Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Rafał.
a może taką tonącą trójkę tylko już z jedną kotwicą, bo tylko te w przyszłości przewiduję :) Z tym, że po świętach dopiero do strugam.

Nie daj sie prosić :D te 4,5 tonace z dwoma kotwami mi sie widza :D

A czemu jesiennych łowów? 

Haki po targach miałem mieć i czekam na nie, bo coś jest obsuwa z dostawą. Nawet nie wiem dlaczego, bo kontakt z dostawcą straciłem, milczy. Może w maju. Zamówiłem wszystkie co pokazałem, nawet te pod sumowo-tajmieniowe przynęty :)

Nie daj sie prosić :D te 4,5 tonace z dwoma kotwami mi sie widza :D

Prosić za bardzo nawet nie trzeba. Zrobię po prostu :)

2 chłopie moda teraz na hak 2:) a ty kotwice chcesz i to 2 :)

Moda to tylko w Polsce i to bardzo niszowa. W ofertach sklepów w Europie to płakać, taki wybór haków bez zadziora  :rolleyes:

Nie łatwo będzie zmienić przyzwyczajenia do dwu kotwicznych woblerów. Mnie to nie martwi :)

Edited by joker

Robert i się nie chwalileś? :( też chce zejść na hard mebel z jednym hakiem :p

Prosić za bardzo nawet nie trzeba. Zrobię po prostu :)

Super :) malowanie takie jak ten pierwszy z prawej :)

Super :) malowanie takie jak ten pierwszy z prawej :)

3 x klenik na Fury 45. zapisałem

Moda to tylko w Polsce i to bardzo niszowa. W ofertach sklepów w Europie to płakać, taki wybór haków bez zadziora :rolleyes:

Nie łatwo będzie zmienić przyzwyczajenia do dwu kotwicznych woblerów. Mnie to nie martwi :)

Dokladnie , wszedzie gdzie sie dalo mam haki w woblerach ale nie zawsze da sie kupic odpowiednie - mowiac 2 kotwy mam na mysli dwa miejsca na hak :D

Marcinie, a co tu się chwalić. Piszę od jakiegoś czasu, w którą stronę idę. Pstrągowe z jedną kotwicą lub hakiem to będzie moja Top oferta. Do tego jerki pod szczupaki i konstrukcje na "egzotyczne" wyprawy. Wszystko od dawna przemyślane i idę sobie spokojnie w tą stronę. Po drodze trzeba przerobić kilka rzeczy, bo doświadczenia nie kupisz. 

Mówię o zamówieniu nie kierunku, sprawdź pw.
Otworzyłem Maker's Mark zdrowie wasze twórcy.

Otworzyłem Maker's Mark zdrowie wasze twórcy.

To już wiem dlaczego nie nadążam za twoimi wpisami  :D

Przy okazji haków bez zadziora. Alternatywa, którą sprawdziłem. U nas niedostępna niestety. 

Partrige F Point F7 oraz Mustad Ultrasport Pro Carp - te bywały w krajowych sklepach. Czasem można gdzieś kupić zakurzone :)

Świetne haki do woblerów pod klenie i pstrągi. Jedyna wada, to małe oczko i ustawione w poprzek łuku kolankowego. Poza tym mega mocne i świetnie trzymają rybę. Polecam, jak ktoś szuka dobrej alternatywy.

Edited by joker

Mam fazę i skacze z tematu na temat, burbon tylko łagodzi skutki:) słomiany zapał, kładę 2 warstwę lakieru na swoje korpusy, córka maluje maluchy a ja myślami na rybach.
Trochę melancholii po łowieniu na rospudzie z ojcem... Maj spławik i zębacze na złotego Mustada przy zwijaniu jak płocie objadly robaka.
Teraz córkę uczę best practice i cierpliwości.

Bigrafi mnie zapytał, czy wobler z dwóch połówek wytrzyma obciążenie jakim będzie poddany krętlik w niego wbudowany. Po sklejeniu konstrukcji wykonałem mały test i jak dobrze, że to zrobiłem. Morski krętlik się rozleciał.  :rolleyes: Korpus nie tknięty.

Jakie krętliki polecacie? Potrzebuję z korpusem 5mm, bardzo mocny.

Spróbuj tego http://carp-world.pl/korda-big-eye-swivel-1826.html

Wiem karpiowe ale sprawdzało się całkiem nieźle

Aaa jeszcze kolega od szumów korzysta z takich http://www.belonka.pl/lozyskowany-kretlik-grauvell-titan.html

moze jeszcze tu: http://www.sklepsumowy.pl/kretliki-agrafki-sumowe-c-6.html

Edited by ezehiel

Lepiej sprawdzić w teście niż później gryź się w d..ę, jak walnie na rybie. Dobrze, że korpus trzyma.

Ja testuję na wiadrze 20 l. z tynkiem :) Na sztywno podnoszenie ciężarów.

Ale jeszcze jedno pytanie - jak poradzisz sobie z lakierowaniem i czyszczeniem krętlika.

Firmy firmami, marketing marketingiem a z SASAME praktycznie nic co na naszym polskim ryneczku nie może się równać. Testowane na najlepszych europejskich wodach na wąsatym drapieżcy.

Ale jeszcze jedno pytanie - jak poradzisz sobie z lakierowaniem i czyszczeniem krętlika.

Parafina lub stearyna. Jest nawet konieczna do częściowego zalania krętlika, bo klej bez problemu przez niego wyjdzie.

Sasame wyglądają dobrze, muszę dopytać o średnicę baryłki. Fajny jest Korda z różnej wielkości oczkami, też do sprawdzenia :)

Parafina lub stearyna. Jest nawet konieczna do częściowego zalania krętlika, bo klej bez problemu przez niego wyjdzie.

Cholera nie wpadł bym na to :)

Wobki Wspaniałe robisz :) Do tego łowne :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...