joker 5,503 Report post Posted January 25, 2014 też :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 25, 2014 Dobra, później tu zajrzę, bo mi kawa ostygnie :D Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted January 25, 2014 (edited) Joker ja chce rio grandesy i fariosy 6-tki ;) po 2 szt co najmniej. Masz jeszcze jakieś inne na pstragi? No i napisz mi na priva hał macz? Colores naturales pliz Edited January 25, 2014 by Melanzyk Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 25, 2014 Melek, Na pstrągi robię głównie dwa modele ze sterem Fario i Fury. Rio Grande to na grubą wodę i na zamorskie ryby też ;) W tym wszystkim sporo kombinacji z różną wagą i typem steru. Jednak profili więcej na pstrągi nie robię. Te sprawdziły się mnie i nie tylko mnie, więc starczy. Jak widzisz jest co robić tylko z tymi profilami. A na tym stole to nie wszystko na ten rzut. Kolory będę wrzucał na bieżąco, więc wystarczy jak dasz znać gdy jakiś ci się spodoba. Reszta na priv :) Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted January 26, 2014 Dawaj , dawaj, maluj a nie tam kawki popijasz :D Lorbasy ogłosiły kasting na wobki i jak ma się kasting odbyć bez Twoich ? :) :) :) Share this post Link to post Share on other sites
piotro82 820 Report post Posted January 26, 2014 Daleko jeszcze ??? :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 26, 2014 No dobra. Są jakieś uzupełnienia kolorów do pstrągowego Fario. To już znacie. teraz z małą zmianą pleców na zielono. Jeśli nie odbija się się światło to boki żółte, góra zielona. Pod innym kątem boki złote, góra oliwka. Brzuch pomarańcz z delikatnymi czerwonymi akcentami. To moja stała wersja "strażaka" Troth fire :) [attachment=150903:fario_troth_fire (7).jpg] [attachment=150904:fario_troth_fire (2).jpg] [attachment=150905:fario_troth_fire (3).jpg] [attachment=150906:fario_troth_fire (4).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 26, 2014 (edited) Czasami trzeba dać wam coś ekstra do łowienia. Są niektóre wzory, które mają u mnie status "zastrzeżony". Niechętnie je przekazuję szerzej. To tak jak z niektórymi rzekami pstrągowymi, łowi się w nich chociaż niewielu wie, że tam łowisz. Jeden z takich zestawów kolorystycznych zdecydowałem się jednak przekazać. Nic specjalnego dla ludzkiego oka, jednakże pstrągi biorą ten zestaw pewnie, rzadko odprowadzają. Prywatnie maluję skromniej. Te nabrały barw śliza w wersji z pomarańczem, zatem Loach orange dla was. [attachment=150924:fario_loach_orange (2).jpg] [attachment=150926:fario_loach_orange (4).jpg] [attachment=150922:fario_loach_orange (5).jpg] [attachment=150925:fario_loach_orange (3).jpg] [attachment=150923:fario_loach_orange (1).jpg] Edited January 26, 2014 by joker Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 26, 2014 Obydwa zestawy kolorystyczne pokazałem jeszcze przed ostatecznym dokończeniem, bez sterów i lakierów wierzchnich. To pozwali wam łatwiej podjąć decyzję, czy to jest to, czy nie. Wszystkie 6 i 7 na tą chwilę będą tonące. Poniżej pozostałe kolory jakie będę malował. Może poza tym co tu widać dojdzie pstrąg lub strzebla w odcieniach złota. Cokolwiek wam się z tego podoba, na priv :) płotka [attachment=150927:7_minnow (2).jpg] kiełb [attachment=150928:7_kiełb (4).jpg] jazgarz i okoń [attachment=150929:zestawy 009.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted January 26, 2014 No dobra kolorki mam wybrane. Napisz mi ceny poszczegolnych modeli to może cos dla kumpli wezmę. Pozdro Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted January 27, 2014 Hej Joker - jak ta płotka z tym wygiętym-łyżeczkowym sterem? Daje on coś? Bo próbowałem w moich krąpikach łyżeczkowego i nie dawało kopa-myków. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 27, 2014 Hej Joker - jak ta płotka z tym wygiętym-łyżeczkowym sterem? Daje on coś? Bo próbowałem w moich krąpikach łyżeczkowego i nie dawało kopa-myków. Ten film jest dokładnie z tą płotką http://www.youtube.com/watch?v=AiHddlrdDNA#t=0 Moje woblery, do których wkładam ten ster nie są o wysokich i płaskich bokach. Kiedy zwiększałem ciężar w tych siódemkach, płaskie stery musiały "rosnąć" by nadać im pracę. Nie była ona jednak dla mnie ciekawa. Zacząłem wyginać kilka sterów w rozwarte U, bo one nie są łóżeczkowe. Z dwoma zaczęło to pracować bardzo dobrze i je wykorzystuję. Gdyby to co chcę osiągnął z płaskim sterem, głowy bym sobie nie zawracał. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 27, 2014 Czekam na stery od kolegi z Forum i pierwsze strażaki też czekają :) [attachment=151179:trout fire.jpg] [attachment=151178:trout fire (3).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted January 27, 2014 Ten kolorek bedzie sie ładnie prezentował w moim pudelku ;) Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted January 27, 2014 Czekam na stery od kolegi z Forum i pierwsze strażaki też czekają :) trout fire.jpg trout fire (3).jpg Takie bajkowe :) Share this post Link to post Share on other sites
RUDI75 742 Report post Posted January 27, 2014 Czekam na stery od kolegi z Forum i pierwsze strażaki też czekają :) trout fire.jpg trout fire (3).jpg Mogę i ja liczyć na jednego? I może kiełbika :rolleyes: ? Share this post Link to post Share on other sites
norbert-10 1,214 Report post Posted January 27, 2014 Ładne te strażaki oj ładne. :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 27, 2014 Marcin jasne, tylko wielkość podaj. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 28, 2014 Kończę okonki i kilka kolorowych "płotek". Zdjęcie jutro po pokryciu warstwą lakieru. Dzisiaj, oczekujące na stery Loach orange z pierwszej partii w tym roku. [attachment=151295:loach orange.jpg] [attachment=151296:loach orange (1).jpg] [attachment=151294:loach orange (4).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted January 28, 2014 :D świeżutkie Share this post Link to post Share on other sites
peekol 417 Report post Posted January 28, 2014 Bardzo ciekawe malowanie. Przepiękne! Ten pomarańcz i złoto, mniam :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 28, 2014 Dzięki :) Share this post Link to post Share on other sites
albercik86 54 Report post Posted January 28, 2014 Super malowanie. Podziwiam kunszt :) Loach orange wyszły zaj......e :) Share this post Link to post Share on other sites
RUDI75 742 Report post Posted January 28, 2014 Marcin jasne, tylko wielkość podaj. Dzięki wielkie. 6-7 cm było by ok. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted January 29, 2014 Dzięki wielkie. 6-7 cm było by ok. ok :) Share this post Link to post Share on other sites