Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Niemożliwe żeby średnio uzdolniony osobnik potrafił coś takiego wyprodukować  :rolleyes: albo jakaś ściema albo jest geniuszem  :P .

Jeśli nie ściema to rzuć to w diabły i zacznij malować obrazy, jakaś wystawa w Nowym Jorku, Paryżu czy Tokio gwarantowana.

ta...

srali muchy będzie wiosna  ;)

... żarty fajna rzecz ...

Na przykład dopadło mnie najdziwniejsze zestawienie przynęt do zrobienia jakie kiedykolwiek robiłem na raz. Dlatego chwilowo czasu nie mam żeby tu i ówdzie po pisać. Rzut oka na rozstrzał   :huh:

[attachment=173571:klocki.jpg]

Zdjęcie.

Od góry dwa Cannibal-e 135

Książę żaba - może Prince po prostu  ;) on nadal w testach, ten ma 7cm

Biały - 15 cm Fario, z jego lewej skrócony 12 cm wersja taktyczna - solo, z gumą, ze streamerem lub co tam sobie wędkarz wymyśli

Z prawej od białego Ronin 70

Pod białym Rex 65 i Ronin 80

Lewy dolny - zdychająca ryba - prototypowa przynęta 13 cm, jeśli dobrze będzie działać, to zrobię taką 25 lub 30 cm :)

Ciekawe jak kuma:)

tak

http://www.youtube.com/watch?v=ghEVIALtjho

Jak to zdychające pływa?
errata Edited by ezehiel

waży z 50g

pływa jakby zdychał, a nie pływał  :P

to jest czwarta próba i teraz powinno być to co łaciate lubią najbardziej

pokaz publiczny po mojej, a lepiej po szczupaczej akceptacji

Mój sierściuch jest dzisiaj bardzo aktywny jeżeli chodzi o uprzykrzanie trwonienia wolnego czasu przed ekranem... więc paczy w dżokeru awataru  :D

[attachment=173606:20140522_183310.jpg]

kiedyś Halama miał taki skecz Józka z Chociul, gdzie opowiadał o swoim psie, który mu maile wysyłał o wydarzeniach w kurniku, gdy on sam z żoną na wakacje wyjechał. Nosem w enter i się windows zawiesił  :D

Przypomniał mi się znajda w Dunajcu przed Pucharem Głowatki. Postanowiłem jedynie zabezpieczyć "ranę" w drewnie i nic nie zmieniać. Jedyny kłopot to lej po sterze. Oryginalnie musiał mieć 3mm gruBości.  :o  Ludzie to mają pomysły....

[attachment=173640:oczoj (1).jpg]

Edited by joker

Moje sierściuchy kładą się na klawiaturę jak przy kompie robie...
Nie idzie odgonić...

Nici z testów jerków i woblerów dziś.. Samochód mnie rozwalił... Odebrałem... Ale to nie koniec...
Aha ostrzegam przed sieciówkami samochodowymi na F...

3 mm ster do orania dna:)

Pozdawiam
Ezehiel

2mm sterem z płyty też można orać po kamieniach, bo w tych konstrukcjach stery są relatywnie małe :)

Popływałem dzisiaj z Tomikiem na naszym miejskim jeziorku.

Wieje u nas jak w Kieleckim, jak to powiadają na Mazowszu. Czyli non stop bez przerwy na noc, więc warunki średnie do łowienia mieliśmy. Tomek zaliczył jedno branie i cały rezultat naszego pływania. Najważniejsze było to pierwsze wspólne łowienie i porzucanie jerkami kolegi. Warto.

Warto zerkać do wątku Tomka, bo jego jerki-szczupaki mają ogromny potencjał. Duże, ciężkie i łatwe w prowadzeniu. Poza nimi krótkie zwinne bączki zamiatające w lewo i w prawo niemal w miejscu. Opieram się cały czas takim bączkom, bo ma je w ofercie wielu twórców, ale kto wie, może kiedyś. Póki co zrobiliśmy barter i jeden bączek Tomika wylądował w moim pudełku  :P

Przyjrzałem się dokładnie powłoce na jego jerkach, bo zalana jest żywicą, o której pisze w wątku Zaldo. Twarda i to bardzo, jak będzie okazja to sam wypróbuję. Na uwagę zasługuje malowanie szczupaków http://jerkbait.pl/topic/32420-tomik-strugam-bo-lubi%C4%99/page-2 . One w realu są tak samo pastelowe jak na zdjęciach. Fajne miękkie areo i mam nadzieję, że Tomek rozwinie ten styl malowania. 

Następne wspólne łowy już zaplanowane  :D

Edited by joker

serdecznie dzięki za rekomendację i dobre słowo , super było się spotkać na wodzie wymienić poglądy, obejrzeć zawartość pudełek, szkoda że pogoda i rybki nie dopisały ale na to jeszcze przyjdzie pora.

Twoje woby istne dzieła sztuki jeden ładniejszy od drugiego malowanie MAJSTERSZTYK.

Nie wiem jak inni ale ja nie mogę sie doczekać produkcji boleniówek bo chyba tylko tych brakuje w twoim arsenale jeśli chodzi o tworzenie, mam nadzieje ze niebawem nadejdzie ten dzień w którym wstawisz foto np bezsterowej uklei.

Jerki to jedno ale sterowce które pokazałeś w domu to juz inna para kaloszy ;) aha gdy moja nastepna partia będzie gotowa do finalnego lakierowania żywicą dam znać i wpadniesz pokaże co i jak. tak czy siak jesteśmy w kontakcie i do następnego :)

Kurde muszę się do was podłączyć któregoś razu....

2 twórców i młodziak:D

można wypróbować przynęty i nieźle się pobawić:D

może czegoś się nauczę:P

Teraz to dałeś bardzo dobrą propozycję. Beer, PKS i zbiórka u Tomika na kwadrat  :D

aha gdy moja nastepna partia będzie gotowa do finalnego lakierowania żywicą ...

... to wezmę jeden swój korpus do zalania  :D

Kurde muszę się do was podłączyć któregoś razu....

... można wypróbować przynęty i nieźle się pobawić :D

Może za jakiś czas powstaną takie regionalne grupy twórców. Bo to byłaby naturalną konsekwencją internetowych spotkań na Jerkbait. Wiadomo, szyba to nie to samo co spotkanie, najlepiej nad wodą przy ogniu. 

Jest nas wystarczająco dużo w promieniu 150km w poszczególnych rejonach w kraju, żeby móc się spotkać lokalnie raz na jakiś czas. Gdyby tak to poszło, to z brakiem frekwencji na jednej dużej imprezie Jerkbaita nie byłoby problemu. Łatwiej jest pojechać do kumpla z nad wody, niż do znajomego z internetu ;)

To jak, organizujemy się na Mazowszu?

Edited by joker

ja jestem zaaa... koledzy z forum zawsze mile widziani a swoją drogą  to było by coś. jeśli ktoś ma po drodzę do Płocka obowiązkowo pisać na pewno coś wymyślimy:)

Edited by Tomik

halo halo jak to do Tomika na kwadrat??? narzeczona na pokojach w negliżu, po za tym nie wiem co ona na to....  ja nad wodę was zapraszam a nie na obiad    ps,,Joker widzę że pchasz się w gips,, :P

Boshhhh... Po co nam narzeczona twoja.... W negliżu jeszcze...
Wyślij do mamy;)
Nie bedzie nic wiedzieć ;)

Pisze się na to.
Albo next week albo boże ciało.

Jaka woda?

Tomik masz domek? :)
Jak nie uprzedź sąsiadów :d

Pozdawiam
Ezehiel

Tomku nie bój nic. Byleby coś wymyślić właśnie, a potem się wszystko ułoży tak, żeby grało.

Marcinie. Jeśli chodzi o Wisłę w Płocku to nie jest źle, gorzej bywało.

[attachment=173831:w.jpg]

Obecnie stan wody wysoki i trzeba poczekać. Nawet jak spadnie to kilka dni potrzeba na oczyszczenie. Tu byłoby dobrze trafić w wypad nad rzekę tuż po oczyszczeniu, bo później zacznie się obniżanie poziomu wody w Zbiorniku Włocławskim w celu odkrycia znacznej części tamy. Nadal trwa tam remont rozpoczęty w zeszłym roku. 

Po zejściu powodziowej wody ryby powinny być bardzo aktywne. :)

Urna zaliczona.
Ronin 80 Niemiec dał dziś szczupłego około 70... Mówię około bo podszedł w diabły jak wyciągałem z wody. Długi przypon 40 + Ronin, ryba miała jeszcze sporo ponad to.
Zemścił się brak podbieraka...
Atak na Niemca gwałtowny, ostry odjazd z tańcem na ogonie.... I Love this game

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...