Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Rheinangler

Nie polecam kontrahenta ??????????????????

Recommended Posts

Może nie potrafię tego znaleźć ale zniknął bardzo pożyteczny wątek!!!!

Wydaje mi się, że powinien wrócić w prostej formule bez bablania czyli:

nie polecam - bo (opis sytuacji) - i koniec, dopuszczone komentarze typu potwierdzam- bo... Zaprzeczam gdyż...

Ostatnio obserwowałem z niesmakiem pewnego ściemniacza - discusec, czy coś takiego, który ujawniał się w wątkach z rasowym sprzętem, wpisywał kupuję i .... - myślę że nie tylko ja miałem sytuację, że nie płacił, chciał wysyłać potwierdzenie wpłaty z poczty itd...

Kilku takich już przeżyliśmy, ale to daje nieprzyjemne sytuacje i brak takiego wątku jest wyśmienitą luką dla takich dupków co z pewnością wykorzystają i pewnie ich za jakiś czas przybędzie. 

Do moderatorów

Rozumiem usunięcie mojego wpisu na ten temat w jednym z wątków sprzedażowych. Nawet jestem wdzięczny za nie danie mi ostrzeżenia ale powiedzcie sami, czy wysyłanie każdemu priva z ostrzeżeniem tam gdzie zauważalna jest aktywność ściemniacza to dobry pomysł ???

Pewnie tak ale na forum dla początkujących detektywów  :lol:  :lol:  :lol:

Edited by Rheinangler

Po zmianach nie ma ani 'polecam', 'nie polecam' ani archiwum gieldy.Bardzo pozyteczne watki.

Popieram kolegów, oba wątki bardzo ułatwiały funkcjonowanie giełdy i były pomocne dla forumowiczów :) Sam chciałem wystawić kilka pozytywnych opinii o transakcjach na jerkbaicie ale nie ma gdzie po ostatnich zmianach :mellow:

Jak dla mnie wystarczy przywrócić jeden tylko – "Nie polecam kontrahenta", zakładam, że jeśli ktoś do niego nie trafi, automatycznie jest godny zaufania, oszczędzi nam to klepania się po plecach po każdej udanej transakcji, bicia postów i zamknie poletko dla utajonej reklamy w stylu „super woblery, a jakie tanie, a jakie śliczne, a jaka wysyłka błyskawiczna….”. :)

Dagon ma rację, nie potrzebny jest temat "polecam kontrahenta"  wystarczy utworzyć temat "nie polecam" i w pierwszym poście utworzyć czarną listę, ten kto poleci sobie z kimś w kulki trafia na niechlubną tablicę do wglądu publicznego i każdy wie, że z tą osobą nie ma co sobie głowy zawracać.

W sprawie tego discuseca popieram' sciemniacz na maxa.
Jak by byl wątek to pewnie nic bym mu nie sprzedal.
Niech to wroci na forum i tyle.

Może nie potrafię tego znaleźć ale zniknął bardzo pożyteczny wątek!!!!

Wydaje mi się, że powinien wrócić w prostej formule bez bablania czyli:

nie polecam - bo (opis sytuacji) - i koniec, dopuszczone komentarze typu potwierdzam- bo... Zaprzeczam gdyż...

Ostatnio obserwowałem z niesmakiem pewnego ściemniacza - discusec, czy coś takiego, który ujawniał się w wątkach z rasowym sprzętem, wpisywał kupuję i .... - myślę że nie tylko ja miałem sytuację, że nie płacił, chciał wysyłać potwierdzenie wpłaty z poczty itd...

Kilku takich już przeżyliśmy, ale to daje nieprzyjemne sytuacje i brak takiego wątku jest wyśmienitą luką dla takich dupków co z pewnością wykorzystają i pewnie ich za jakiś czas przybędzie. 

Do moderatorów

Rozumiem usunięcie mojego wpisu na ten temat w jednym z wątków sprzedażowych. Nawet jestem wdzięczny za nie danie mi ostrzeżenia ale powiedzcie sami, czy wysyłanie każdemu priva z ostrzeżeniem tam gdzie zauważalna jest aktywność ściemniacza to dobry pomysł ???

Pewnie tak ale na forum dla początkujących detektywów  :lol:  :lol:  :lol:

Miałem z nim to samo wysłałem wędkę na podstawie przysłanego dowodu wpłaty z poczty, czekałem 2 tygodnie na pieniądze nie dotarły ale po ponaglającej wiadomości dostałem przelew z konta i na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

Co do wątku "Nie polecam" powinien istnieć i tyle. 

Edited by milupa

Zgadzam się z kolegami, że wystarczył by watek "nie polecam' gdyż na ogół forumowicze z naszego forum są uczciwi a i nie rzadkie są przypadki wręcz wzorowej uczciwości co bardzo cieszy!!!!

Wątek Archiwum mógłby być również w okrojonej formie bardzo pożyteczny, bo nie musimy wiedzieć kto kupił i jak przebiegała sprzedaż ale to co najważniejsze wg nowego regulaminu zamieszczamy przez edycję pierwszego postu i to daje pogląd np ile może kosztować na wtórnym rynku jakiś gadżet wędkarski,- dla mnie to pożyteczna informacja...

No to i ja się podpiszę pod petycją, "nie polecam" - zdecydowanie TAK... :D

Popieram ten pomysł.Zawsze jakiś bat na oszustów i ściemniaczy będzie :D .

Bez dwóch zdań ;)

Prosze o przemyslenie przez moderacje powrotu z tematem - NIE POLECAM ;)

No to jak wszyscy to i ja mòwie tak dla wàtku NIE POLECAM...

a w czym problem zalozyc taki watek? przy odrobinie szczescia nie bedzie czesto podbijany, najwyzej mod skasuje :)

Pitt przecież nie żądamy żadnych cudów.Może Szanowna Moderacja przemyśli problem i sama coś zaproponuje :) .

też popieram przywrócenie tego wątku, tym bardziej że NIEkolega discusec próbował mnie naciągnąć na komplet meppsów;)

Pitt przecież nie żądamy żadnych cudów.Może Szanowna Moderacja przemyśli problem i sama coś zaproponuje :) .

ano jasne, mozna tez samemu zrobic zamiast czekac :)

Tak ale moderator przypnie pasek u samej góry bez szukania :) .

:rolleyes: watek mozesz sobie do obserwowanych wrzucic, i tez masz bez szukania :)

Czy wątek powstanie czy nie to i tak znajdzie się jakiś "pętak" na przewałkowanie kolegów - przerabiane na forum to było już wielokrotnie.

Nie polecam - jak najbardziej

Polecam - również ale nie jako kółko wzajemnej adoracji, tylko krótkiego komentarza "wszystko ok"

czy podczepienie w tematach ??? hmmmm a może oddzielne pod forum do tych tematów ???

Witam, ja też się podpiszę pod tym pomysłem   NIE POLECAM- jak najbardziej pomocny wątek :)

Zgadzam się z przedmówcą deichkind-em, założenie stałego wątku niczego nie zmieni w ludziach, którzy mają po prostu "lepkie ręce". 

Wydaje mi się, że nagłe pojawienia się ostrzeżenia poprzez założenie nowego wpisu tak jak ten, jest bardziej efektywne i szybko przyciąga uwagę. To tak jakby ktoś krzyknął na ulicy "Uwaga złodziej!"

Kiedy pojawi się następny kanciarz, pierwszy poszkodowany opisuje przypadek i tyle.

Wróćmy do normalności!     Tym jest między innymi psucie dobrego samopoczucia

naciągaczom,oszustom i innym........

Jestem ZA  a nawet...ups zapędziłem się,śmieszmie by zabrzmiało gdybym usiłował 

kogokolwiek puszczać w skarpetach.

Chyba szefostwo Forum nie ma nic do dodania :) Ja jestem za wprowadzeniem ponownie wątku " nie polecam"

Zostałem oszukany na forum i dobrze by było żeby taki wątek mogł przestrzec kolegów przed podobnymi nieprzyjemnościami ...

pzdr

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...