Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Krystianie jak dobrze pójdzie to może lada dzień coś będzie.

Rafale, zmiłuj się. Na priv pogadamy.

Póki co taka struktura na próbę, jak się podoba to mogę kłaść bez problemu. Malowanie jak areo, a jednak nadal ręcznie ;)

attachicon.gifłup.jpg

No to troche pojechałeś z tym malowaniem :D :D :D :D

bardzo ładne , super wyszło :)

jest nagroda za 2000 wpis ? :lol: :lol:

Jest Jaco ...BAN... ;) :P :D :lol: :lol: :lol:

Nie ma co Jacek ,pierwszy wystrugany jerk- pływak na rzekę albo i nie ;) jest i tak mój.

Zaklepany :P :D B)

Już 2000 wpisów, tego nie śledziłem. W takim razie będziesz miał bonus. Kolejny taki na 3000. Ciekawe czy ktoś będzie pamiętał. :D

Może duplikat prototypu skaczącego jerkbaita ci zrobię

[attachment=174542:DSCN1416.jpg] [attachment=174544:DSCN1414.jpg] [attachment=174543:DSCN1412.jpg]

gratulacje z okazji 100 stronki pozazdrościć :)) :)  takiego Ronina 8 lub 10 to ja bym poprosił, aha przepraszam kto ostatni w kolejce?

Mówisz o tym malowaniu

[sharedmedia=core:attachments:174486]

Może być taki Robin, bo zrobiłem ostatnio kilka w tej fakturze i są git.Na zdjęciu prototyp nowego bez-stera, którego może wieczorem lub jutro rano na Sobótce sprawdzę. 

Dzień dobry.
Robert, szczękę zbieram z podłogi. .
Strach tym łowić...

Mówisz o tym malowaniu

Może być taki Robin, bo zrobiłem ostatnio kilka w tej fakturze i są git.Na zdjęciu prototyp nowego bez-stera, którego może wieczorem lub jutro rano na Sobótce sprawdzę. 

Chcę być przy testach Robert  B)  ... Mam wolne :) :D

No i nowa nazwa Robin :P :D :lol: :lol: :lol:

Miejmy nadzieję, że strach będzie tym łowić, bo rzucać się będą na niego same tłuste sztuki 120+  :lol:

13cm bez kotwic waży 45g i mam nadzieję, że to będzie to. Wtedy kilka sztuk do testerów i jadę z jakimś konkretnym rozmiarem, powiedzmy 10cm więcej, lub jeszcze więcej  :D

Chcę być przy testach Robert  B)  ... Mam wolne :) :D

No i nowa nazwa Robin :P :D :lol: :lol: :lol:

Jasne Krystian, zadzwonię w takim razie do ciebie koło południa :)

Jasne Krystian, zadzwonię w takim razie do ciebie koło południa :)

Fajno Robert, a ten królewicz -płazik to dla kogoś ,bo bym przytulił ...

Super wyszedł .

No dokładnie - żaba świetna - prawdziwy król.

Pomyśl jeszcze o koronie ;)

nie chcę nic mówić ale 1000 też był twój  ;)  ;)  ;)

Robercie, znajdzie się dla mnie taki jerk, w tym kolorze:

Mówisz o tym malowaniu

Może być taki Robin, bo zrobiłem ostatnio kilka w tej fakturze i są git.Na zdjęciu prototyp nowego bez-stera

???

oj  :rolleyes: pooglądałem sobie trochę dziś na żywo i gały zbielały :D

Oj po wodowaliśmy na szybko z Francem i Krystkwolfem nowe prototypy oraz kilka modyfikacji, a także sterowce na daleko-wschodnią Azję.

Jedynie Król żab w rozmiarze 7cm mnie nie zadowolił bo tonie, a nie o to w nim chodzi. Krystian i tak go chciał zgarnąć :D

Denat, jak nazwał nową przynętę Franc jet genialny. Zaraz robię kilka sztuk. Wolno tonący 50g 13cm.

[attachment=174671:łup (1).jpg]

Koniecznie coś dużego z tego modelu musi być. Ależ jestem podekscytowany.

Lekko skorygowane Cannibale 10cm i 13,5cm. Jak dobrze, że mnie podkusiło i po grzebałem w nich mimo wszystko. 

Melanrzyk mi nagadał o Roninie 125. Jemu nie pasi bo on ciąga za łodzią, a ta wersja jest do głębokiego jiggowania. Więc zrobiłem nowe wyważenie. Odjazdy po 1,5m bez problemu, a nie mieliśmy gdzie się rozpędzić. Jest lżejszy od ojca o 6g, czyli waży 70g z kotwicami 1/0. Nie wiem jeszcze jakie tempo tonięcia, lecz na pewno będzie wolniejszy.

Poza tym koledzy widzieli zieloną makrelę i nowego Ronina 7cm, a i tak nie zabrałem wszystkiego co jeszcze ściśle tajne ;)

Boronowy kij Krystka z FA mnie oczarował. Kapitalne wędzisko, a nie wierzyłem w ten kij na sucho bez maszynki.

Edited by joker

Pływa tak jak konająca ryba. Tonie bokiem czyli płasko, wynurza się głową do powierzchni, kładzie na sztorc po pociągnięciach. Trzeba to zobaczyć na żywo. Chłopaki pewnie coś napiszą bo im się mordy cieszyły :D

Edited by joker

50g sporo.. będzie jakieś 30g?
Na kij od Krzysztofa jeszcze miesiąc będę czekał:(

Decyzja zapadła.

Będę robił set takich Denatów po 1 czerwca.  Kto zamówi go (do 30 maja) z pierwszej serii, dostanie go w ekstra cenie. Ta seria będzie numerowana, więc Limit edition. Numer 01 zostaje zawsze dla mnie. Kolor perłowo-błękitny na strukturze (zdjęcie). Szczegóły na priv będę podawał. 

Pierwsza sztuka już zamówiona zanim to napisałem :D

Marcinie,

według mnie ta masa jest kluczem do sukcesu. W wodzie już tego nic się nie czuje, tak lekko pływa. Póki co nie będę kombinował z lżejszym, bo naprawdę nie mam czasu na wszystkie pomysły. Będę robił coś dużego, bo nie mam nic takiego u siebie, chętni są. Spróbuję coś X 2 zrobić.

Tak wiem przeze.mnie:p

Chcesz go? To jesteś drugi :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...