Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
joker

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Recommended Posts

Po tej zabawie Jacek zrobił kilka dłuższych rzutów i na Ronina 55 malowanego na okonia wyjechał krótki szczupak :) Pstryknął z telefonu symboliczne zdjęcie, więc może prześle.

Czego chcieć więcej. 

Ja sobie potem poszedłem, a Jacek został jeszcze niecałą godzinę do egipskich ciemności i na płotkę Ronin 80 wyjął kolejnego  :D

Łowić koledzy, a nie po pudełkach trzymać owinięte w miękką skórę  :)

[attachment=134181:szczupły na Ronin 55.jpg] [attachment=134180:zestaw.jpg] [attachment=134179:szczupły na ronin 80.jpg]

Co do łuski na bezsterowca - to taka kleniowa.

Jak kleniowa, to jeszcze będą ją odbijał. :)

Ja sobie potem poszedłem, a Jacek został jeszcze niecałą godzinę do egipskich ciemności i na płotkę Ronin 80 wyjął kolejnego  :D

Łowić koledzy, a nie po pudełkach trzymać owinięte w miękką skórę  :)

attachicon.gifszczupły na Ronin 55.jpg attachicon.gifzestaw.jpg attachicon.gifszczupły na ronin 80.jpg

Wobki fajne ale ten do góry brzuchem leżący najfajniejszy :wub:

Wobki fajne ale ten do góry brzuchem leżący najfajniejszy :wub:

A tam rozmazane! Liczy się efekt. To jest Ona - dlatego leży brzuchem do góry! :D

No super Robert!~Już żałuję, że dzisiaj nie poszedłem nad wodę :(

Edited by Harjer

(...) To jest Ona - dlatego leży brzuchem do góry! :D

(...)

Jak przed telewizorem, to raczej On. Zwłaszcza, że jakaś liga misów, cy cóś ;)  :D

ta ploteczka na dole..... miooooooodzio :)

Ja nie wiem o co chodzi. Temu do góry brzuchem nie robiłem zdjęcia, bo był według mnie fatalnie maźnięty, a tu proszę  :blink:  Dwa w nioski mam z tego.

Pierwszy. Rób zamazane zdjęcia.  :lol:

Drugi. Nie tobie oceniać twoje własne prace  ;)

Edited by joker

Człowiek się stara, żeby ludziom się woblery podobały, to po szafach je chowają. Dzisiaj buszowałem po jeziorze. Pierwszy złowiony w pobliżu stada uklei. Roniny nie są uklejokształtne ;) więc posłałem im prototyp z łuską a'la kleń, którego dopiero co wam tu pokazałem.

[attachment=134416:Soczewka_05_10_13 (5).jpg] [attachment=134418:Soczewka_05_10_13 (1).jpg]

Wydaje się jakby nie trafił. Walnął prawidłowo na przednią kotwicę. Tylko wziął mi w samym środku dużej połaci grążeli i parę razy owinął się wokół nich. Uwolnił się z dolnej kotwicy, ale pech go nie opuścił, bo tylna kotwica dziabnęła go w nos i na tej wjechał do łódki. 

Potem ustawiłem się na głębszy przesmyk pomiędzy grążelami i na szybko prowadzonego Ronina 8 kolor płoć strzelił siedemdziesiątak. Dobre i to. Przynajmniej mam jakieś ryby w wątku :)

[attachment=134421:Soczewka_05_10_13 (2).jpg] 

Edited by joker

[attachment=134422:Soczewka_05_10_13.jpg] [attachment=134423:Soczewka_05_10_13 (3).jpg]

Ronin55(wzdręga) w akcji ;)-starorzecze Narwii

[attachment=134478:przynęta.jpeg]

Hol

[attachment=134479:hol.jpeg]

Ryba

[attachment=134480:ryba.jpeg]

Robert dziś premiera ronina 55--całkiem udana--na gumki dużo drobiazgu--na Twojego roninka ładniejsze sztuki(takie +30)--był tez przyłów w postaci szczupłego :)(na pewno ponad 60 cm fota dupowata wyszła to nie wrzucam)

pzdr

Luks kolego. Jak ci się podobają możliwości nadania różnej pracy tego malucha oraz  możliwości rzutowe?

Robert ten  5,5 lata aż miło---fakt że miałem zyłeczke 0,18+cienki wolframik (dziś miały byc tylko okonki ,ale....) 

Co do pracy---pięknie w opadzie---własnie dziś to było najskuteczniejsze na garbuski

A tak można stosować bardzo rózne prowadzenie---dziś dwa ,trzy raczej krótkie i lżejsze szarpniecia----potem opad itp--mam wrażenie że nie trza sie spieszyć,bo i przy wolniejszym prowadzeniu,podszarpywaniu---roninek fajnie pracuje ;)

Zaletą jest też na pewno to że w locie nie koziołkuje(nie czepia sie żyłki) :)  

pzdr

tak można stosować bardzo rózne prowadzenie---dziś dwa ,trzy raczej krótkie i lżejsze szarpniecia----potem opad itp--mam wrażenie że nie trza sie spieszyć,bo i przy wolniejszym prowadzeniu,podszarpywaniu---roninek fajnie pracuje ;)

To jest kapitalny sposób na połowy Roninem. Ta naprzemienność daje mi najwięcej ataków. Krótkie szybkie szarpnięcia szczytówką z równoczesnym skracaniem linki, a potem pauza z całkowitym luzem linki z liczeniem do 3 dla R55 i do 4-5 dla R80. Ósemce daję opadać na metr więc 4-5 po kilku pod-szarpnięciach ze zwijaniem linki. Brania są zwykle w tych zmianach tempa pomiędzy akcją, a pauzą, lub pauzą, a akcją.

Obecnie jestem na etapie sprawdzania wielu typów przyponów do tego Ronina 55. Najlepiej żeby był w miarę sztywny i nie miał tendencji do zwijania się lub skręcania jak wolfram. Jak na razie najlepiej wypada Steel wire 7x7 12kg w odcinkach 12 - 15cm. Taki przypon z krętlikiem i agrafką ma masę około 0,4g i jeszcze nie tłumi żywej pracy tego malucha.

Bardzo limitowany kolor na szczególne okazje

[attachment=134741:joker_fario_skrwa.jpg]

Limitowany Ronin - prezent

[attachment=134742:joker_jigger.jpg]

na szczególne??? czyli na Puchar Glowatki :)

na szczególne??? czyli na Puchar Glowatki :)

Rozczaruję cię Rafale. To maluch 5cm Fario. Na głowatki robię inne kolory. Łuskowa folia, kolorowe pstrągi, białoryb i coś co dla mnie jest wyzwaniem - thymalus z przeznaczeniem na licytację. Jest inny od testowych. Drżę, czy z nim nie polegnę po całości, czyli pracy i wyglądu. Aż do ostatniego dnia będę go ukrywał i mam nadzieję, że dokonam odsłony kompletnego wyrobu.

Na tym stojaku go nie ma. :)

[attachment=134791:linka 002.jpg]

Linka do sprzedania na giełdzie.

[attachment=134792:linka 001.jpg]

Robię tych testowych 6 sztuk. Poza innymi dekoracjami mają wycięte na ogonach rzymskie cyfry :) Tobie zostawię trzy z nich, które? To sprawdzę już nad Dunajcem ;) No i jeszcze tego na szczytny cel, więc 4 sztuki.

nastepny weekend - czyli 18-20.X - podpinamy się pod XX Puchar Głowatki

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...