Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Robert,fajnie...
Tylko prosze mi nie stresowac boleni...
W pazdzierniku jedza ,podobno...
Pomysl fajny,moze sie znajde i ja,moze braciak ze mna.
Przepraszam za pisownie ale klepie z tableta w pracy,he he.
Pozdrawiam.

Jeśli lista nie zobowiązujące to chętnie się zgłaszam. Jak coś się wykroi odnośnie terminu dokładnego to się zdeklaruję.

Dopisz do listy :)

Janusz, pamiętaj tylko o zabraniu jekbaitów, bo to spotkanie organizowane jest pod szyldem takich przynęt.

Pomyślałem o takim spotkaniu dlatego, że część osób dawała mi sygnały, że chciałby zobaczyć jerki i jak je prezentuje rybom. Dwa, najważniejsza jest zabawa z łowieniem ryb i to jest serce spotkania. Prezentacja i ewentualne nagrody za złowione ryby tak przy okazji. Lesiewicz napisał, że chętnie by wpadł i to jest świetne. Dlatego dodam, że każdy kto w tym dziale robi lub chce robić jerki jest szczególnie mile widziany. Może wymyślimy jakieś panel dyskusyjny na temat takich przynęt, kto wie.

Kiedy liczba chętnych przekroczy 10 osób zabiorę się do szczegółów. 

Zaczynamy póki co niezobowiązującą listę:

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz  :)

4. Dienekes

5. Stachu442

6. Woblery z Bielska

7. Tomek88

8. Laicik

9. Krystekwolf

Jeśli ktoś planowałby przyjazd wyłącznie na samo łowienie bez noclegów, to dobrze byłoby to zaznaczyć.

Na szybko mała organizacja w temacie, bo nie mam wyjścia jak widzę.

Lista niezobowiązująca jest otwarta i jej nie zamykam jeśli dojdzie do 17 miejsc noclegowych. Już piszę dlaczego. 

Kiedy podam terminy i zostanie wybrany konkretny termin poproszę o deklarację przyjazdową potwierdzoną zaliczką za sam nocleg. Wtedy być może część osób się wykruszy z przyjazdu, więc kolejność zgłoszeń będzie obowiązywała z listy niezobowiązującej. Mam nadzieję, że to uczciwe postawienie sprawy.

Edited by joker

Krystianie,

bolenie jak inne ryby będzie wolno jedynie jerkami. Miłość do jerków ma być przed złowieniem czegokolwiek byle złowić. Wierzę, ze złowimy dzięki temu więcej niż myślę :)

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz   :)

4. Dienekes

5. Stachu442 - bez noclegu :)

6. Woblery z Bielska

7. Tomek88

8. Laicik

9. Krystekwolf + brat Robert

10. Siwypike

Zatem ogłaszam, że wydarzenie to stało się już faktem. Rozpoczynam od jutra przygotowania scenariusza i będę śledził poszerzającą się listę niezobowiązującą. Przygotuję dwa terminy i wybierzemy jeden większością głosów ZA. Wraz z terminami przedstawię program oraz cenę za pełny pobyt oraz za udział w imprezie bez noclegów. :)

Edited by joker

Janusz, pamiętaj tylko o zabraniu jekbaitów, bo to spotkanie organizowane jest pod szyldem takich przynęt.

(...). 

Bardziej myślałem o aparacie fotograficznym do uwieczniania pamiętnych chwil. Wędki zostawię w domu :D A co :P

Ale może jakiegoś jerka przytaszczę, coby chętni sobie nim(i?) porzucali?

Robert dopisz i mnie do listy . A co to za jeziorko bo nie doczytałem ? Multika nie posiadam ale myślę , że i ze zwykłym kręciołkiem jakoś dam sobie radę , albo będę się przyglądał .

Składowe ceny będą ogólnodostępne. Koszt ma być mniejszy, niż ktoś sam chciałby przyjechać do tej stanicy na prywatne łowienie. Komu i gdzie trzeba będzie wpłacać za połów ryb na tym akwenie podam później. Póki co woda jest po przetargu i jeden z oferentów (podobno) złożył protest po wyłonieniu oferenta jakim jest PZW OM. To przy okazji, bo nie chcę otwierać dyskusji o tej sytuacji.

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz    :)

4. Dienekes

5. Stachu442 - bez noclegu  :)

6. Woblery z Bielska

7. Tomek88

8. Laicik

9. Krystekwolf + brat Robert

10. Siwypike

11. Wobler -W1

Pawle super. Odezwę się do ciebie później w takim razie :)

Tu jest nieco informacji o wodzie http://www.pzwplock.pl/index.php?zm=soczewka

Zdjęcie środkowe jest mojego autorstwa i jest zrobione właśnie w październiku. :)

Januszu nauczysz się jerkować przy okazji. Ręce szeroko otwarte na twoje powitanie :D

Edited by joker

Jeśli chodzi o mapę jeziora, to sporządzę ją dla gości osobiście. Jest wątpliwe by taka mapa istniała, nie kojarzę po prostu. Dno zbiornika jest dość urozmaicone i mapa bardzo wam się przyda. 

I ja z miłą chęcią się piszę. Doświadczenie z jerkami co prawda małe,ale z miłą chęcią popatrzę na mistrzów i się pouczę, jeśli można oczywiście :lol: .

Poproszę o dopisanie do listy

To ja tez moglbym sie dopisac jak ktos mogl by mnie podrzucic z Bialegostoku lub okolic Siemiatycze np. Jakby ktos przejezdzal :) Edited by Hcv

Ha! Jak byłem w połowie poprzedniej strony to miałem stracha, że jak dojdę do końca to już nie będzie wolnych miejsc.

Tak więc wstępnie jestem z Wami. Wszystko zależne od terminu. Jeżeli bilety nie będą kosztować pińcet ojro to jestem.

Będę potrzebował transport z lotniska no chyba, że uda mi się namówić Rudiego żeby mnie zabrał swoją nówką bryką po drodze :ph34r:

Joker jakby co będę potrzebował załatwienia zezwolenia wcześniej. Może być dla cudzoziemca (tak jest łatwiej w chorym PZW).

Multika nie posiadam ale myślę , że i ze zwykłym kręciołkiem jakoś dam sobie radę , albo będę się przyglądał .

Pawle napisze coś za co mi się zaraz oberwie :D jerkowanie z multikiem to bezsens. Spokojnie poradzisz sobie zwykłym kręciołem.

Ja osobiście multika nie posiadam :ph34r:

Pozdrawiam M

EDIT: Joker czerwona kartka za nie pochwalenie się na fejsie o tej akcji B)

Łukaszu nie wiem czy organizator Ciebie dopuści.... jak będziem chlać w nocy browara ktoś będzie musiał wziąść za Ciebie odpowiedzialność jako nieletni....

Edited by Melanzyk

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz     :)

4. Dienekes

5. Stachu442 - bez noclegu   :)

6. Woblery z Bielska

7. Tomek88

8. Laicik

9. Krystekwolf

10. siwek219

11. Siwypike

12. Wobler -W1

13. antilag

14. Rudi75

15. Melanzyk

Edited by joker

Pawle napisze coś za co mi się zaraz oberwie :D jerkowanie z multikiem to bezsens. Spokojnie poradzisz sobie zwykłym kręciołem.

Ja osobiście multika nie posiadam :ph34r:

Joker czerwona kartka za nie pochwalenie się na fejsie o tej akcji B)

Macieju,

łowię castami z konieczności. Głównie dlatego, że chcę podawać rzeczywiste informacje o możliwościach przynęt które robię, a nie wyssane z palca. Podobnie jak ty nie uważam, że kij castingowy jest koniecznym i lepszym wędziskiem do jerków. Jest wyłącznie niezbędnym wędziskiem jeśli mamy multik :)

Na FB nie puszczałem sygnału bo chciałem z ludźmi, których będzie coś więcej łączyć niż moja osoba lub moje przynęty :)

Że niby nas nic nie łączy? Pff, no wiesz co, foooooch :( Joker mowiles ze Ty low mi :(

Ważne koledzy, tego nie przewidziałem, spontan trzeba ujarzmić póki czas.

Osoby nieletnie mogły by przyjechać wyłącznie z dorosłym opiekunem, ale...

Nie wyobrażam sobie sytuacji, że kładziemy taką osobę spać gdy siadamy do stołu, na którym ma prawo pojawić się alkohol. Dlatego osoby nieletnie nie mogą skorzystać z tego Zlotu. Mam nadzieję, że pomimo wieku zrozumiecie, że na tym polega bycie odpowiedzialnym. Kiedyś sami możecie być takimi organizatorami, więc zachęcam do obserwacji takiego "wydarzenia" i uczenia się :)

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz      :)

4. Dienekes

5. Stachu442 - bez noclegu    :)

6. Woblery z Bielska

7. Tomek88

8. Laicik

9. Krystekwolf

10. siwek219

11. Siwypike

12. Wobler -W1

13. antilag

14. Rudi75

15. Melanzyk

16. Ricci

17. - rezerwuję ( wigilijny talerzyk ;) ) może wpadnie mi do głowy jakiś gość specjalny, wtedy kojo muszę dla niego mieć

W razie czego będę spał na werandzie i oddam komuś łóżko :D

Edited by joker

Ode mnie (okolice Złotowa) do Płocka jest około 250 km, slatego się niecho wahałem :)... 

Jeśli można, prośba o (wstępne) dopisanie mnie do listy :). Może ktoś by chciał też lecieć gdzies z moich okolic, względnie przez Bydgoszcz, to mógłbym zabrać :)...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...