhh 26. Tomik - bez noclegu 27. Piotrek Sukingaad 28. havy Edited August 4, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted August 4, 2014 Dobry oftopik to wartościowy wpis, chociaż z innej beczki :) "Jem dużo jabłek." [attachment=185607:DSCN1747.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
RUDI75 742 Report post Posted August 4, 2014 Dobry oftopik to wartościowy wpis, chociaż z innej beczki :) "Jem dużo jabłek." DSCN1747.jpg A koleś Putin już nie :D . I pies mu mordę lizał. Share this post Link to post Share on other sites