Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Kilka płotek pod pstrąga. Bardziej kolorowe, powiedzmy takie słodkie landrynki z jasnym brzuchem i pomarańczowymi akcentami. Prawie można je podpisać. ;)

[attachment=151452:minnow (2).jpg] [attachment=151451:minnow (1).jpg] [attachment=151453:minnow.jpg]

Bo to lale do podrywania są. Umalowały oczka i sypnęły brokatem tu i ówdzie by dodać sobie blasku. Liczą na jakieś branie pewnie ;)

Myślnik na dziś

"Niektórzy sądzą, że pojawiając się u kogoś w domu wnoszą ze sobą trochę świeżego powietrza.

Kiedy już wyjdą, to okazuje się, że jedynie puścili bąka i trzeba długo wietrzyć."

[attachment=151456:cezar.jpg]

Co Ty tomasxt - przecież to sam CEZAR do nas zawitał 

post-46021-0-13127700-1390993058.jpg

ave-cezar-ave-delon-18330395.jpg

logo.png

6aa6a057cce0171722ec7359ca08e7f1.jpg?132

Kilka płotek pod pstrąga. Bardziej kolorowe, powiedzmy takie słodkie landrynki z jasnym brzuchem i pomarańczowymi akcentami. Prawie można je podpisać. ;)

attachicon.gifminnow (2).jpg attachicon.gifminnow (1).jpg attachicon.gifminnow.jpg

To są jedynie słuszne twoje woblery. Sposób malowania nie pozostawia wątpliwości z pod czyjej ręki wyszły. Podobają mi się.

Okonki już też czekają na ostatnie szlify. Pstrągowy, słoneczny z grafitem. Dokładnie takie malowanie jak na piątce, którą tu pokazałem po raz pierwszy, kilka miesięcy temu.

[attachment=151520:perch_sun.jpg] [attachment=151521:perch_sun (1).jpg] [attachment=151519:perch_sun (3).jpg]

Najważniejsze, że możemy się tu wspólnie pośmiać. To lubię!

:D

Super, to ona kiedyś będzie. Pracuję nad tym. :)

attachicon.gifminnow (2).jpg attachicon.gifminnow (1).jpg attachicon.gifminnow.jpg

Nie można używać pewnych słów na tym forum więc napiszę tylko tyle.

Ładny :P

pstrążek marzec 2013

[sharedmedia=core:attachments:112140]

Dzisiejszy pomysł. Z pewnością inny.

[attachment=151679:trout_golg (1).jpg] [attachment=151678:trout_golg.jpg] [attachment=151677:trout_golg (2).jpg]

Do tej pracy użyłem w znacznej części farb do malowania areografem, które dostałem od Rudi i Piotro82.

Całość przy pomocy pędzli.

Takie spostrzeżenia na szybko.

Woda jest niewystarczającym rozcieńczalnikiem tych farb do malowania pod pędzle. Szczególnie tych, które zawierają grubszy pigment. 

W miarę przyzwoity rezultat otrzymałem po zakupieniu wodorozcieńczalnego lakieru do drewna (nie do parkietu) Domalux. Niestety okazało się, że ma kolor rozcieńczonego mleka. Trudno, 1litr nie był taki drogi.

Czy takie lakiery występują jako clear, czy tylko takie mleczne? Ma ktoś jakąś wiedzę w tym temacie?

Edited by joker

... a na suszarce czekają płotki

[attachment=151680:roach_joker (3).jpg] [attachment=151681:roach_joker.jpg] [attachment=151682:roach_joker (1).jpg]

i okonki.

[attachment=151683:perch_joker (3).jpg] [attachment=151685:perch_joker (1).jpg] [attachment=151684:perch_joker.jpg]

Musisz pytać oprócz mlecznych są jeszcze takie bardziej szarawe i te najlepiej się nadają do zrobienia farby transparentnej  np. firma 3V3 0,25l puszka http://www.v33.pl/.

Edited by Kielo

post-46021-0-18834400-1391077464.jpg

kurcze już myślałem, że stworzyłeś coś z pletwą grzebitową  :P

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...