joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 kolejne wprawki z kolorami [attachment=113161:joker_kielb.jpg] a tu dzisiejszy poranek przy kawie - balsa [attachment=113159:joker_balsa.jpg] [attachment=113160:joker_balsa2.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
madpaw 182 Report post Posted March 29, 2013 Strażnik Mifek dobrze napisał. Masz talent jak nic Joker. Czekam na kolejne zdjęcia przynęt i pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted March 29, 2013 Jestem pod niezmiennym urokiem Twych aranżacji. Wiórek tu, wiórek tam - a efekt! Tak sobie pomyślałem - nie powinieneś mieć statusu "twórcy" tylko "artyści"! No tak. Jak widać na Twoim przypadku, chyba należy kogoś upomnieć o zmianę twojego statusu :angry: Share this post Link to post Share on other sites
Maras 55 Report post Posted March 29, 2013 Już widzę tego wobka pomalowanego na "płoteczkę " albo "potoka" miodowy kształt!!! Share this post Link to post Share on other sites
madpaw 182 Report post Posted March 29, 2013 Ja tez jestem pod dużym wrażeniem i na bank będę tu zaglądał, aż mi miło, że w moim wątku mnie pochwaliłeś :D Share this post Link to post Share on other sites
spidi 184 Report post Posted March 29, 2013 próba kolorów pod jazgarza joker_jazgarz.jpg fajnie to wszystko wygląda duża estetyka ja bym jeszcze poprosił żebyś ten grzbiecik zrobił w jasnym brązie powiedzmy taki piaskowy ciekawym efektu Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 Januszu, zmiana statusu kompletnie mnie nie martwi. Czułem się jednym z was od zawsze, a status to tylko pewna etykietka :) Dzisiaj byłem nad rzeką. Ta twoja strzebla zasługuje by ją każdy miał w pudle. Jedni po to by ją mieć, bo śliczne dzieło. Inni by na nią łowić, a już wiem, że nie każdy nią będzie łowił, zwłaszcza ci, którym praca woblera musi wyrabiać stawy w łokciu :lol: A to snajperska przynęta i zadziwiająco przyzwoicie lata, jak na 2g. :o Szacunek. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 Już widzę tego wobka pomalowanego na "płoteczkę " albo "potoka" miodowy kształt!!! Przeznaczenie korpusu dla barw różnego białorybu, przy czym to nie jest najważniejsze, to będzie mega eksperyment konstrukcyjny. Efekt pokarzę o ile będzie tego warty. Jak nic nie wypali, to podobne lipowe i tak strugam. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 Spidi, tak się składa, że pierwsze malowanie miało jasny grzbiet, jednak chciałem zaryzykować i wyszło jak widać. W wodzie i tak ten wobler jest bardzo jasny i dobrze widoczny zarówno dla łowiącego jak i dla ryb :) Share this post Link to post Share on other sites
Kielo 1,829 Report post Posted March 29, 2013 Próba kolorów pod Jazgarza piękna ,wstaw jak najszybciej właściwego wobka :-) Share this post Link to post Share on other sites
wobler1 54 Report post Posted March 29, 2013 (edited) Witaj Robert, ten z balsy jaki jest dlugi , 5cm ? Czy zrobisz mi 2 sztuki ale tylko takie surowe ja dokoncze, chce na pstrazka sobie pomalowac. A wogole to musimy sie spotkac po Swietach . Jak bedziesz mial dla mnie czas. Pozdrawiam. kolejne wprawki z kolorami a tu dzisiejszy poranek przy kawie - balsa joker_balsa.jpg joker_balsa2.jpg Edited March 29, 2013 by wobler1 Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 Kaziu, dla ciebie zawsze mam czas. Ta kształtka jest z balsy 60mm. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 Zmieniłem avatar na..., długo. W tle mój skull design, który będzie na wielu woblerach. Kolejne wersje kolorystyczne w przygotowaniu. Mam nadzieję, że jest to rozpoznawalny wzór :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 Będąc nad rzeką uchwyciłem pracę woblera pokazanego tu jako kolor "jazgarz" w biegu http://youtu.be/ELc8-utqPp4 na stopa http://youtu.be/D6s-IttKvfc Share this post Link to post Share on other sites
sol321 1,019 Report post Posted March 29, 2013 Wygląd mega to jedno, ale ta praca ?! Miażdży. Masz rękę do tych wobków. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 Dzięki sol. Gdyby moi koledzy po wklejali moje stare woblery, bo sam jestem jak szewc ;) , to przekonałbyś się, że mega wyglądu to one nie miały. Gdy zaczynałem strugać, to pierwszą rzeczą było zrobienie konstrukcji z określonym przeznaczeniem i tak jest do dzisiaj. Najpierw idea - jak ma pracować dany wobler, cóż, wiele rzeczy nie nadawało się do łowienia. Jednak co chwila mam nowy pomysł, który czeka w kolejce :) Share this post Link to post Share on other sites
sol321 1,019 Report post Posted March 29, 2013 Jednak co chwila mam nowy pomysł, który czeka w kolejce :) Jak są pomysły i chęci to jest wszystko :) U mnie na pierwszym miejscu jest praca woblera, a dopiero potem patrzę na wygląd. Jestem wędkarzem praktykującym, a nie kolekcjonerem :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 29, 2013 A tu praca modelu ONE, w tym wątku go jeszcze nie było, no prawie, bo kształtki pod korpusy już tak. I jeden staruszek w naprawie :) Model czysto jaziowy. Co nie znaczy, że tylko jazie go gryzą. Jednak jaź to jego target, w rzekach i jeziorach również. Kaliber 30mm http://youtu.be/eq2ntAhijGc Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 30, 2013 (edited) o poranku realizacja prośby wobler1, 2 x 50mm i koniec dłubania, bo mamy czas spotkań z najbliższymi [attachment=113273:joker_dla_kazia.jpg] i również przerwa na zaglądanie do internetu przez kilka dni Korzystając z okazji: Jaj przepięknie malowanych,świąt wesołych, roześmianych,w poniedziałek kubeł wody,szczęścia, zdrowia oraz zgody. [attachment=113274:dyngus.jpg] Edited March 30, 2013 by joker Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted March 31, 2013 Robercie czy ten ONE to ten co zamówiłem dyszke ? Jutro z rana ruszam sprawdzić te Twoje struganki. :D Share this post Link to post Share on other sites
Gobio Gobio 752 Report post Posted March 31, 2013 Ładne wobaski. W tym wątku się jeszcze sporo będzie działo. Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 31, 2013 Tak Jacku, na filmie ta, którą malowałem na rożankę Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted March 31, 2013 (edited) :) Edited April 2, 2013 by joker Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted April 2, 2013 Joker już po przerwie czy jeszcze drzemiesz ? BO WIOSNA IDZIE I JAZIE O GLAPKI PYTAŁY CZY W TYM SEZONIE DOSTANĄ DO ZAGRYZENIA :D Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 3, 2013 szlifują się panie, szlifują :D Share this post Link to post Share on other sites