joker 5,503 Report post Posted March 29, 2014 Któregoś dnia będzie otwarcie on line i stacjonarne. Miejsca innego niż te dotychczas pomiędzy Bugiem, a Odrą. Klimat, pasja i styl, tego mamy coraz mniej. Taki jeden z pierwszych projektów, jakie tam się znajdą. To trzeci i tylko ten na razie wam pokażę. Tym bardziej, że jest to szybki numer i do stylu mu daleko. W wątku jaki mam na dzisiaj będzie to co dotychczas. Inne projekty będą powstawały w zaciszu do szuflady. Nic na sprzedaż. Później gdy będę gotowy, tak. Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted March 29, 2014 Któregoś dnia będzie otwarcie on line i stacjonarne. Miejsca innego niż te dotychczas pomiędzy Bugiem, a Odrą. Klimat, pasja i styl, tego mamy coraz mniej. (...) ? Zgubiłem wątek? Share this post Link to post Share on other sites
ROOS 121 Report post Posted March 29, 2014 tego ronina zrób we wzór - 47 roninów - more more and more small fishes :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2014 ? Zgubiłem wątek? Januszu nic nie mogłeś zgubić. Bo najpierw trzeba znaleźć. Szukam i znajduję, teraz pracuję nad wprowadzeniem tego w życie. :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2014 Więcej nie będę się znęcał nad Albinem. Dodałem jasne dodatki, lecz bez przesady. To ma być minimalistyka. :) Lakierów warstw parę, dopełni wygląd wzoru. [attachment=163233:cannibal_albin2.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2014 (edited) Teraz czas na holo, o którym wspominałem wcześniej. Jest to materiał jaki stosują masowi producenci do oklejania woblerów i blach. Trafił mi się taki, a to są próby. Woblery do nabycia. Jeśli kogoś zainteresują te ze zdjęcia, to na priv. Malowanie pędzlami. [attachment=163242:holo.jpg] [attachment=163240:holo (3).jpg] [attachment=163243:holo (1).jpg] Edited March 29, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
bielik 566 Report post Posted March 30, 2014 Któregoś dnia będzie otwarcie on line i stacjonarne. Miejsca innego niż te dotychczas pomiędzy Bugiem, a Odrą. Klimat, pasja i styl, tego mamy coraz mniej. Taki jeden z pierwszych projektów, jakie tam się znajdą. To trzeci i tylko ten na razie wam pokażę. Tym bardziej, że jest to szybki numer i do stylu mu daleko. W wątku jaki mam na dzisiaj będzie to co dotychczas. Inne projekty będą powstawały w zaciszu do szuflady. Nic na sprzedaż. Później gdy będę gotowy, tak. ten jest w pytke malowanko lux Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 30, 2014 Zanim zrobię mini galerię w swojej szufladzie, trochę czasu zejdzie. To muszą być pomysły z natchnienia chwili, nie wysiedziane nad kartką papieru. Inspiracja jest wolnym ptakiem, nie pogonisz jej, ani jej nie zmusisz by była na twoje rozkazy. Teraz dołożyłem dwa projekty i każdy z innej bajki. Uwielbiam grafiki i takie jak wyżej będą nie raz. Uwielbiam też kolor, dlatego pierwszy projekt to był Sun fish. Podpisaną replikę ma Andrzej Stanek [attachment=163448:tapeta.jpg] Będą też rzeczy, które łączą czarno-białą grafikę z kolorem. [attachment=163449:tabu.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Woblery TG 2,542 Report post Posted March 30, 2014 Super zdjęcie to pierwsze. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 30, 2014 Niebieskiego holo już nie ma. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 31, 2014 Trojaczki dla Forumowicza [attachment=163676:shoal (1).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Maciek Rożniata 146 Report post Posted March 31, 2014 powiadasz że się nie "opitalasz" ......................... ręce pełne roboty Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 1, 2014 (edited) Mały remont przynęty rodem z Australii. [attachment=164054:australijczyk.jpg] [attachment=164053:australijczyk (1).jpg] [attachment=164052:australijczyk (2).jpg] Jakość wkrętów bez komentarza. Drewno z gatunku, który mi nic nie mówi. Balast zalewany z ołowiu. Ponieważ otwory na drut trzeba było zrobić nowe, zalałem stare i nawierciłem jeszcze raz o mniejszej średnicy. Oczka zrobiłem spore, żeby nawiązywały do oryginalnych. I w nowej skromnej szacie wrócił do właściciela :) Taka odskocznia. Edited April 2, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
gracek 31 Report post Posted April 2, 2014 Ładnie prosto i skutecznie delikatnie mówiąc. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 2, 2014 Niedoceniana https://www.youtube.com/watch?v=Qbu_FRg8vuU#t=13 Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted April 2, 2014 Niedoceniana https://www.youtube.com/watch?v=Qbu_FRg8vuU#t=13 Pewnie, że nie. Bo, widzisz, nie jest tak skondensowana, jak w filmiku ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 2, 2014 Powiem ci Waldku, że doceniłem ją przejeżdżając ponad 400 000 km w kilka lat. Wspaniała kraina. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 2, 2014 Remake wzoru z ławicą w w zestawie dwubarwnym. [attachment=164243:shoal.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 3, 2014 (edited) [attachment=164376:usiądź.jpg] http://www.youtube.com/watch?v=t1lxeJQpOwE Edited April 3, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 3, 2014 (edited) Jak ogarnę będzie kontynuacja. Efekt końcowy może będzie pokazany dużo później. Wiele rzeczy robię z myślą o przyszłości. Jedynie rzeźb ryb nie planuję. Nie mój klimat. [attachment=164445:art.jpg] Przy okazji konkursik, bo czemu nie. Kto zgadnie gatunek ryby, dostanie jerka Rex 8 lub 11cm do wyboru :D Odezwę się dopiero jak padnie prawidłowa odpowiedź. Edited April 3, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 3, 2014 Warto posłuchać sobie dobrej polskiej muzy w nowej szacie https://soundcloud.com/da-wiseguy/a-very-polish-cut-out-mixup Share this post Link to post Share on other sites
Rudypoznan 10 Report post Posted April 3, 2014 To jest sumek szanowny kolego. Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted April 3, 2014 (edited) Imho troćka. Sum inny ryjek Edited April 3, 2014 by ezehiel Share this post Link to post Share on other sites
Maciek Rożniata 146 Report post Posted April 3, 2014 pstrąg Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted April 3, 2014 Głowacica. Share this post Link to post Share on other sites