Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Dzień dobry.

Dienekes, ja to zaraz będę zamawiał 2 denata:D

wersja limitowana... boje się jej dotknąć :D

nie ciesz się tak.. zapeszysz...

@ joker,

Robert... nie mogłeś zrobić jakiegoś totalnego paskudztwa....

no dobra nie mogłeś... tak, tak jesteś mega w te klocki...

a możesz zainstalować nadajnik GPS, jak się urwie by szukać było łatwiej?

jeżeli można to poproszę już kolejnego denata lub shinu

Paskudztw już się narobiłem. Praktycznie każdy prototyp był taki. Teraz troszkę bardziej się staram. Może to już starość...

Dzisiaj zwodowałem dwa duże testery. Pomalowany Cannibal 185 jest idealnym prototypem. Teraz muszę powielić 2-3 sztuki dla sprawdzenia i do przodu. Pięknie wyszedł. Kompletna rodzina 10, 13,5, 18,5cm. Masa największego z kotwicami około 100g.

Kolejnym testerem była druga bryła Denata 185 o masie 85g bez kotwic. Też jest luks, więc 2 -3 sztuki do potwierdzenia trzeba zrobić. 

[attachment=178384:denat185_001.jpg]

Kończę pokazywanie kolejnych nowych przynęt pod szczupaki na ten rok. Mam gotowe dwa kolejne modele. Są to piekielnie zwinne modele, które pracują na powierzchni, nad powierzchnią i pod powierzchnią lustra wody. Jeden był pokazany, to żaba. Jest w 100% gotowym wyrobem.

Druga przynęta nie ma wizualnego odpowiednika pośród hand made. To rozwinięcie koncepcji spoon.

Pod te wabiki rozważam nabycie mocnego krótkiego kija, max 160cm o mocnym dolniku zdolnym do siłowego holu ryb wyjmowanych z zielska. Coś na linkę 20lb i multik. Krótki kij jest potrzebny po to, by nie męczyć ramienia. Poza tym przynęty najlepiej reagują na krótkie szybkie ruchy wędziskiem.

Prototypy będę miał zawsze przy sobie i przy spotkaniach nad wodę będę je prezentował. Nie każdemu i bez możliwości nagrywania. Do końca tego roku będzie nimi łowiło maksymalnie 5 osób. :)

Znów nie złapie się na testy.....

Aaaaa.... Amogę dostać? Nie będę łowił:p Edited by ezehiel

Marcinie, spotkamy się nad wodą to sobie nimi po rzucasz :)

Tak zachowują się zdechlaki w stanie spoczynku

[attachment=178385:zdechlaki rysunek.JPG]

Edited by joker

he he dobre

Obydwie przynęty po pociągnięciu szczytówką zmieniają kierunek toru w pionie lub poziomie oraz obracają się wokół osi poziomej. 

@ ezehiel: Jest, a w zasadzie, było coś na rzeczy - kiedyś bałem się rzucać jerki Roberta do wody. Obawiałem się ich utraty. No ale, i tu truizm, przynęty w pudłach nie łowią, więc musiałem się przełamać ;)

@ Joker: Robercie, coraz bardziej ekskluzywnie się tu robi. To z jednej strony bardzo fajnie, ale tylko dla tych 5ciu osób :P

Edited by Dienekes

Ciekawe jak bardzo sie trzeba podlizac zeby sie na ta piątkę załapać :D

Maciek nie masz szans, bo to małe przynęty, nie twój kaliber.  :P

@ Joker: Robercie, coraz bardziej ekskluzywnie się tu robi. To z jednej strony bardzo fajnie, ale tylko dla tych 5ciu osób :P

Bardzo fajnie... :D

... a tak na poważnie.

Przede wszystkim sam sobie nałożyłem ograniczenia jeśli chodzi o pokazywanie kolejnych przynęt. Dzisiaj rano podjąłem taką decyzję. Ci, którzy śledzą wątek pamiętają ile było na koniec zeszłego roku, jakie były plany i ile jest teraz pokazane.  

Roniny były 4 wielkości, jest 5. Cannibal był 1 w grudniu więc jakby go nie było, są 3. Rex 0, są 2. Denat  0, są 2, Shinu 0, jest 1. Do tego gotowe, łowią i wyglądają. Daj Panie każdemu taki progres w 6 miesięcy. Kosmos.

Do tego należy dołożyć nowe pstrągowe wersje na jedną kotwicę, duże 15cm sterowce, bezster na szczupaki i okonie (King frog), bezster na sandacze i okonie (Jiger), "spoon", smukłe bezstery, które na Puchar głowatki robiłem i kilka innych  :o

Więc mus wprowadzić ograniczenia. Kilka produktów dostanie odsłonę w 2015 roku i tyle. 

Jak łowią.

Liderem w ilości łowionych ryb jest Ronin 80. Na dzisiaj zaliczył przy tym trzy gatunki ryb: szczupak, okoń i sandacz. Nie będzie przesady jeśli napiszę, że powinien mieć go w pudełku każdy spinnigista i castingowiec :)

[attachment=178461:GT.jpg]

Liderem wielkości złowionych ryb jest Ronin 125. Łowi mało, ale póki co wszystko przekracza 100cm :)

Nie jest to przynęta wszechstronna tak jak rozmiar osiem. Wymaga odpowiedniego sprzętu. Ósemkę założy każdy kto łowi szczupaki na lżejsze zestawy.

W 125 porawiłem zdolność do ciągania jednostajnego w wolniejszym tempie i już nic w nim nie poprawiam. To od samego początku miał być jerk specjalnego przeznaczenia i nie chcę tego zmieniać.

[attachment=178462:roach.jpg]

Edited by joker

Strategia i profesjonalizm na najwyższym poziomie LB HM. Same konkrety bez zbędnej ściemy ;) Tylko podziwiać i brać przykład :) Pozdrawiam

Mnie się też wydaje, że to jakaś strategia jest. Oby przyniosła rezultaty o jakie mi chodzi. :)

kolor sandacz na małym Cannibalu

[attachment=178480:DSCN1533 kopia.jpg] [attachment=178479:DSCN1534 kopia.jpg]

Ile on ma dł?
Jak się nazywa malowanie z foty Ronin na krańcu świata i czy je robisz nadal?

Cannibal ma 10cm, lecz kolor będzie na wszystkich wielkościach robiony. Wiele ryb jest kanibalami, szczupak, okoń, sandacz czy pstrąg. Więc możliwości są :)

Sun Fish tylko na zamówienie, bardzo limitowanie malowanie. Wstrzymałem pewne rzeczy dopóki nie dorobię się opakowań na nie. Fakt, ślimaczę się z tym tematem. Efekt zbyt wielu sroczych ogonów ;)

Edited by joker

Kolejny dzień o kiju.... Za sooo..... Polski długi weekend - zimno, mokro i bez brań...
4 różne zbiorniki... Wypad na Płock odwołany....
Robert, zacznij montować w canibalu 185 sonar i torpedy...

Robercie, ja nie piszę, że to źle. Tak sobie marudzę, jako ten spoza Fantastycznej 5tki :D Podoba mi się systematyczność i działanie wg ściśle określonych założeń. To dobra recepta na sukces, tj coś, co moim zdaniem już osiągnąłeś. Oby tak dalej. Ja nieprzerwanie kibicuję i zbieram miedziaki na kolejne Roniny ;) Ten agresywny okoń jest tym, czego mi w pudle brakuje.

Roniny 80 zaraz będą frezowane od środka, bo kolejna partia stalowego balastu jutro do mnie dotrze.

[attachment=178868:DSCN1576.jpg]

Kilka dużych przy okazji się skleja

[attachment=178867:DSCN1580.jpg]

... i powielanie dużego Cannibala 185 rozpoczynam,

[attachment=178869:cykl.jpg]

... ogólnie z tym modelem w wielkości 135 i 185 mam pewne plany, wkrótce pokarzę 

Edited by joker

RT na Ro55

[attachment=178873:red perch (1).jpg] [attachment=178872:red perch.jpg]

Właśnie zamieniłem tło na kilku zdjęciach by zobaczyć jak to będzie się prezentowało. Odzew każdy mile widziany. To takie wprawki przed otworzeniem strony internetowej. Tuta mogę sobie sprawdzić kilka rzeczy i na bazie reakcji na nie wypracować optymalne rozwiązanie :)

pracowity dzień frezika :)

[attachment=179125:DSCN1585.jpg]

i dłutka

[attachment=179127:DSCN1591.jpg]

czekają

[attachment=179126:DSCN1588.jpg] [attachment=179124:DSCN1582.jpg]

i tak to leci każdego dnia

Nuda

wiem, wiem ;)

Koncepja komiksu była/ jest świeża i nowatorska. Idealnie wpisuje się w Twój styl, choć to oczywiste. Czerń tła tego nie przekreśla - spróbuj zastosować białe chmurki i znaki. Ciekaw jestem efektu ;)

Nuda... Gdzie canibale? Się pytam.....
:P

...a tutaj :D

[attachment=179404:cannibal_carving.jpg]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...