Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Po niedzieli zaczynam kolejną serię Fario. Dojdą piątki jak wspominałem wcześniej. Nie za dużo pewnie, ale ci co się zgłoszą dostaną na 100%. Teraz zrobiłem kilka bo mają daleką podróż, a czas naglił.

attachicon.gifpiąteczki.jpg

Z kolorów dojdzie Loach Yellow i jak ktoś by sobie życzył to Loach Fire. To będą szóstki głównie. Na zdjęciu pierwszy z lewej, to Loach Orange

attachicon.gifślizy.jpg

Sprzedaj je Robert,szkoda ich na Skrwę ...

Fajne cukierki.

I jeszcze coś o Fario.

To są kształty, które dobrze wpisują się w zamysł - inny wędkarz wie lepiej czego chce.

Otóż.

Dla przykładu moja ulubiona wielkość 6cm jest zbrojona w kotwice nr8. Moc musi być, bo mam trudne łowisko, ryb nie za dużo, ale trafiają się duże klocki w kropki. Zresztą cieniej niż mono 0,22 to nie za często zakładam na pstrągi. Nic to według mnie nie daje, ale polemizował na ten temat nie będę ;) Patrz wytłuszczone.

Więc kupując taką szóstkę z balastem, bo są też i bez balastu, nabywasz w zasadzie trzy woblery w jednym. Rzecz w układzie kotwic jaki wybierzesz.

2 x nr8 to postawowe ustawienie

2 x nr10 to lżejsze ustawienia - z woblera tonącego masz suspenda lub bardzo wolno tonącego, z wolno tonącego masz pływający

n8 przód i nr10 tył, mocniejsza praca ogonem

Ty wiesz lepiej. Jedyne co mogę zrobić, to dać ci przynętę, z której będziesz zadowolony. :)

A to nie wszystko co możesz zrobić z Fario jeśli chcesz. Możesz oczko góra lub dół, chociaż sam tego nie robię nad wodą i nie polecam. Możesz też tylne oczko z kotwicą w dół. To też zmienia pracę Fario :)

Fajne cukierki.

Tych na dłoni już nie ma. Leżą w kopercie i czekają na wysyłkę. :)

Jokerku zrób mi 2 takie sieczki ze zdjęcia :) te z prawej strony :) bedę Ci wdzięczny do ........ jeszcze pomyślę do kiedy :P

Również z chęcią przytuliłbym taki zestaw jak na 1 foto. 

Sliczności. 

Dodał bym rzecz jasna małe czerwone kropeczki z jasnymi obwódkami...wiadomo inny wędkarze wie lepiej. 

:)

Ten z pierwszej fotki (środkowy) kapitalny  ;)

Kapitalnie będzie się prezentował w moim pudełeczku :ph34r:

Fajne cukierki.

Cukiereczki będą goniły irlandzie pstrągi przez większość roku, a na jesień będą szukać grubaśnych 70-80 w rzece :P

Tych na dłoni już nie ma. Leżą w kopercie i czekają na wysyłkę. :)

Mam nadzieje, że dotrą na piątek (czasem poczta potrafi zaskoczyć). Jak tak to dam im szansę na złowienie jeziorowego feroxa bo zapowiada się 2dniowe otwarcie sezonu na weekendzie ;)

Melek, Rio Grande też dokończone, więc w poniedziałek fru do Ire :)

Dołożę ci klej i trochę drutu, to sobie zobaczysz, czy będzie ci pasował na przyszłość. Bo widzę, że ciągle szukasz gdzie kupić. 

Jaki klej? I jaki drut? Zamowilem trochę tego kleju co mi poleciłes.

a taki tam :)

Rio Grandes bandidos for you :)

[attachment=153418:rio grande style.jpg]

Karta kolorów dla Fario 50, 60, 70

Od lewej z dołu zgodnie z ruchem wskazówek zegara:

Loach orange

Loach yellow

Loach fire

Ruff

Perch

Trot fire

Trout gold

Roach

Mullet

[attachment=153419:fario colour.jpg]

Najlepiej pobrać zdjęcie na swój komputer, by nie szukać w przyszłości do zamówień ;)

Edited by joker

Mniami mniami, rio grandes banditos będą kosic :) Joker to są najładniej pomalowane woblerki na forum! Szacun!

Melek, 

dasz mi znać jak ci się widzi ten z długim jęzorem. Sądzę, że on dobrze sobie poradzi za łodzią na te twoje feroxy. On nie bije jak klasyczny trociowiec rodem z nad pomorskich rzek. Ma ciaśniejszą i szybszą pracę. Ogon nie rozrzucony jak w trociowcach. No i nura daje nieźle. Ciekaw jestem jak głęboko?

Edited by joker

Karta kolorów dla Fario 50, 60, 70

Od lewej z dołu zgodnie z ruchem wskazówek zegara:

Loach orange

Loach yellow

Loach fire

Ruff

Perch

Trot fire

Trout gold

Roach

Mullet

attachicon.giffario colour.jpg

Najlepiej pobrać zdjęcie na swój komputer, by nie szukać w przyszłości do zamówień ;)

To na eksport?

Joker na feroxy on nie musi głęboko schodzić. Często przy feroxowaniu puszczam jedna wedke na woblerka płytko żeby pobawić sie z maluszkami po 50-55cm. Pływa sie po 20-30m wodzie. Ferox to predator, z wielu metrów wypatruje ofiarę i atakuje. Na 5cm rapale oryginal kiedys na lekką wedke z zyleczka 0,2 do zabawy z maluchami przywalil mi pstrag 72cm. Rapala w sumie zaraz pod powierzchnia szła. Ok 20min za nim plywalismy na silniku bo fala była taka ze tym kijem nie dałoby rady nic zrobić i sie udało go podebrac. Gdyby nie Jaco ryba poszła by w p..du.

Witaj

Jeżeli jest możliwość to zamówiłbym takie jak na foto ;)

[attachment=153491:gang.jpg]

Pozdrowionka :)

Są i czerwone kropki... ehhh...tylko bez obwódek... ;)

Na poważnie... z chęcią zakupię 3 sztuki jak na 1 foto (foto z dłonią) :). 

To na eksport?

Tak, jestem Europejczykiem i mam międzynarodową klientelę. Ni jak im nie pasuje kiełb lub jazgarz, a symboli typu GT, RH, lub K21, albo inne takie, po prostu nie trawię przy rękodziele. Mam swoje fanaberie ;)

A zaglądającym tu i piszącym do mnie oglądaczom, takie nazewnictwo kolorów bardzo się podoba. A klient nasz Pan i ja go słucham bardzo uważnie :)

Kiełb w trąconej wodzie widziany z góry.

[attachment=153530:pod wod.jpg]

Rio Grandes

attachicon.gifrio grande style.jpg

Waga tych specjałów to około 13g z kotwicami nr. 6 Owner. Tylko w wersji tonącej robię na dzisiaj.

Krótkie podsumowanie chaosu ;)

Było i nie ma. Ostatnie spakowane i jutro wyruszają tu i ówdzie. :) Teraz czekają tylko ci, do których pisałem, że z drugiej partii, czyli gdzieś za 10 do 14 dni.

Miał być filmik "Kod linii". Przepraszam, w tygodniu sklecę, postaram się. 

Tylko teraz ogarnąć to co przede mną, bo już bym chciał jerki szykować.  :lol:

Dwa filmy z ciężką wersją Fario.

Kiełb, to nie tylko wersja malowania,  ale i robocza nazwa bryły. Jest to bardziej owalny i szerszy w plecach Fario o masie 9g wraz z kotwicami BC36 nr. 6

Dobrze trzyma się silnego nurtu, wąska praca i silne drgania w obu płaszczyznach pionowej i poziomej. Konstrukcja na szybką i grubą wodę. Z pewnością zainteresuje się nim wiele gatunków drapieżników.

Wanna

http://www.youtube.com/watch?v=jncaif-IgF4

Rzeka

http://www.youtube.com/watch?v=_qLuEi71lHY

Dokładne oględziny uświadomiły mnie że trafiła mi się kolekcjonerska wersja Fario70 z błędem ;D za 20 lat będzie wart majątek :D 

gjqp.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...