joker 5,503 Report post Posted October 13, 2013 "Nie zawsze poważnie - zawsze skutecznie" kapitalny slogan :lol: dzięki :D Share this post Link to post Share on other sites
piotro82 820 Report post Posted October 13, 2013 Piotrze, do tej pomarańczy i innych takich żywych kolorów będzie i tak potrzebne areo. Ręczne malowanie tymi farbami jest niewydajne i sprawia nieco kłopotu. Tak właśnie myślałem :( Share this post Link to post Share on other sites
tibhar 757 Report post Posted October 13, 2013 (edited) Karki kark.jpg kark (1).jpg A tu dla kolegi tibhar jeden radosny do kompletu. Skorzystałem z prezentu od pietro82 i nałożyłem ręcznie tą piękną pomarańcz. :) joker_ronin_orange.jpg tablica1.jpg ale zarąbisty :D ... jak patrze na te czachy to czuję że to będzie KILER, oj będzie siał popłoch.. :) ;) :P Jest Kapitalny :D Edited October 13, 2013 by tibhar Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted October 13, 2013 Dziś szczupakowa bonanza. Dwa z wielu skusił Ronin 8mka, okoń. Fotek brak, bo raz, że nie robiłem, a dwa, że rozmiar nieforumowy ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 13, 2013 Dziś szczupakowa bonanza. Dwa z wielu skusił Ronin 8mka, okoń. Fotek brak, bo raz, że nie robiłem, a dwa, że rozmiar nieforumowy ;) Łowią ryby wszędzie, są po prostu intuicyjne dla ryb i wędkarza. Szczupłe łykają je bez oporów :) Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted October 13, 2013 Tak Robercie, nigdy nie myślałem nawet, że jest inaczej. Ronin pracuje kapitalnie, to pewne. Od razu wiedziałem, że to pewniak. Sęk w tym, że w wodzie muszą być ryby, a o to, w odróżnieniu od efektywnej prezentacji Twego jerka, nie łatwo :( Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 13, 2013 ale zarąbisty :D ... jak patrze na te czachy to czuję że to będzie KILER, oj będzie siał popłoch.. :) ;) :P Jest Kapitalny :D Do niego okoń i płoć, i masz zarąbisty komplet. Będzie jeszcze jakaś odmiana wersji GT, bo o taki mnie non stop ktoś zaczepia. Będę robił GT i inne też. Wszystko w swoim czasie. :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 13, 2013 Ryby to warunek niezbędny. Z pustego nawet Ronin nie połowi. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Kokosz 768 Report post Posted October 13, 2013 Tak to ten. Użyłem na nim nowego materiału, który nie za bardzo na dłuższą metę. Lakier powoduje płynięcie powłoki z alu -_- Żeby było ciekawiej, to on jest z moich prywatnych, czyli praca - "niepełnosprawny". Wolniej tonie i nie ma lustra w opadzie. Nim trzeba nieco inaczej łowić i jak widać, Jackowi nie trzeba za dużo tłumaczyć. Wystarczy raz pokazać :) No jest mistrzem i tyle. Też mi się trafił taki ciut "kulawy"okonek. Ale uznałem, że tak ma być i ... kosi szczubełki aż miło. Fakt, że ryby jeszcze niezbyt poważne gabarytowo, ale jednak :D Płoteczka też już "ochrzczona". Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2013 No i zarybiliśmy Skrwę Prawą pstrągami. Oszczędną ilością osób bo co tu ukrywać, niechęć do zarybień wśród łowiących pstrągi jest olbrzymia ;) Na szczęście pomimo sporego poślizgu pstrągi dojechały w świetnej formie. [attachment=135376:skrwa_zarybianie.jpg] [attachment=135378:skrwa_zarybianie (2).jpg] Po wstępnym oszacowaniu wagi jednostkowej pstrągów, zmierzyliśmy również temperaturę wody w rzece. Jak widać była wyższa o 0,5oC, więc świetnie jest. [attachment=135379:skrwa_zarybianie (3).jpg] [attachment=135375:skrwa_zarybianie (1).jpg] Potem poszło już ważenie i rozwożenie materiału po całym odcinku. [attachment=135377:skrwa_zarybianie (4).jpg] W między czasie padł mi aparat. Mam jakieś zdjęcia w telefonie, ale zrzucę później to dołączę. W każdym razie szczególnie chcę podziękować kolegom z Sierpca. Gdyby nie oni, to byłby problem z dostarczeniem pstrągów na górny odcinek rzeki powyżej Winnicy. W sumie trafiło do rzeki powyżej 400kg ryb. Głównie potoki, jednak sporo tęczaka, ale były też źródlaki. Te ostatnie były zwykle największe, trafiały się i takie 20-22cm. Pewnie niektórzy wędkarze się ucieszą z tej mieszanki pstrągowej, osobiście nie jestem tym podekscytowany. Nikt nie jest w stanie przeliczyć jaki % ryb w masie zarybieniowej stanowią tęczaki, źródlaki, może też smolty troci, a wiemy, że trafiają się głowacice. Zagajony przeze mnie właściciel firmy dostarczającej pstrąga udał, że nie wie o co pytam. Jego odpowiedź dosłownie brzmiała tak. - my specjalizujemy się wyłącznie w pstrągu i niczego więcej nie robimy. Pewnie, pozostałe ryby pewnie przywlekają do rzeki kaczki na swoich łapach ;) Chcę tylko dodać, że poza tym zamieszaniem z gatunkami, wartość materiału zarybieniowego była wysoka. Ryby dotarły do wody w świetnej kondycji. Jakościowo to najlepszy materiał zarybieniowy ostatnich lat. Zgodni byli wszyscy, którzy tam byli i uczestniczyli w poprzednich zarybieniach. Woda w rzece o odpowiedniej czystości, poziomie i natlenieniu. Więc liczę, że przeżywalność tej partii będzie wysoka :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2013 Ostatni komplecik jaki wyjeżdża w Polskę z ostatnio robionych. Kolejne woblery zacznę strugać dopiero za tydzień. Pisać też będę we własnym wątku za tydzień. Więc będzie cisz jak makiem zasiał :blink: [attachment=135381:IMG_0009.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2013 Dunajeckie testery. Każdy inny na zewnątrz i wewnątrz. Oznakowane rzymskimi cyframi. Trzy z nich pozostaną na Pucharze do dyspozycji kolegów o ile udostępni je Mifek ;) O ile nie zostaną urwane przewiduję dla nich dwie możliwości. 1. Idą na aukcję ostatniego dnia Pucharu 2. Mifek zabiera je dalej ze sobą i wędrują po kolegach z Jerkbaita do dalszej zabawy w celach dydaktycznych. Ten korpus bardzo mi się podoba, poza tym złowiłem na testery, jeszcze przed malowaniem trzy ryby :) Liczę na informacje zwrotne o tym modelu. Dobre i niedobre, wszystkie :) [attachment=135384:testery na Dunajec (1).jpg] [attachment=135383:testery na Dunajec.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2013 cdn - testery na Dunajecką głowacicę ;) [attachment=135386:testery na Dunajec (2).jpg] [attachment=135385:testery na Dunajec (4).jpg] Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted October 14, 2013 dobrze ze licytacja jest w sobote wieczorem to przynajmniej bedzie szansa nimi polowic :) Robert powiedz w jakie kotwiczki - wielkosc - przewidjesz je zbroić bo nie wiem co kupic... a nie lubie rozbrajac juz uzbrojonych wobkow w pudelku :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2013 Do nich nr4 Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2013 I coś na licytację ostatniego dnia pucharu. Jerk Thymon 10 floating - tylko jeden egzemplarz z tegoroczną datą. Unikat. [attachment=135399:thymon10_joker_1.jpg] [attachment=135397:thymon10_joker_2.jpg] [attachment=135398:thymon10_joker.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2013 Do zobaczenia za tydzień :D [attachment=135400:tło2.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted October 14, 2013 Do zobaczenia za tydzień :D Do zobaczenia - jutro :lol: Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted October 14, 2013 Polamania wobkow chłopaki... Bo wedek szkoda ;-) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 14, 2013 Do zobaczenia - jutro :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
marianosum 399 Report post Posted October 14, 2013 Dziś w sklepie spożywczym spotkałem RONINA :-) Share this post Link to post Share on other sites
tibhar 757 Report post Posted October 14, 2013 (edited) z tego co widać ostry ten drink... ;) :P Edited October 14, 2013 by tibhar Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted October 15, 2013 Dziś w sklepie spożywczym spotkałem RONINA :-) Samotni samurajowie bez swojego Pana są wszędzie :) Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted October 15, 2013 Robert przyznaj się szczerze ......... że to właśnie Twoje paliwo :P :lol: :lol: :lol: To po tym dostajesz tego czegoś ;) co pozwala dłubać tak znakomite woblerki :wub: Share this post Link to post Share on other sites
siwypike 1,044 Report post Posted October 17, 2013 Dawno tu nie zaglądałem, ale muszę napisać Robercie że nieziemskie te Twoje wobki. Fantastyczna robota. Pozdrawiam i dalszych sukcesów życzę, a sam częściej będę odwiedzał Twój wątek bo jest na co popatrzeć. :) Share this post Link to post Share on other sites