Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Nie ma to jak wyjac piekna rybe na wlasna przynete... Gratulacje i wyazy szacunku

Pozdawiam
Ezehiel

Joker ale Ty brzydki jestes  :ph34r: 
Piekny kaban, gratualcje!!

Kilka dni temu dostałem info o kropku 57cm na Fario 5cm. Bez zdjęcia. Więc czas był na to by zadbać ;)

Na początku poprzedniego wieku, była by taka prezentacja 

attachicon.gifretro.jpg

Fiu fiu, nie powiem dystyngowany gość i krawacik i kapelutek odpowiedni :) - nie to co teraz ta hołota w Simmsach ;).

@joker, ja rozumiem że Fario piąteczki robią się i pamiętasz o mnie ?

...rozumiem że Fario piąteczki robią się i pamiętasz o mnie ?

Jedna jest zrobiona i Roniny dosychają. Dorobię jeszcze te dwie piątki :)

Piękna ryba!

Kto wie, czy to nie dzięki twoim jigom. Gdybym nie podejrzał, że pstrągi reagują na cofaną przynętę, a tak było z twoimi widelnicami, to bym może nie kombinował z woblerami tak samo. :)

Do jiga z balsą wyszedł kleń, jednak tylko raz odprowadził i nic. Ta przynęta ma duże możliwości, będzie łowić jak nic.

Trójka jeszcze bez sternika -  priv.
Fury 4,5cm 4g pływające z kotwiczkami VMC. Pod okonia, klenia, pstrąga.

attachicon.gif3.jpg

A jest szansa na taką trójke ale w wersji tonacej :D ?

P.S Robert wielkie dzięki za paczke ktora dzisiaj dostalem :)

Rafał.

a może taką tonącą trójkę tylko już z jedną kotwicą, bo tylko te w przyszłości przewiduję :) Z tym, że po świętach dopiero do strugam.

Edited by joker

Chłopaki dzięki za gratulacje, a tu obiecany z szóstką z przodu :)

http://youtu.be/ZT9GCPvyLCc

Wracam do strugania. To była udana odskocznia na kilka godzin :D

No i kolejne, moje gratulacje ! :clappinghands: i jeszcze raz za danie mu wolności :clappinghands:  :clappinghands: ŚLICZNY  OKAZ  :)

Dzięki wszystkim jeszcze raz za gratulacje.

Może worek się rozwiązał i będzie więcej takich kropkowańców w tym roku ;)

No nie, więcej takich pstrągów? Co za zuchwałe fantazje  :D , gratuluję pstrągozaura, marzenie.

W zeszłym roku pisałem w wątku, że mam pomysł na nowe zbrojenie w woblerach. Roboczo miał on trafić do największego Ronina (nawet mam zdjęcie projektu z datą ), lecz nie było czasu na realizację. Teraz pojawiła się okazja do wdrożenia i z radością biorę się do pracy :)

Dostałem zaproszenie do zrealizowania kilku dużych woblerów. W trakcie pytań o to jak miała by wyglądać optymalna przynęta, pojawiła się kwestia dźwigni przy niektórych oczkach w woblerach. Zaproponowałem inne rozwiązanie i ...

Testy w rybnych wodach na krańcach świata to jeden z moich priorytetów. Jest mało prawdopodobne, że odmówię. Bo przecież nie łowię na zawołanie pstrągów 60+ ;)

Pierwszy wobler ma 15cm i nazwałem tą konstrukcję TWISTER C. To mutant Fario w jednym kawałku. Jak będzie ok, to dla łowców głowacic jak znalazł. Drugi Twister R. będzie nieco krótszy w drewnie, ale dłuższy i tak. Mam już sprawdzonego takiego malucha pod pstrągi. @Franc już nim nawet łowił. Pokażę Twister R. jak już będzie na chodzie.

Teraz zapowiedź i trzymajcie kciuki, żebym długo nie kombinował z dobraniem "flaczków" i steru :)

[attachment=166689:Twister.jpg] [attachment=166688:Twister (1).jpg]

Edited by joker

Rexy i Cannibale dla forumowiczów. W końcu, bo 1 maja tuż tuż

[attachment=166693:DSCN1273.jpg]

Gratulacje Robert, piękna ryba! Dobrze, że trafiła akurat na Ciebie :)

Jeszcze takie coś w miarę nadaje się do pokazania tutaj. Wobler ma 6cm, tak by sobie porównać co nieco ;)

[attachment=166736:tapeta PB.jpg]

Nawet usłyszałem, że ryba nie ma tyle ile podałem. Żartowniś :) Na zdjęciu z filmiku mam głowę na wysokości ryby, inaczej aparacik nie ogarnął by ostrości. Ramiona mam 48cm, czyli byk jestem :D Teraz można sobie kombinować ile ta ryba miała w rzeczywistości. Jak ktoś chce oczywiście, bo wiem, że była większa niż podałem. :)

Edited by joker

zdjęcie dałeś dwuznaczne troche...
ta ryba tak dziwnie wyglada i ten napis :D

Twister R ...łowiłem i chce więcej mega przynęta . Parę woblerków już miałem . I już mnie raczej mało co zaskakuje ( prócz córki :lol:  )to ten dał radę :)

Kiedy łowiłeś?

Małym Twister R. łowiliśmy z Jackiem tydzień temu. Warunki były do d..., zimny wiatr. Jednak aż nie chciało się zmieniać tych przynęt. Jestem pozytywnie zaskoczony tym woblerem.

Przyznaję się bez bicia. Nie była planowana ta przynęta i nie jest to jakiś projekt, nad którym pracowałem wcześniej. Robiłem Fario i czasem nóż pójdzie nie tak ;) Ściąłem za mocno ogon, a korpus już był cały wystrugany. Odciąłem więc ten cienki ogon i pozostało coś, co sobie leżało i leżało... na widoku jakiś czas. Aż pomyślałem, że mógłbym z tego coś innego wykombinować. Tylko co? Łamańców jakoś nie palę się robić, więc zrobiłem coś innego. Z tym że do pokazania jeszcze chwila, bo parę rzeczy muszę dodać do niego. W każdym razie to będzie wobler do kolekcji No Kill, czyli na jeden hak lub kotwicę.

Jakieś efekty?
Pytam kiedy łowiliście pod kątem jesiennych łowów, ale to świeża konstrukcja:p

Robert, a Masz namiary na któreś z haków prezentowanych przez ciebie po rybomanii?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...