Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Aż oplułem ekran :D

Szkoda dobrego piwa ;)

joker chyba tez się napluł na te na górze ;) zgadłem Robercie? Fajnie to wygląda.

I masz rękę do tych cienkich kresek.

mam pytanko możesz podzielić się tajemnicą jak nacinasz wobler pod ster bo ciągle mam  z tym problem 

pozdrawiam

Robię to bardzo prymitywnie, lecz skutecznie. Kiedy mam już wycięty odpowiedni klocek z obrysowanym kształtem, odcinam brzuszną część profilu bocznego przyszłego woblera. Rysuję linię cięcia pod ster na boku pod odpowiednim kątem. Potem przykładam kątownik i rysuję kreskę na jeszcze płaskim brzuchu. Teraz w imadło, brzeszczot w ramce i nacinam. Wkładając wystrugany korpus do Caponu zabezpieczam szczelinę. Kiedy wobler jest już ukończony przecinam lakier i wklejam ster. 

The End :)

Edited by joker

Jeszcze dwa mniejsze klocki do mojego pudełka, żeby bielą testową z zeszłego roku nie świeciły.

[attachment=168358:DSCN1296.jpg]

Cannibal-e do tego dołożę i mogę sezon zaczynać. Dzisiaj pewnie dostanę też kijaszek pod ziliona. 

Jeszcze rok temu nie miałem ochoty brać się za ruchomoszpólowce, a tu masz, drugi zestaw. To jakaś choroba i to zaraźliwa. Uwaga stałem się nosicielem zestawu z multikiem  :lol:

Będzie żaba  :lol:

Nie do końca, bo w kształcie Rex-a 80. Pomalowałem testowo jednego na żabowaty zestaw kolorów i mnie się mega podoba. Wszystko dlatego, że tym ośmiocentymetrowym Rex-em można imitować sporą żabę na powierzchni wody. Muszę w końcu jakiegoś filmowca namówić na sesję w plenerze. Koniecznie. Wyschnie już po lakierowaniu to pokarzę. Będę je malował na bank :)

Podpowiadam: mój szwagier, a Twój imiennik jest filmowcem weselnym, na pewno Ci nie odmówi.

Artur,

żebyś wiedział, że o Robercie myślałem wczoraj :) muszę go zaciągnąć do Grabiny na spacer 

[attachment=168506:otoki.jpg]

Żabowaty Rex 80 rzut z góry i z dołu. Jutro boczki pokarzę w dwóch wersjach. Przynajmniej mi powiecie, która ciekawsza będzie. Podstawowa, czy z akcentami :)

[attachment=168627:żaba.jpg]

moim zdaniem @Joker to na starego ramola wygląda a nie na troc ..... :D :D :D :D

wygląda na troc

Kto wygląda jak troć, Joker vel Robert czy te malowanie na żabę???

Rozjaśnij temat.

Równiez Cię witamy, cześć, dziendobry itp kolego @Bolen30

[sharedmedia=core:attachments:168506] [attachment=168940:otoki1.jpg]

tak w całości wygląda,
kamienie - otoczaki :)

Żabowaty Rex

naturalny

[attachment=168944:żaba (2).jpg] [attachment=168945:żaba (1).jpg]

z żółtymi kropkami, jako jasny akcent

[attachment=168942:żaba_żółte (1).jpg] [attachment=168943:żaba_żółte.jpg]

Mega fajny jerk ;) :D

Trochę namieszam wam w głowach jak wstawię film z tą żabą ;)

Cannibal. Tak już to będzie na kolejnych. Będę robił inne malowania z żywymi kolorami lub bladego albinosa. Jednak to jest moja wersja szczupaka w kolorze naturalnym. 

[attachment=169067:135_natural (2).jpg] [attachment=169066:135_natural (1).jpg] [attachment=169065:135_natural (3).jpg]

Guest Ghibli
Robisz najpiękniejsze, a jeśli nawet nie najpiękniejsze, to z pewnością najoryginalniejsze w malowaniu woblery na forum. " Kamienie otoczaki " - genialne.

qrcze no :) ładne te przynęty :) Super masz pomysły na malowanie :) wykonanie ekstraklasa :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...