joker 5,503 Report post Posted December 1, 2013 Tą też ktoś nabył w ciuchlandi, tylko nie wiedział do czego ją użyć i mi ją dał na zasadzie - może tobie się przyda. Przydała się. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 3, 2013 Jest temat w dziale Cafe, a ponieważ pewnie wszyscy nie zaglądają do tamtego działu pozwolę sobie podać linka http://jerkbait.pl/topic/32126-list-do-miko%C5%82aja/#entry1347509 Zostało cztery dni do końca akcji. Share this post Link to post Share on other sites
Kuballa44 1,092 Report post Posted December 4, 2013 Lepszej fotki nie cyknę... Ale czy to taka tkanina? Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 5, 2013 Jeśli chodzi o podobieństwo faktury, takie niby kółeczka błyszczące, to tak. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 5, 2013 Gdzieś w między czasie, którego mi wciąż brakuje by nadążyć za zapotrzebowaniem jakie mam, wreszcie ukończyłem testery Seatrout. To kontynuacja pracy nad serią węższych jerków-bezsterowców pod salmonidy duże i małe. Od rzek po morze. Pierwsza była dziesiątka stworzona ad hoc nad Dunajec i wypaliła jak diabli. Nadal nie mam czasu by zmontować kilka sztuk, ale w przyszłym roku będą szły jak nic, bo i inne ryby za nią przepadać zaczęły. O tej wielkości będzie jeszcze pisane nie raz. Teraz pierwsza poważna próba dla dziewiątki. Zrobiłem trzy sztuki w trzech masach i kolorach. To są przynęty do wolnego i średniego tempa prowadzenia. Najlepiej równe nie za szybkie tempo lub wolniej w miksie jerkowym. O tym, czy sobie poradzą nie wypowiadam się, bo raz - nie łowiłem w morzu dwa - to nie ja będę je testował Cokolwiek usłyszę jako informację zwrotną przyjmę z pokorą. Nie mam 100% pewności, że mój zamysł okaże się trafny. Tym bardziej, że troć łowi się różnym tempem i na różnym dystansie w odmiennych miejscach na Bałtyku i porach roku. Cóż, trzeba poczekać na jakieś wieści i tyle :) [attachment=142454:joker_seatrout.jpg] [attachment=142453:joker_seatrout (4).jpg] [attachment=142457:joker_seatrout (3).jpg] [attachment=142455:joker_seatrout (1).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted December 5, 2013 Robert - takiego środkowego uszykuj dla mnie :) Daj znać na PW co i za ile :) Share this post Link to post Share on other sites
Parf 1,539 Report post Posted December 5, 2013 Oj tam, oj tam... lepiej mi na pw powiedz jakich akryli używasz, to przy mrurzę oko na te przechwałki... ;) :D . Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted December 5, 2013 W styczniu odpowiem :D na początku stycznia bardzo fajne Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 6, 2013 Najpiękniejszy czas dla rękodzielnika. :) Kobiety dbają o swoich wędkarzy braci, mężów, ojców, a nawet teściów. Kochają nas jak nic, inaczej nie kupowały by prezentów, które mogą nas z łatwością wyciągnąć z domu ;) [attachment=142569:pakowanie prezentu (4).jpg] [attachment=142570:pakowanie prezentu.jpg] [attachment=142571:pakowanie prezentu (1).jpg] [attachment=142572:pakowanie prezentu (2).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 6, 2013 A tu Tinca tinca Family już gotowa do adopcji. ;) [attachment=142576:tinca_family.jpg] [attachment=142577:tinca_family (1).jpg] [attachment=142575:tinca_family (2).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted December 6, 2013 Mega cukiereczki :) A rodzic adopcyjny już wyłoniony, czy dziatki wciąż oczekują? Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted December 6, 2013 Ja mogę stworzyć im rodzinę zastępczą :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 6, 2013 Najstarsza córka jest twoja Jacku. Dwóch młodszych braci zabrał Martek. Zdążyłem jedynie zdjęcia zrobić do albumu rodzinnego ;) Ale mogę ci braciszków dorobić jak chcesz. :) Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted December 6, 2013 Poproszę braci :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 7, 2013 Dzisiaj od rana miałem za oknem jeden z filmów Hitchcocka na żywo. [attachment=142763:niespokojny świt (2).jpg] [attachment=142764:niespokojny świt (5).jpg] [attachment=142762:niespokojny świt (6).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted December 7, 2013 A co to za latające stwory widoczne w postaci tych kresek ? Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted December 7, 2013 Super uchwyciłeś ruch gawronów :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 7, 2013 Pawle, tak jak napisał Bigrafi, to głównie gawrony. :) Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted December 7, 2013 A już myślałem , że to rój jakiegoś robactwa :D ;) . Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 7, 2013 Tak w ogóle to po prostu strzeliłem z ręki na czasie 0"6. Przy tym wietrze, który dął od rana, gnąc drzewa tak mocno, że gawrony postanowiły się na nich bujać, to i tak ostrości by nie było. Poza tym to był fajny moment na takie właśnie nie zamrożone zdjęcia. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted December 7, 2013 Pomału konsekwentnie buduję swoją bazę podstawowych wzorów, zarówno modeli jak i kolorów. Z pewnością będą dwa typy dekoracji, które będzie różnić cena. Podstawowe wykonania to malowanie bezpośrednio na korpusach. Użycie dodatkowych materiałów i bardziej dopieszczonego designu, który wydłuża czas pracy nad przynętą, będzie uwzględniony w jego cenie. Będzie też w przyszłości design Profi, czyli po kilka sztuk i nic więcej. To dla kolekcjonerów lub ludzi o bardzo wysokich wymaganiach wobec produktów. Niedługo jeden z pierwszych zostanie wysłany do takiej właśnie osoby. Mam nadzieję, że jej się spodoba. Zdjęcia później. Teraz nowy kolor na przyszły sezon. [attachment=142807:alosa (1).jpg] [attachment=142806:alosa.jpg] [attachment=142808:alosa (2).jpg] [attachment=142805:alosa (3).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted December 8, 2013 wspaniałą lotność mają , dziś szczególnie to doświadczyłem . Następnym razem na premierę zestawu użyje chyba ciężarków ołowianych :D Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted December 9, 2013 Robercie, pomyśl proszę przy okazji nad cennikiem. W niedalekiej przyszłości chciałbym coś zamówić i muszę wiedzieć, czy mnie stać ;) A jak zapytam wprost, to już sam będę wiedział, że nie :D :D : D Share this post Link to post Share on other sites
gajosik 2,878 Report post Posted December 9, 2013 Eetam zawsze można zdjąć tą szynkę z kanapki i posmarować pasztetową, tydzień po tygodniu jakoś się uciuła ;) :) Mi też się marzy Robertowe arcydziełko i zaczynam kupować pasztetową, do maja jeszcze troszkę czasu więc dam rade! Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted December 9, 2013 Pro tip :) Wciąż jednak muszę wiedzieć, jak długo trzeba pościć, względnie tynk ze ścian jeść :D Share this post Link to post Share on other sites