Krystekwolf 606 Report post Posted February 7, 2014 Po niedzieli zaczynam kolejną serię Fario. Dojdą piątki jak wspominałem wcześniej. Nie za dużo pewnie, ale ci co się zgłoszą dostaną na 100%. Teraz zrobiłem kilka bo mają daleką podróż, a czas naglił. piąteczki.jpg Z kolorów dojdzie Loach Yellow i jak ktoś by sobie życzył to Loach Fire. To będą szóstki głównie. Na zdjęciu pierwszy z lewej, to Loach Orange ślizy.jpg Sprzedaj je Robert,szkoda ich na Skrwę ... Fajne cukierki. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 7, 2014 I jeszcze coś o Fario. To są kształty, które dobrze wpisują się w zamysł - inny wędkarz wie lepiej czego chce. Otóż. Dla przykładu moja ulubiona wielkość 6cm jest zbrojona w kotwice nr8. Moc musi być, bo mam trudne łowisko, ryb nie za dużo, ale trafiają się duże klocki w kropki. Zresztą cieniej niż mono 0,22 to nie za często zakładam na pstrągi. Nic to według mnie nie daje, ale polemizował na ten temat nie będę ;) Patrz wytłuszczone. Więc kupując taką szóstkę z balastem, bo są też i bez balastu, nabywasz w zasadzie trzy woblery w jednym. Rzecz w układzie kotwic jaki wybierzesz. 2 x nr8 to postawowe ustawienie 2 x nr10 to lżejsze ustawienia - z woblera tonącego masz suspenda lub bardzo wolno tonącego, z wolno tonącego masz pływający n8 przód i nr10 tył, mocniejsza praca ogonem Ty wiesz lepiej. Jedyne co mogę zrobić, to dać ci przynętę, z której będziesz zadowolony. :) A to nie wszystko co możesz zrobić z Fario jeśli chcesz. Możesz oczko góra lub dół, chociaż sam tego nie robię nad wodą i nie polecam. Możesz też tylne oczko z kotwicą w dół. To też zmienia pracę Fario :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 7, 2014 Sprzedaj je Robert,szkoda ich na Skrwę ... Fajne cukierki. Tych na dłoni już nie ma. Leżą w kopercie i czekają na wysyłkę. :) Share this post Link to post Share on other sites
piotro82 820 Report post Posted February 7, 2014 Jokerku zrób mi 2 takie sieczki ze zdjęcia :) te z prawej strony :) bedę Ci wdzięczny do ........ jeszcze pomyślę do kiedy :P Share this post Link to post Share on other sites
AdasCzeski 3,492 Report post Posted February 7, 2014 Również z chęcią przytuliłbym taki zestaw jak na 1 foto. Sliczności. Dodał bym rzecz jasna małe czerwone kropeczki z jasnymi obwódkami...wiadomo inny wędkarze wie lepiej. :) Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted February 7, 2014 Ten z pierwszej fotki (środkowy) kapitalny ;) Kapitalnie będzie się prezentował w moim pudełeczku :ph34r: Sprzedaj je Robert,szkoda ich na Skrwę ... Fajne cukierki. Cukiereczki będą goniły irlandzie pstrągi przez większość roku, a na jesień będą szukać grubaśnych 70-80 w rzece :P Tych na dłoni już nie ma. Leżą w kopercie i czekają na wysyłkę. :) Mam nadzieje, że dotrą na piątek (czasem poczta potrafi zaskoczyć). Jak tak to dam im szansę na złowienie jeziorowego feroxa bo zapowiada się 2dniowe otwarcie sezonu na weekendzie ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2014 Melek, Rio Grande też dokończone, więc w poniedziałek fru do Ire :) Dołożę ci klej i trochę drutu, to sobie zobaczysz, czy będzie ci pasował na przyszłość. Bo widzę, że ciągle szukasz gdzie kupić. Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted February 8, 2014 Jaki klej? I jaki drut? Zamowilem trochę tego kleju co mi poleciłes. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2014 a taki tam :) Rio Grandes bandidos for you :) [attachment=153418:rio grande style.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2014 (edited) Karta kolorów dla Fario 50, 60, 70 Od lewej z dołu zgodnie z ruchem wskazówek zegara: Loach orange Loach yellow Loach fire Ruff Perch Trot fire Trout gold Roach Mullet [attachment=153419:fario colour.jpg] Najlepiej pobrać zdjęcie na swój komputer, by nie szukać w przyszłości do zamówień ;) Edited February 8, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted February 8, 2014 Mniami mniami, rio grandes banditos będą kosic :) Joker to są najładniej pomalowane woblerki na forum! Szacun! Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2014 (edited) Melek, dasz mi znać jak ci się widzi ten z długim jęzorem. Sądzę, że on dobrze sobie poradzi za łodzią na te twoje feroxy. On nie bije jak klasyczny trociowiec rodem z nad pomorskich rzek. Ma ciaśniejszą i szybszą pracę. Ogon nie rozrzucony jak w trociowcach. No i nura daje nieźle. Ciekaw jestem jak głęboko? Edited February 8, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted February 8, 2014 Karta kolorów dla Fario 50, 60, 70 Od lewej z dołu zgodnie z ruchem wskazówek zegara: Loach orange Loach yellow Loach fire Ruff Perch Trot fire Trout gold Roach Mullet fario colour.jpg Najlepiej pobrać zdjęcie na swój komputer, by nie szukać w przyszłości do zamówień ;) To na eksport? Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted February 8, 2014 Joker na feroxy on nie musi głęboko schodzić. Często przy feroxowaniu puszczam jedna wedke na woblerka płytko żeby pobawić sie z maluszkami po 50-55cm. Pływa sie po 20-30m wodzie. Ferox to predator, z wielu metrów wypatruje ofiarę i atakuje. Na 5cm rapale oryginal kiedys na lekką wedke z zyleczka 0,2 do zabawy z maluchami przywalil mi pstrag 72cm. Rapala w sumie zaraz pod powierzchnia szła. Ok 20min za nim plywalismy na silniku bo fala była taka ze tym kijem nie dałoby rady nic zrobić i sie udało go podebrac. Gdyby nie Jaco ryba poszła by w p..du. Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted February 8, 2014 Witaj Jeżeli jest możliwość to zamówiłbym takie jak na foto ;) [attachment=153491:gang.jpg] Pozdrowionka :) Share this post Link to post Share on other sites
AdasCzeski 3,492 Report post Posted February 8, 2014 Są i czerwone kropki... ehhh...tylko bez obwódek... ;) Na poważnie... z chęcią zakupię 3 sztuki jak na 1 foto (foto z dłonią) :). Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2014 To na eksport? Tak, jestem Europejczykiem i mam międzynarodową klientelę. Ni jak im nie pasuje kiełb lub jazgarz, a symboli typu GT, RH, lub K21, albo inne takie, po prostu nie trawię przy rękodziele. Mam swoje fanaberie ;) A zaglądającym tu i piszącym do mnie oglądaczom, takie nazewnictwo kolorów bardzo się podoba. A klient nasz Pan i ja go słucham bardzo uważnie :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2014 Kiełb w trąconej wodzie widziany z góry. [attachment=153530:pod wod.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2014 Rio Grandes rio grande style.jpg Waga tych specjałów to około 13g z kotwicami nr. 6 Owner. Tylko w wersji tonącej robię na dzisiaj. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2014 trout_joker (3).jpg trout_joker (2).jpg trout_joker.jpg trout_joker (1).jpg Adam, tu widać, że są obwódki :) Share this post Link to post Share on other sites
AdasCzeski 3,492 Report post Posted February 8, 2014 :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 9, 2014 Krótkie podsumowanie chaosu ;) Było i nie ma. Ostatnie spakowane i jutro wyruszają tu i ówdzie. :) Teraz czekają tylko ci, do których pisałem, że z drugiej partii, czyli gdzieś za 10 do 14 dni. Miał być filmik "Kod linii". Przepraszam, w tygodniu sklecę, postaram się. Tylko teraz ogarnąć to co przede mną, bo już bym chciał jerki szykować. :lol: Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 10, 2014 Dwa filmy z ciężką wersją Fario. Kiełb, to nie tylko wersja malowania, ale i robocza nazwa bryły. Jest to bardziej owalny i szerszy w plecach Fario o masie 9g wraz z kotwicami BC36 nr. 6 Dobrze trzyma się silnego nurtu, wąska praca i silne drgania w obu płaszczyznach pionowej i poziomej. Konstrukcja na szybką i grubą wodę. Z pewnością zainteresuje się nim wiele gatunków drapieżników. Wanna http://www.youtube.com/watch?v=jncaif-IgF4 Rzeka http://www.youtube.com/watch?v=_qLuEi71lHY Share this post Link to post Share on other sites
Rafał.N 466 Report post Posted February 10, 2014 Dokładne oględziny uświadomiły mnie że trafiła mi się kolekcjonerska wersja Fario70 z błędem ;D za 20 lat będzie wart majątek :D Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted February 10, 2014 Tylko weź go nie urwij przez 20lat :p Share this post Link to post Share on other sites