joker 5,503 Report post Posted April 18, 2013 Przy okazji - świetne malowanie, wzorek w czaszki zaje... :) Miło mi. Dzisiaj wreszcie dostałem potwierdzenie, że idą nowe farby. Strasznie ciekaw jestem jak na żywo, bo w necie :o i jeszcze potrafić je wykorzystać :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
Kamil G 1,251 Report post Posted April 19, 2013 Joker się rozkręcił na maxa. Twoje wariacje kolorystyczne są świetne i co najważniejsze ORYGINALNE. Odwalasz świetną robotę Robercie, widać że będą kosić rybki! Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 23, 2013 Old school [attachment=115839:joker_old_school.jpg] [attachment=115840:głowa2.jpg] [attachment=115841:głowa.jpg] Poszukiwania trwają, jest coraz lepiej w zestawieniach barwnych, z techniką nadal na bakier. Ręka wciąż niepewna. Jak to mówią, po setce nie będzie się trzęsła ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 23, 2013 Bardzo super jest.Na drgania ręki to jest pewien specyfik tylko nie wolno go mieszać z voltami. Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted April 23, 2013 Robercie. Technika, rzecz nabyta. A talent - wrodzona... Ty TO masz. PS Ten bączek to chyba tak pracuje, że branie rozpoznajesz po tym, że Ci przestaje kij z ręki wyrywać? ;) J. Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted April 23, 2013 Czy Ty jesteś poważny Robert ? Możebyś w końcu coś dla ryb zrobił a nie tylko wyroby kolekcjonerskie . :D Jak tak dalej pójdzie to nie będe miał na co łapać Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 23, 2013 :) Januszu, ten bączek jest szalony, ale nie aż tak. Pozory mylą. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 23, 2013 Jacku będziesz miał na co łapać, jak będziesz miał po kilka sztuk z koloru ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 24, 2013 Koleżanki wisienki [attachment=115952:joker_3.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted April 24, 2013 Wisienki na torcie - smakowite :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 24, 2013 Śmiało mogę powiedzieć, że prawie opanowałem ten rodzaj dekoru i jestem bliski tego, jak chciałbym aby to wyglądało. Poniżej dwie, nowe wersje kolorystyczne dla modelu ONE i pewnie nie tylko dla niego :D goldenbleu [attachment=115953:joker_one_goldenbleu.jpg] goldengreen [attachment=115954:joker_one_goldengreen.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
spinnerman 9,064 Report post Posted April 24, 2013 Arturze one wcale ładne nie są. Co ja się z tym urobię to głowa mała :blink: Aktualnie wiertło i statyw z poprawką na frez kulka, lecz to kiepski frez na gniazdo pod oko. Szukam czegoś innego i ni hu hu. A próbowałeś takim ? http://allegro.pl/proxxon-frezy-typ-plomien-6mm-komplet-2-sztuk-frez-i3171137684.html Share this post Link to post Share on other sites
osiak 552 Report post Posted April 24, 2013 (edited) Przecież najprościej jest nawiercić korpus na wylot cieniutkim wiertłem(mamy wtedy symetrycznie wklejone oczy), następnie lekko/płytko nawiercamy wiertłem do drewna o średnicy oka które chcemy wkleić. Na wiertarce stołowej wychodzi rewelacyjnie, można wklejać oczy na głębokość jaka nam się tylko wymarzy . Nie wiem po co używać frezów i komplikować sobie życie. Przykład oka wklejonego tą metodą. [url=http://www.fotosik.pl][/URL] PS. Bardzo fajne woblerki ;) Edited April 24, 2013 by osiak Share this post Link to post Share on other sites
spinnerman 9,064 Report post Posted April 24, 2013 No, fajny patent :) kupuję :D ...i woblerek też kozacki ;) pzdr. Przecież najprościej jest nawiercić korpus na wylot cieniutkim wiertłem(mamy wtedy symetrycznie wklejone oczy), następnie lekko/płytko nawiercamy wiertłem do drewna o średnicy oka które chcemy wkleić. Na wiertarce stołowej wychodzi rewelacyjnie, można wklejać oczy na głębokość jaka nam się tylko wymarzy . Nie wiem po co używać frezów i komplikować sobie życie. Przykład oka wklejonego tą metodą. PS. Bardzo fajne woblerki ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 24, 2013 Jakub, dzięki za prosty patent z symetrią oczu. :) Share this post Link to post Share on other sites
madpaw 182 Report post Posted April 25, 2013 Jakub, dzięki za prosty patent z symetrią oczu. :) Ja też go stosuję, tylko używaj stojaka i imadła do wiertarki bo inaczej nie wychodzą symetrycznie. hej Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 25, 2013 Dzięki Pawle. Niezbyt wygadany dzisiaj będę, bo wczorajszy dzień skończył się dla mnie dzisiaj o 3:20. Żeby wam się nie nudziło u mnie :) [attachment=116064:joker_malować.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 25, 2013 Konkretniejsza grupka dosycha. Wreszcie zadowolę parę osób i czas na większe kształty zaraz po pomalowaniu tego stadka. [attachment=116114:IMAG0803.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 26, 2013 [attachment=116126:joker_śniadanko.jpg] Wreszcie w weekend nad wodę. Pogoda świetna, trawa zazieleniła się, więc zapowiada się świetna przygoda. Share this post Link to post Share on other sites
spinnerman 9,064 Report post Posted April 27, 2013 Przygody Karaska :lol: joker_śniadanko.jpg Wreszcie w weekend nad wodę. Pogoda świetna, trawa zazieleniła się, więc zapowiada się świetna przygoda. :D :D :D :D :D :D dawaj więcej ! Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 29, 2013 joker_śniadanko.jpg Wreszcie w weekend nad wodę. Pogoda świetna, trawa zazieleniła się, więc zapowiada się świetna przygoda. Joker na 100% nie jest to alkohol.Czuje że razem to byśmy porysowali ostro. :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 29, 2013 Sobota nad wodą była odkrywcza. Moja rzeka ma odnowione, ważne spiętrzenie w Kobiernikach, więc trzeba było obejrzeć jego wpływ na ten odcinek. Ta niepozorna rzeka o długości bodajże 113km, potrafi co roku zdemolować koryto i rozebrać każdy, byle jak postawiony jaz lub próg. Tylko za mojego życia, Kobierniki odnowione są po raz trzeci i wygląda na to, że tym razem postoi ta konstrukcji. Wszystko za sprawą wbudowanych w próg rur, o średnicy 2m lub nieco więcej. Więc nadmiar wezbranej wody przeleci i nie rozbierze progu, poza tym, rurami swobodnie mogą wędrować ryby. Z rybami było średnio, krótkie kropy wyjechały na brzeg. Nie szkodzi, w maju dobiorę się do tych sensownych. Specjalnie dla Janusza "bączek" 25mm http://youtu.be/jHYXBr-Kfdk :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 29, 2013 Spinnerman, przygody karaska, ciekawa propozycja. Zobaczymy co da się z tym zrobić dalej. :lol: Kiedy pojawiłem się na Jerkbait w 2006 roku, przedstawiłem się tekstem "Wędkologia w/g Jokera -Człowiek z wędką", który pozwolę sobie podlinkować w tym miejscu http://jerkbait.pl/topic/1275-w%C4%99dkarz-polski/ Zapraszam ;) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 29, 2013 Był luźny pomysł, a teraz realizacja. Trzeba było coś wymyślić aby wobler zachował swój charakter w kolorystyce klasycznej, że tak powiem i w niego wkomponować logo Punishera. Czy wyszło dobrze, sami oceńcie. [attachment=116465:joker_punisher1.jpg] [attachment=116466:joker_punisher2.jpg] [attachment=116467:joker_punisher3.jpg] [attachment=116468:joker_punisher4.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted April 29, 2013 Wygląda "Oryginalnie" ;) Share this post Link to post Share on other sites