Franc 2,796 Report post Posted November 26, 2013 Ładna gromadka :D Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted November 27, 2013 Wygląda jak photo robione pod banner na stronę internetową :) Fajne cacka :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 27, 2013 Do tego jeszcze daleko. Na razie to zdjęcie na face :) Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted November 28, 2013 E tam daleko. Fotke na banner juz masz :) wystarczy zacząć działać :p Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 28, 2013 A tu karaska, zwana płoteczką gdy pojawiła się na zdjęciach z rybami. Zrób, zrób. Zrobiłem. Na oko ciekawiej, a czy ryby zaakceptują tak jak pierwowzór? [attachment=141453:natura karaś.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted November 28, 2013 Robercie, brakuje mi czegoś w tych woblerach. Strzałki wskazującej kotwiczki. Bez wyraźnego wektora szczupłe (głupie z natury) kąsać będą po "body" i niszczyć, rysować, dziurawić... A szkoda :D ;) Share this post Link to post Share on other sites
Zwierzu 1,268 Report post Posted November 28, 2013 joker made set alu.jpg @joker, wszystkie cudne ale pierwszy od prawej - miód i malina :). Panie @joker, fiu fiu w realu wyrób dużo lepiej się prezentuje niż na zdjęciach. Nie wiem czy będzie jeszcze w tym roku możliwość rozdziewiczenia Roninów, ale powiem Ci że to jeszcze nie koniec :rolleyes:. Będę Cię jeszcze mejlowo "napastował", stalkingował itd ;) o następne sztuki. Share this post Link to post Share on other sites
Bloodwin 5 Report post Posted November 28, 2013 mistrzostwo ;) hehe Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 28, 2013 Robercie, brakuje mi czegoś w tych woblerach. Strzałki wskazującej kotwiczki. Bez wyraźnego wektora szczupłe (głupie z natury) kąsać będą po "body" i niszczyć, rysować, dziurawić... A szkoda :D ;) :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 28, 2013 Zwierzu jak doszły to się cieszę. :) Co się odwlecze jak to mówią. ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 28, 2013 Tkanina po raz pierwszy. Nie biorę się za tkaninę wyłącznie dlatego, że trudno mi było znaleźć ciekawe zastosowanie. Z miesiąc temu dostałem od kogoś kawałek fajnej tkaniny i pomyślałem, że do lina by pasowała. Odciskanie drobnej łuski tej ryby mija się z celem, więc tutaj tkanina jest dobrym rozwiązaniem. [attachment=141560:tinca tinca.jpg] [attachment=141559:tinca tinca (3).jpg] [attachment=141561:tinca tinca (1).jpg] [attachment=141562:tinca tinca (2).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted November 28, 2013 Taki śliczny to pewnie dla mnie :D Share this post Link to post Share on other sites
Ubik 1,400 Report post Posted November 28, 2013 Fajnie zastosowana tkanina, bo rzeczywiście mocno linowa i pasuje jak w mordę strzelił. I w ogóle... Nawet jeszcze nie przeczytałem, a już po fotach wiadomo było, że z zamierzenia jest to jakiś roninus linus :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 28, 2013 Taki śliczny to pewnie dla mnie :D Na szczęście zrobiłem mu fotki, zanim go zwiniesz :) Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted November 29, 2013 A szczupłe zniszczą go, porysują, podziurawią... Teraz, gdy w tkaninę odziany, to pewnie jeszcze potargają! :huh: ;) A serio, tkanina bardzo wzmacnia woblera i radykalnie zmniejsza jego skłonność do urazów. W dobrą szmatę obleczony wytrzyma dużo więcej B) PS. Co nie przeszkadza Ci Jacku drobnych strzałek domalować. Strzeżonego... :lol: J. Share this post Link to post Share on other sites
Melanzyk 8,858 Report post Posted November 29, 2013 Fajny ten linek! Zajebiaszcze zastosowanie tkaniny :) na to bym nie wpadł :) mam gdzieś kilka kawałków tkanin różnych, może kiedyś i któryś z moich jerków taki "look" otrzyma :) Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 29, 2013 Tkaniny ostro piją lakier, więc jest go więcej niż na malowanych przynętach. Dla szczupaka nie ma różnicy. Ząb i tak przechodzi do drewna. Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted November 29, 2013 Robercie, ta tkanina idealnie oddaje drobną łuskę linów. Strzał w 10tkę, jak dla mnie :) Zacne płetwy piersiowe. Share this post Link to post Share on other sites
Zwierzu 1,268 Report post Posted November 29, 2013 ... Dla szczupaka nie ma różnicy. Ząb i tak przechodzi do drewna. W takim razie czekamy na Roniny uzbrojone w tkaninę kevlarową ;). Nie zawsze podoba mi się użycie tkanin w woblerach, ale w przypadku tego lina jak już pisał Dienekes - strzał w dyszkę. Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted November 29, 2013 Masz chłopie oko do tych akrylków. Piękności. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 29, 2013 Zrobię jutro foto tej tkaniny. To mały kawałek, więc nie po szaleję. Muszę sobie jakiegoś zrobić na "wystawkę" chociaż. Przy okazji. Dla mnie tkanina kojarzy się niezmiennie z Czarnym. Nic na to nie poradzę. To jest kolebka tej metody dekoracji. Podobnie z blachą nabiałową. Tą zapoczątkował i niezmiennie kontynuuje jej używanie Wideł. Dlatego jeśli sięgam po te materiały, szukam sposobu na inne ich zastosowanie. Bo obydwa są wdzięczne do pracy i ciekawie mogą zmienić korpus naszych przynęt. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 30, 2013 (edited) Tak wygląda ta tkanina. Jest ciekawsza przed kontaktem z lakierem poliuretanowym, który nieco "zżera" efekt. [attachment=141728:tkanina.jpg] [attachment=141729:tkanina (1).jpg] Edited November 30, 2013 by joker Share this post Link to post Share on other sites
piotro82 820 Report post Posted November 30, 2013 Swietna szmatka :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted November 30, 2013 (edited) Tylko mało <_< Edited November 30, 2013 by joker Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted November 30, 2013 Tylko mało <_< Niedługo Karnawał. Pora zacząć chodzić po sklepach z materiałami. A później jeszcze do ciucholandów, po lekko (lub mocniej) zniszczone, błyszczące kreacje ;) Share this post Link to post Share on other sites