Mirek82 3 Report post Posted April 24, 2014 mam pytanko możesz podzielić się tajemnicą jak nacinasz wobler pod ster bo ciągle mam z tym problem pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted April 24, 2014 Joker nie nacina, joker myśli o sterze i wypada kawałek wobka:p Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted April 24, 2014 Aż oplułem ekran :D Szkoda dobrego piwa ;) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted April 24, 2014 Oj tam oj tam :) Share this post Link to post Share on other sites
*Hektor* 3,067 Report post Posted April 24, 2014 Aż oplułem ekran :D Szkoda dobrego piwa ;) joker chyba tez się napluł na te na górze ;) zgadłem Robercie? Fajnie to wygląda. I masz rękę do tych cienkich kresek. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 25, 2014 (edited) mam pytanko możesz podzielić się tajemnicą jak nacinasz wobler pod ster bo ciągle mam z tym problem pozdrawiam Robię to bardzo prymitywnie, lecz skutecznie. Kiedy mam już wycięty odpowiedni klocek z obrysowanym kształtem, odcinam brzuszną część profilu bocznego przyszłego woblera. Rysuję linię cięcia pod ster na boku pod odpowiednim kątem. Potem przykładam kątownik i rysuję kreskę na jeszcze płaskim brzuchu. Teraz w imadło, brzeszczot w ramce i nacinam. Wkładając wystrugany korpus do Caponu zabezpieczam szczelinę. Kiedy wobler jest już ukończony przecinam lakier i wklejam ster. The End :) Edited April 25, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 25, 2014 Jeszcze dwa mniejsze klocki do mojego pudełka, żeby bielą testową z zeszłego roku nie świeciły. [attachment=168358:DSCN1296.jpg] Cannibal-e do tego dołożę i mogę sezon zaczynać. Dzisiaj pewnie dostanę też kijaszek pod ziliona. Jeszcze rok temu nie miałem ochoty brać się za ruchomoszpólowce, a tu masz, drugi zestaw. To jakaś choroba i to zaraźliwa. Uwaga stałem się nosicielem zestawu z multikiem :lol: Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 25, 2014 Będzie żaba :lol: Nie do końca, bo w kształcie Rex-a 80. Pomalowałem testowo jednego na żabowaty zestaw kolorów i mnie się mega podoba. Wszystko dlatego, że tym ośmiocentymetrowym Rex-em można imitować sporą żabę na powierzchni wody. Muszę w końcu jakiegoś filmowca namówić na sesję w plenerze. Koniecznie. Wyschnie już po lakierowaniu to pokarzę. Będę je malował na bank :) Share this post Link to post Share on other sites
egonic 8 Report post Posted April 25, 2014 Podpowiadam: mój szwagier, a Twój imiennik jest filmowcem weselnym, na pewno Ci nie odmówi. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 25, 2014 Artur, żebyś wiedział, że o Robercie myślałem wczoraj :) muszę go zaciągnąć do Grabiny na spacer [attachment=168506:otoki.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 26, 2014 Żabowaty Rex 80 rzut z góry i z dołu. Jutro boczki pokarzę w dwóch wersjach. Przynajmniej mi powiecie, która ciekawsza będzie. Podstawowa, czy z akcentami :) [attachment=168627:żaba.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted April 26, 2014 dopiero jutro :( Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted April 26, 2014 Robert, jak Cię znam, to już teraz mogę udzielić odpowiedzi - obie :D Share this post Link to post Share on other sites
Bolen30 303 Report post Posted April 26, 2014 wygląda na troc Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted April 26, 2014 moim zdaniem @Joker to na starego ramola wygląda a nie na troc ..... :D :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
lajcik 995 Report post Posted April 26, 2014 witamy na forum nowego ichtiologa @Bolen30 ;) ;) ;) Share this post Link to post Share on other sites
atb69 1,506 Report post Posted April 26, 2014 wygląda na troc Kto wygląda jak troć, Joker vel Robert czy te malowanie na żabę??? Rozjaśnij temat. Równiez Cię witamy, cześć, dziendobry itp kolego @Bolen30 Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 27, 2014 [sharedmedia=core:attachments:168506] [attachment=168940:otoki1.jpg] tak w całości wygląda, kamienie - otoczaki :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 27, 2014 Żabowaty Rex naturalny [attachment=168944:żaba (2).jpg] [attachment=168945:żaba (1).jpg] z żółtymi kropkami, jako jasny akcent [attachment=168942:żaba_żółte (1).jpg] [attachment=168943:żaba_żółte.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Kanon123 81 Report post Posted April 27, 2014 Mega fajny jerk ;) :D Share this post Link to post Share on other sites
atb69 1,506 Report post Posted April 27, 2014 "kamienie - otoczaki" - dla mnie wymiata Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 28, 2014 Mega fajny jerk ;) :D Trochę namieszam wam w głowach jak wstawię film z tą żabą ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 28, 2014 Cannibal. Tak już to będzie na kolejnych. Będę robił inne malowania z żywymi kolorami lub bladego albinosa. Jednak to jest moja wersja szczupaka w kolorze naturalnym. [attachment=169067:135_natural (2).jpg] [attachment=169066:135_natural (1).jpg] [attachment=169065:135_natural (3).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ghibli Report post Posted April 28, 2014 Robisz najpiękniejsze, a jeśli nawet nie najpiękniejsze, to z pewnością najoryginalniejsze w malowaniu woblery na forum. " Kamienie otoczaki " - genialne. Share this post Link to post Share on other sites
mayk13 34 Report post Posted April 28, 2014 qrcze no :) ładne te przynęty :) Super masz pomysły na malowanie :) wykonanie ekstraklasa :) Share this post Link to post Share on other sites