Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Seemore, ja często na ryby w jedną stronę jadę dalej. 3h jazdy w jedną stronę, 12h łowienia a potem kolejne 3h powrót. Przeważnie samemu :D

Heh no cuż mam 3 lata na dorobienir troche wobków i wtedy moze bedzie prezent na 18 wyjazd na zlot
... :) ok życze wam dobrej zabawy i oczywiscie połamania kija :p
A czy tak na przyszlosc ktos moglby mnie z okolic bialego i siemiatycz posrzucic na jakis zlot ? :)
Pzdr Łukasz Edited by Hcv

Robercie, czy istnieje możliwość zgłoszenia osoby spoza forum? Jeśli jest, proszę o dopisanie do listy: Wojciech Machała.

Choroba... Muszę zacząć częściej tu zaglądać znów... Za dużo pracy...
Z materacem da radę?

Czy jest znany jakiś bliższy termin ...? Może praca pozwoli na przyjazd?

Heh no cuż mam 3 lata na dorobienir troche wobków i wtedy moze bedzie prezent na 18 wyjazd na zlot
... :) ok życze wam dobrej zabawy i oczywiscie połamania kija :P
A czy tak na przyszlosc ktos moglby mnie z okolic bialego i siemiatycz posrzucic na jakis zlot ? :)
Pzdr Łukasz

Świetna postawa :)

Zaczynamy póki co niezobowiązującą listę:

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz       :)

4. Dienekes

5. Stachu442 - bez noclegu     :)

6. Woblery z Bielska

7. Tomek88

8. Laicik

9. Krystekwolf

10. siwek219

11. Siwypike

12. Wobler -W1

13. antilag

14. Rudi75

15. Melanzyk

16. Ricci

17. - rezerwuję ( wigilijny talerzyk  ;) ) może wpadnie mi do głowy jakiś gość specjalny, wtedy kojo muszę dla niego mieć

18. Seemoore

19. ezehiel

Nie chcę dzielić skóry na niedźwiedziu, ale mam sygnał, że jest szansa na dodatkowe łóżka. Jak będę 100% dam znać.

Edited by joker

Być może termin 3-5 października byłby wolny, lecz muszę to dokładnie sprawdzić i potwierdzić. 

Wspomnę jeszcze raz, że trzeba czekać na ostateczną informację od RZGW jeśli chodzi o wodę. Stanica jest PZW, woda była w przetargu, a komunikat na stronie RZGW ma być w sierpniu. Więc trzeba czekać cierpliwie.

Tomasz eS dopisać ciebie wstępnie?

Wiesz wszystko zależy od terminu... jak termin będzie dobry to na nawet mogę w aucie spać :D
Jak nie będzie łóżek . A po odpowiednim znieczuleniu nawet pod autem Edited by Tomasz eS

Ha! Jak byłem w połowie poprzedniej strony to miałem stracha, że jak dojdę do końca to już nie będzie wolnych miejsc.

Tak więc wstępnie jestem z Wami. Wszystko zależne od terminu. Jeżeli bilety nie będą kosztować pińcet ojro to jestem.

Będę potrzebował transport z lotniska no chyba, że uda mi się namówić Rudiego żeby mnie zabrał swoją nówką bryką po drodze :ph34r:

Joker jakby co będę potrzebował załatwienia zezwolenia wcześniej. Może być dla cudzoziemca (tak jest łatwiej w chorym PZW).

Pawle napisze coś za co mi się zaraz oberwie :D jerkowanie z multikiem to bezsens. Spokojnie poradzisz sobie zwykłym kręciołem.

Ja osobiście multika nie posiadam :ph34r:

Pozdrawiam M

EDIT: Joker czerwona kartka za nie pochwalenie się na fejsie o tej akcji B)

Łukaszu nie wiem czy organizator Ciebie dopuści.... jak będziem chlać w nocy browara ktoś będzie musiał wziąść za Ciebie odpowiedzialność jako nieletni....

jak ladujesz na okęciu albo modline to moge Cię odebrać

Zaczynamy póki co niezobowiązującą listę:

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz       :)

4. Dienekes

5. Stachu442 - bez noclegu     :)

6. Woblery z Bielska

7. Tomek88

8. Laicik

9. Krystekwolf

10. siwek219

11. Siwypike

12. Wobler -W1

13. antilag

14. Rudi75

15. Melanzyk

16. Ricci

17. - rezerwuję ( wigilijny talerzyk  ;) ) może wpadnie mi do głowy jakiś gość specjalny, wtedy kojo muszę dla niego mieć

18. Seemore

19. ezehiel

Nie chcę dzielić skóry na niedźwiedziu, ale mam sygnał, że jest szansa na dodatkowe łóżka. Jak będę 100% dam znać.

Proszę o poprawienie mojego nicku :)...

Seemore, ja często na ryby w jedną stronę jadę dalej. 3h jazdy w jedną stronę, 12h łowienia a potem kolejne 3h powrót. Przeważnie samemu 

No to szacun :)... Ja tak daleko na ogół nie wybywam, chyba, że urlop, albo właśnie planowany zlot :)...

seemoore już

przepraszam za literówkę

:)

[attachment=184144:cieniasy mini.jpg]

Edited by joker

Joker story - dawno już nie było.

Mimo pięknych przynęt to jest to na co najbardziej czekam w Twoim wątku. Jak zwykle :clappinghands:

Edited by peekol

Ooo dopiero zobaczyłem :) z chęcią też bym przyjechał więc proszę i mnie do listy dopisać :)

Lista niezobowiązująca:

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz        :)

4. Dienekes

5. Stachu442 - bez noclegu      :)

6. Woblery z Bielska

7. Tomek88

8. Laicik

9. Krystekwolf

10. siwek219

11. Siwypike

12. Wobler -W1

13. antilag

14. Rudi75

15. Melanzyk

16. Ricci

17. - rezerwuję ( wigilijny talerzyk   ;) ) może wpadnie mi do głowy jakiś gość specjalny, wtedy kojo muszę dla niego mieć

18. Seemoore

19. ezehiel

20. K.Trojan

21. Sobol18

Przygody karaska zwiastują nowe przynęty. Wysoka i brudna Wisła pozwoliła mi na ich spokojne dokończenie, teraz schną i po niedzieli rozjadą się po Polsce. 

Zajawka.

Dwa modele bez steru.

1. jerk bait.

Prawdę powiedziawszy nie wiem jak go zakwalifikować, ponieważ najpełniej pokazuje swoje walory gdy prowadzimy go techniką zwaną w świecie twitching. Czyli krótkie, szybkie ściągnięcia szczytówką do lustra wody z jednoczesnym skracaniem linki. W pauzach lusterkuje. Chociaż przynęta stylizowana jest na ukleję, to w karku ma grubość klenika ;)

2. bez -ster z zaczepem na plecach

To również ukleja, lecz o odmiennym profilu. Przynęta pracuje w poziomie i bliżej jej do woblera ze sterem niż do cykady. Ma oszczędniejszą pracę  niż Busańskie bez-stery. Tak się składa, że tuż przed moim odjazdem ktoś pokazał mi te przynęty z rozwartą paszczą i mogłem porównać. Moje są spokojniejsze w pracy. Poza tym, można jednym krótkim agresywnym ruchem szczytówki zmienić tor przynęty. Stawiam na brania w tych momentach.

Dzisiaj tylko tyle.

Wrócę do Busańskich przynęt. Zaznaczę, że nie mogę być autorytetem w połowie boleni, bo łowiłem je dość dawno gdy startowałem w zawodach. Od wielu lat są na boku, a postęp w przynętach nastąpił ogromny. Dzień przed moim wyjazdem do Bornego musiałem pozostawić malowanie wyżej wymienionych dwóch modeli, każdy w dwóch wielkościach i zająłem się pakowaniem manatków. Kolega podwiózł mnie po dyktafon i przy okazji zabrał pudełko z boleniówkami. Od naszych forumowych twórców miał po trzy przynęty od trzech osób. Powtórzę się, mogę się nie znać na boleniowych przynętach, jednak to przynęty Tomek1988 zrobiły na mnie największe wrażenie. Oczywiście nie mówię o wyglądzie, ale i ten zasługuje na wysoką ocenę.

Tomku jestem z ciebie dumny :) Sory, że tak, ale moja córka urodziła się w tym samym roku co ty. Stary, do dzisiaj jestem pod wrażaniem :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...