Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

O dzięki.

Jak szarawe, to już mi to lepiej się podoba, bo białawe powodują blednięcie pigmentu. Lubię mieć to samo na wyjściu, co na wejściu. To czego użyłem może być do białych lub szarych odcieni. Jakoś to zużyję w 10 lat  :D

Da radę przy tym co napisałem i naprawdę widać o wiele lepiej niż przy mlecznym.

kurcze już myślałem, że stworzyłeś coś z pletwą grzebitową   :P

Też tak pomyślałem. Na pierwszy rzut oka tak wygląda.

Edited by Artech

Z taką długą płetwą mógłby być miętus ;)

a dla mnie flądre zrób :huh: tylko zeby miała dobra akcję 

Popracuję nad taką pracą a'la delfin  :D 

Edited by joker

Mi też zrób flonderke na klarownym masełku z cytrynka i frytkami :P

Mogę ci zrobić, bo mnie flądra nie podchodzi  :P

Lubię to!

[attachment=151711:ruff.jpg] [attachment=151712:ruff (1).jpg]

[attachment=151713:ruff (2).jpg] [attachment=151710:ruff (3).jpg]

I pomyśleć, że kilkanaście lat temu psując, bo trudno to nazwać procesem twórczym dochodziłem samodzielnie do w miarę dobrych rozwiązań.

Strugałem, zaklejałem wszystko tak jak sądziłem, że będzie właściwie i do wody, w wannie najczęściej. Szczypce, nożyczki itp i testy. Psułem kiedyś bardzo dużo korpusów. Jednak dzięki temu wypracowałem sobie kilka dobrych profili na kilka ryb. "Odkryłem" też inne kształty sterów niż klasyczny okrągły języczek.

Tam, w zamierzchłych czasach powstały Fario i Fury, które wtedy nazw nie miały. Jest jeszcze kilka woblerów, które może kiedyś tu wrzucę. Bo one dawno są w jednym małym pudełku. Dzisiaj to pudełko rzadko jedzie ze nad wodę. Od czasu do czasu kilka z nich musi być zmoczone, nie ma to tamto.  :D

Nie ma tu tylko jednego oryginalnego korpusu. Nie martwi mnie to, bo jest w pudełku u kolegi :) Jak mnie najdzie znów go zrobić, to wobler taki jest.

[attachment=151714:old time.jpg]

Edited by joker

Super wobaski, chyle czola. Malowanie to kombinacja pedzla z aero?<br /><br />Zdr

Jeszcze nie. Myślę dopiero nad zakupem aero, właśnie z myślą o dołożeniu takiego malowania do kombinacji. Pędzle, gąbki i palec, jak zawsze. :)

20 lat, a dobre jakby dopiero wczoraj powstało.

http://youtu.be/KwviE7SYdXg

Kozak, ja dopiero sie ucze tej techniki, moze otworze nawet watek bo jeden wobasek z prototypow do malowania mi sie nawet udal. Narazie poczynilem kilka roznych korposow i zaraz wytne kilka kolejnych. Malowal bede wtedy wieksza partie. <br /><br />Zdr

Predatorhunter, to czekamy na własny wątek :)

Trochę jazgarzy teraz 

[attachment=151808:trout_joker (3).jpg] [attachment=151809:ruff_joker (2).jpg]

[attachment=151810:ruff_joker.jpg] [attachment=151811:ruff_joker (1).jpg]

Robert Ty przestań już stopniować napięcie  , bo w końcu wypadne z okna wypatrując listonosza   :P  :lol:  :lol:  :lol:

Stopniowanie to efekt pracy nad tymi zamówieniami. Maluję na raz po kilkanaście z koloru i jest to rozłożone w czasie. Teraz Trout gold, jutro wstawiam Kiełbie i szybkie do struganie ze dwadzieścia sztuk, bo cholera zbraknie na te zamówienia.  :ph34r:

W jakiś tajemniczy sposób nie docierają do mnie zamówione stery. Dzięki temu skończę te dodatkowe i chyba ogarnę każdego kto pisał nieco wcześniej. 

To znaczy ci pierwsi już pewnie mnie przeklinają, bo im się sporo opóźni. Przepraszam was za to opóźnienie.  :wub:

[attachment=151883:trout_joker (3).jpg] [attachment=151886:trout_joker (2).jpg]

[attachment=151884:trout_joker.jpg] [attachment=151885:trout_joker (1).jpg]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...