'mat 2,520 Report post Posted June 6, 2014 Do finału wchodzą :D - denat - zed - trupus - pagib - crocked - shinu - ded , ale to chyba do nastepnego konkursu ;) Share this post Link to post Share on other sites
Krystekwolf 606 Report post Posted June 6, 2014 Dienekes, Ja głównie poszedłem pomoczyć dwa 18,5 cm korpusy. Prawie trafiłem za pierwszym razem. To znaczy wierzę, że jedna poprawka w nich wystarczy i będzie luksio. Nawet jakiś filmik nakręciłem z nowym bez nazwy, a już w drugiej wielkości. Wolniej i szybciej kilka szybkich ujęć. http://youtu.be/gcYfpli5BgE Jacku, one pewnie co dziennie tam się kąpią, tylko ja nie testuję każdego dnia :D Przy szybszym prowadzeniu fajniej umiera ten kolo ;) który znajduje się na końcu plećki :) Bardziej naturalnie żegna się z tym światem :lol: A widzisz Robert ,powinieneś częściej testować tam wobki ,takie atrakcje :o :o :o :wub: Może jutro ja tam coś po testuję ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 6, 2014 Krystek, one były około 11:00 ;) Tylko nie mów nikomu. Ten umiera prawie tak jak powinien, jest jedynie pływający, a nie wolno-tonący jak jego starszy mniejszy brat. Właśnie dlatego zrobię drugi korpus o innym stopniu pływalności dla porównania, co będzie atrakcyjniejsze. Natomiast duży Cannibal bez kotwic wymiata, a z kotwicami jest zgaszony za bardzo. Założyłem mu kotwice jak ma Jack, a one są już bardzo ciężkie. Będę strugał drugi korpus o zmienionej objętości w stosunku do pierwszego. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 6, 2014 (edited) Wracając na chwilę do haków, to dobrze dobrane całkowicie zmieniają pracę jerków. Zwiększa się ich ruchliwość. Nie miałem okazji wcześniej zakładać haków do bez-sterowych woblerów, więc nie mam zdania na ilość ataków bez szczęśliwego zakończenia. Mój set haków i kotwic od VMC [attachment=176153:vmc.JPG] To co mnie cieszy najbardziej, to możliwość założenia różnych modeli kotwic w jednym rozmiarze i porównanie pracy przynęty z każdą z tych kotwic. Są wąskie, krótkie, szerokie, cienkie, grube, no i haki. Na to czekałem. Bo najlepsza kotwica, to ta, która jest właściwie dobrana. Nie ma jednej najlepszej kotwicy do wszystkich typów przynęt. Edited June 6, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
Krystekwolf 606 Report post Posted June 6, 2014 Zapisałem , jutro się zobaczy czy też przyjdą ;) Pewno Franc już od rana będzie na nie czekał :P :lol: :lol: Robert, ten zdechlak którego testowaliśmy wtedy żwawy był, i te jego ruchy były ciekawsze -chyba ... Cannibala weż zrób żwawego ,najwyżej można go co kilka skoków zatrzymać i już. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 6, 2014 Ten też jest żywy, jedynie sztywniejszy kij jest potrzebny by rozbujać ten klocek. Będzie lepiej przy drugim korpusie. Mamy czas by je dopracować, do jesieni daleko :) Share this post Link to post Share on other sites
Krystekwolf 606 Report post Posted June 6, 2014 Chyba sobie zamówię na jesień u Krzysztofa jakiegoś leoparda na szczupłe , to pomacham tymi klockami ... Na listopad żeby było coś ,to chętnie wrzucę je do fajnej wody :rolleyes: , i zobaczymy co one na to :) B) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 6, 2014 Ja na 100% muszę coś złożyć lub kupić pod takie mastodonty powyżej 70g. To co mam pozwala nimi rzucić, ale nie mogę im później nadać właściwej pracy bez zmęczenia całego ciała. Łowienie ma być przyjemnością, a nie katorgą. Share this post Link to post Share on other sites
Krystekwolf 606 Report post Posted June 6, 2014 Ja na 100% muszę coś złożyć lub kupić pod takie mastodonty powyżej 70g. To co mam pozwala nimi rzucić, ale nie mogę im później nadać właściwej pracy bez zmęczenia całego ciała. Łowienie ma być przyjemnością, a nie katorgą. Jak mówisz Robert ,no i jeszcze trzeba mieć czym zaciąć branie na takiego klocka . Ja sobie kij złożę ,Ty się zajmiesz wobkami :P :lol: :lol: chętnie je po testuję B) .Szczególnie te brzydale Cannibale które widziałem wtedy w pudełeczku :wub: . Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 7, 2014 (edited) Jakby ktoś słyszał, że ja teraz tylko duże klocki robię, to dementuję pogłoski kaliber 55 [attachment=176211:DSCN1455.jpg] Edited June 7, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted June 7, 2014 Okoń z krwawym okiem wygląda jak mój kumpel... Twista z gumką 20g szarpał z zaczepu... Strzeliło jak z procy i w oko centralnie:p Kij mu zabrałem bo chciał łamać... Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 7, 2014 Okulary z tworzywa mogą tylko pomóc. Szklane na lans lub flayfishing. Pomału fajrant. Parę Roninów w kapon i jutro na jezioro. Łódka, piwo i spontan do wieczora :) Udanej niedzieli koledzy. Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted June 7, 2014 Polamania kija Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 7, 2014 Oby... na rybie, a nie na kolanie :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 9, 2014 Upał był niezły wczoraj. Wiatr silniejszy niż upał. Bezrybie. Kormorany nie suszyły skrzydeł. W sumie maiły rację, bo nie nurkowały za pokarmem aż do wieczora. Żadnej czapli nad brzegiem, a jest ich nad j.Soczewka pełno. Cisza jak makiem zasiał. Jedynym urozmaiceniem było tarło uklei. [attachment=176495:uklejarh.jpg] Bolenie krążyły wokół stad uklei i średnio sobie z nimi radziły. Różne roczniki ryb widziałem przy tych uklejach. One widziały wszystkie moje wabiki, jakie dla nich miałem tego dnia i tyle naszego. Widoki były przednie i szkoda, że nie miałem jakiejś kamery. Bolenie krążyły jak U-boty na kanale La Manche pomiędzy statkami aliantów. Robiły częste nawroty przy próbach trafienia jakieś ryby z kłębiącego się stada. Lecz ukleje nie rozpierzchały się w amoku rozrodczym. W trakcie tych nawrotów bolenie wystawiały całe ogony nad lustro wody sfalowanego jeziora. Często było widać aż połowę ryby. Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Po dwóch bezowocnych godzinach rzucania na niewielki obszar wody, spłynąłem na chwilę w cień drzew. Miliony podrośniętego narybku pod drzewami, to widok, który zawsze mnie cieszy. [attachment=176500:narybek.jpg] Dlatego drapieżniki mają tu świetne warunki do wzrostu. Dlatego też jest tu na nie ogromna presja cały sezon. Dlatego też pomimo codziennego pływania po tym niewielkim 45ha jeziorze, kłusownicy stawiają swoje sieci. Co roku zdejmujemy tu kilkanaście sieci. Aż strach pomyśleć jaka jest rzeźnia na słabiej pilnowanych jeziorach w mojej okolicy. Na plus tego dnia mogę sobie zaliczyć zero strat w przynętach. Ale jak masz Surfera lub inny skuteczny wydczepiacz przynęt na łodzi, to nie masz rwania nawet najdroższej ci przynęty. [attachment=176501:surfer.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 9, 2014 Dzisiaj kolejne testy, tym razem przynęt pstrągowych. Trzeba być gotowym przed początkiem kolejnego sezonu. Jest jeszcze wiele kombinacji do sprawdzenia. Do tego też zbrojenie w pojedyncze haki. Tak koledzy. Dużo łowię na takich wodach, gdzie jeden hak przy twardej przynęcie jest coraz milej widziany. Kotwica bez zadziora i to jedna, to już standard na tych wodach. [attachment=176502:wije.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted June 9, 2014 Może coś podejrze dziś :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 9, 2014 Może nawet po rzucasz trochę :) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted June 9, 2014 Dobry wieczór. Robert nic kompletnie na haku? Ja walczę ze słabością... Plecy spalone na raka... 2 okonie 20+ Szczupły 50+, 2,5kg skusił się na blache trociowa.... Nawet nie walczył... Chłopak chciał się chyba na holu ochłodzić... Pozdawiam Ezehiel Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted June 9, 2014 ...u mnie też grzało,ale ryby nawet współpracowały.Woda w Wiśle jak w wannie. Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted June 9, 2014 U nas było tak ciepło że ,, koty w wodzie kity moczyły i ziały ,, :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted June 9, 2014 Dziś 21 osieczek. Flałta na wodzie... Wracać się nie chciało... Brań = zero Szkoda, że bez łodzi... Zachód na wodzie, kij świszczy... Jakie to proste i kuszące.... Ehhhh.... Tomy chłopie sypiasz czasem? Franc pilnuj jokera... Te jego przynęty... Niedługo uboata nam zrobi... Samo wyciągać będzie nam picie zostanie:p Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 10, 2014 Wczoraj z francem nad naszą rzekę wyskoczyliśmy. Powitanie z liścia od natury ;) [attachment=176863:POKRZYWY.jpg] Jacek przeszedł kawałek o ile można tak powiedzieć i zawrócił. Pokrzywy, kąkol, tabuny komarów, upał, burza, bobrowe dziury, kłody pod nogami. Rzeka tak zachęca, że nawet kłusownicy ją omijają :D Ale ona jest piękna. Perła Mazowsza. [attachment=176864:rzeka.jpg] Wyniki. Dwa pstrążki 1+ , nie starsze. Na woblery. Kilka piekielnic na małe wirówki Aszychmina z chwostem red tag [attachment=176865:piekielnica.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 10, 2014 (edited) [sharedmedia=core:attachments:174399] To jest set Roninów 80 dla jednego z forumowiczów. Czekam od 14 dni i brak odpowiedzi. Są do wzięcia. Jeśli ktoś jest zainteresowany to na priv. Pierwszy z prawej ma oliwkowy grzbiet i mieni się złotymi akcentami na bokach. Słabo widać na tym zdjęciu dlatego opisuję :) Jeśli osoba zamawiająca się odezwie po nie, to zrobię mu nowe. Być może coś nieprzewidzianego przytrafiło się koledze i nie ma możliwości sprawdzić poczty forumowej i maila. Zdarza się. Edited June 10, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted June 10, 2014 Jakaś przecena? Promocja? Torwar po wystawowy:p Cześć Robert:p Share this post Link to post Share on other sites