Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Tak Jacku, to podesłał mi Krzysztof Zieliński.

Wiem, że Simo był namiętnie zjadany przez Lenoki. Niestety żadna z przynęt nie wróciła.

Rzeka zabrała za szybko Fario 150 i Simo 120, a łowiły podobno świetnie. 

...i to jest dla mnie najważniejsza informacja. Druga informacja była taka, że Fario 150 to bardzo dobry wobler na duży nurt. Natomiast jest potrzeby jeszcze jeden wobler na głębokie krótkie wolniaki za drzewami. Duży wobler, który musi natychmiast agresywnie zapracować. Fario 150 przy wolnym prowadzeniu ma pracę po torze S, wężową z kolebaniem boków, dopiero w silnym nurcie ma zwarte szybkie ruchy o małej amplitudzie wychyleń.

Simo był moim pomysłem i zaskoczył użytkownika skutecznością ;)

Edited by joker

Fario 150 w kolorze Lenok i taimen +20kg

[attachment=182483:taimen_20kg.jpg]

Edited by joker

Jest czego zazdrościć, kawał ryby.

Weekend wypad na Suwalszczyzne... Ale na ślub:(
Nie będzie jak połowić... Oczywiście zestaw made by joker jedzie... Może pike jakiś da ukojenie po Adriatyku....

Przypomnienie historycznego już dzisiaj woblera Fario 150 Lenok, który pozostał w mrocznych jamach rzeki Tugura w Kraju Chabarowskim. 

[attachment=182791:Fario 150_lenok.jpg] [attachment=182792:Fario 150_lenok (1).jpg]

[attachment=182790:Fario 150_lenok (4).jpg] [attachment=182793:Fario 150_lenok (3).jpg]

Podoba mi się kolorystyka. Bardzo pasuje do siebie aa te czerwono-różowe plamki podkreślają wygląd całego wobka. Wykonywałeś je suchymi pastelami?
Pzdr Wil

Na całym woblerze jest tylko farba akrylowa.

:)

a co do plamek, lenoki je mają 

[sharedmedia=core:attachments:174309]

Edited by joker

[quote name="joker" post="1489609" timestamp="1405533619"]Przypomnienie historycznego już dzisiaj woblera Fario 150 Lenok, który pozostał w mrocznych jamach rzeki Tugura w Kraju Chabarowskim. 

attachicon.gifFario 150_lenok.jpg attachicon.gifFario 150_lenok (1).jpg
attachicon.gifFario 150_lenok (4).jpg attachicon.gifFario 150_lenok (3).jpg[/quote

Robert co to za kotwice?

Na całym woblerze jest tylko farba akrylowa.

a co do plamek, lenoki je mają 

Chyba była farba akrylowa bo teraz właścicielem woblera jest piękna rzeka w Mongoli :lol: :lol: :lol:

Cześć wszystkim

Od jutra nie będę dostępny nigdzie przez kilka dni. Wszystko idzie na bok w tym czasie, woblery też. Będę poza zasięgiem i do was wrócę pewnie w środę, nie wcześniej.

To zabawne. Codzienne zaglądanie w net sprawiło, że kilka dni nieobecności to wielkie Halo. A może sam przesadzam. Nad tym też trzeba się zastanowić, będzie na to czas.

Zapowiada się na najważniejszą podróż tego roku.  :ph34r:

[attachment=183241:19.07.2014.jpg]

Edited by joker

Przypomnienie historycznego już dzisiaj woblera Fario 150 Lenok, który pozostał w mrocznych jamach rzeki Tugura w Kraju Chabarowskim. 

attachicon.gifFario 150_lenok.jpg attachicon.gifFario 150_lenok (1).jpg

attachicon.gifFario 150_lenok (4).jpg attachicon.gifFario 150_lenok (3).jpg

Fajny ,ciepły lenuk.Myślę że takie malowanie  sprawdziło by się tez na Austryjackich i  Bośniackich tajmenach.

Kto wie, kto wie Wobi :)

Cześć wszystkim

O to jestem, cały zdrowy i radosny.

Spędziłem nieco czasu z mistrzem, który ukrywa się ostatnio pod tym kapeluszem ;)

[attachment=183849:sendal 054.jpg]

...a teraz siadam do malowania cieniasów zerkając na Forum w przerwach. Bo pociąg o nazwie Jerkbait pędzi do przodu nawet w leniwe wakacje.

Chodzi mi po głowie pomysł na spotkanie nad jeziorem blisko Płocka skierowane do miłośników jerkbaitów. Ze swojej strony przyjmę rolę organizatora i prezentera moich przynęt oraz moich metod połowu szczupaka w jeziorach o ile ktoś by chciał skorzystać. 

Jako organizator mam do dyspozycji Stanicę z pokojami i kominkiem nad brzegiem jeziora oraz łodzie wiosłowe. Więc przede wszystkim może to być spotkanie towarzyskie połączone z wędkowaniem.

Czy są chętni na takie spotkanie? Jeśli będzie kilka osób, to celuję z terminem na październik, który jest bardzo dobrym okresem na drapieżniki w tym jeziorze.

Ryby:

Okoń do 40cm

Boleń do 100cm

Sandacz do 90cm

Szczupak do 110cm

Sum do 160cm

może się trafić tłusty kilkukilogramowy tęczak

Z góry piszę, że to łowisko powszechnie użytkowane, nie jakieś tam eldorado, więc chimeryczne i nie jeden z płaczem stamtąd zjeżdża jeśli nastawi się na nie wiadomo co. Jest to od kilku lat łowisko specjalnej troski grupy ludzi, którzy tą wodę odbudowali od zera. Ilość zdejmowanych sieci kłusowniczych, które pomimo codziennych kontroli są stawiane na jeziorze, jest wybitnym dowodem na to, że ryby są.

Można pisać tutaj lub na priv. 

aha!

Może ktoś przy okazji zrobił by prezentację na temat właściwego obchodzenia się z rybami. Pisanie artykułów to jedno, a pokaz to inny wymiar.

Edited by joker

Z  chęcią bym się wybrał. Wstępnie się pisze, ale do października to jeszcze daleko i wszystko może ulec zmianie.

Robercie, klawa inicjatywa. Wstępnie zgłaszam swą obecność, która zależeć będzie od terminu. Orientacyjne koszty imprezy?

Łał! 

Ok koledzy. Mimo wszystko podam wam póki co ilość miejsc noclegowych w obiekcie oraz w przyczepie kempingowej, czyli łącznie 17 łóżek. Jest możliwość przyjechania z własną przyczepą i podpięcia ją do prądu. Teren jest ogrodzony.

Koszt za imprezę będzie zależeć od nas. To znaczy czy jeden nocleg, czy dwa. Stawiam na dwa. Noc integracyjna ;) i noc przed bezpiecznym powrotem do domu. Koszt dwóch noclegów nie przekroczy 50zł.

Łodzie zobaczymy jeszcze. Część będzie ze stanicy, część prywatna. Już rybkę puściłem do Prezesa Koła i jesteśmy na dobrej drodze. Nie chcę wyprzedzać wypadków, zobaczymy ile osób będzie wstępnie chętna :)

Jadło podobnie. To trzeba ustalić, czy organizujemy katering na ciepło raz na każdy dzień, czy każdy karmi się sam od rana do wieczora. Katering może być bardzo smaczny i również w dobrej cenie. To jest do załatwienia.

Maksymalnie nie powinno przekroczyć 150zł na dwa dni. Np. w piątek po południu zbiórka, w niedzielę do południa rozjeżdżamy się w doskonałych humorach :D

Szczegóły i terminy do zaproponowania zdążę podać. Odrzuciłbym listopad, ponieważ noce mogą być zbyt chłodne i trzeba by dogrzewać obiekt, to podniosłoby cenę noclegów. W obiekcie poza kominkiem w sporej sali głównej jest wyposażona kuchnia oraz łazienki.

Edited by joker

Zaczynamy póki co niezobowiązującą listę:

1. joker

2. Franc

3. Lesiewicz - to będzie kolejny pokaz :)

4. Dienekes

5. Stachu442

Edited by joker

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...