lukaszryba 158 Report post Posted March 8, 2013 Widział ktoś to może na allegro?? co o tym myślicie??? bo jak dla mnie to skończona głupota..... Share this post Link to post Share on other sites
gooral 273 Report post Posted March 8, 2013 no jak dla mnie to nie masz racji. ostatnio nawet okonie lapalem na kawalek makrelki na glowce jigowej - na zwykla gume miejsce bylo pustynia na makrelke cos tam skrobalem.. Share this post Link to post Share on other sites
Vodzu 2 Report post Posted March 8, 2013 Spinning przynęta inna niż sztuczna jest niezgodny z rapr. Share this post Link to post Share on other sites
lukaszryba 158 Report post Posted March 8, 2013 ale według mnie czymś fajniejszym jest sprowokowanie ryby na sztuczną przynęte niż założenie na haczyk kawałka mięsa i bezsensownego zabijania małych ryb... Share this post Link to post Share on other sites
matiz204 0 Report post Posted March 23, 2014 (edited) no jak dla mnie to nie masz racji. ostatnio nawet okonie lapalem na kawalek makrelki na glowce jigowej - na zwykla gume miejsce bylo pustynia na makrelke cos tam skrobalem.. Co sądzicie o tym czy by to się sprawdziło na spining? Ja przez tyle lat chodzę na spining no i szału nie ma, no czasami tam coś łapię na woblera, gumę. Tak się zastanawiam na tym. A po za tym co tu kolega pisze poniżej. bezsensownego zabijania małych rybek możesz żywca kupić jest taka możliwość nie musisz łapać i zabijać. Może ten naturalny wobler daje większe efekty no nie wiem. Edited March 23, 2014 by matiz204 Share this post Link to post Share on other sites
Maja 2 151 Report post Posted March 23, 2014 Jakieś dziwne klimaty się tu rodzą... :o Share this post Link to post Share on other sites
matiz204 0 Report post Posted March 23, 2014 Dlaczego dziwne klimaty??? Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted March 23, 2014 Dlatego, że forum od samego początku wspiera i promuje sportowe łowienie ryb na przynęty sztuczne. Share this post Link to post Share on other sites
matiz204 0 Report post Posted March 23, 2014 No dobra ok ale nikt mi nie odpowiedział na moje pytanie a nigdzie oceny i opinii nie ma na forum. Więc zadałem pytanie ponieważ ktoś tu wrzucił temat: naturalny wobler PredaPro Share this post Link to post Share on other sites
Dagon 3,917 Report post Posted March 23, 2014 Vodzu odpowiedział, oczywiście zakładając, że łowisz w kraju. Opinii i oceny na forum nie ma, podobnie jak nie ma tematów o trwałości martwej rybki poszczególnych gatunków, czy wyższości karasia na żywca nad ukleją, nie o tym to forum. Share this post Link to post Share on other sites
Maciej1979 386 Report post Posted March 23, 2014 Oczywiście że metoda zabroniona.To jest nic innego jak zmodyfikowany system drachowicza(niewiem jak poprawnie się to pisze),ale raz widziałem jak u mnie na jednym z jezior właśnie na ten system facet który mówił w francuskim języku łowił sandacze.Ja z kolegą odnotowaliśmy jedno pstryknięcie , a ten koleś na naszych oczach wytargał trzy sandacze ( które wypuścił ) w ciągu może pół godziny. Share this post Link to post Share on other sites
Majo 492 Report post Posted March 23, 2014 Oczywiście że metoda zabroniona.To jest nic innego jak zmodyfikowany system drachowicza(niewiem jak poprawnie się to pisze),ale raz widziałem jak u mnie na jednym z jezior właśnie na ten system facet który mówił w francuskim języku łowił sandacze.Ja z kolegą odnotowaliśmy jedno pstryknięcie , a ten koleś na naszych oczach wytargał trzy sandacze ( które wypuścił ) w ciągu może pół godziny. I to ma być rewelacja??? Mało widziałeś co inteligentnie dobrana i poprowadzona guma potrafi. Skuteczne to to było w porównaniu do błystki gdy to wymyślili w latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia. Nie było gumek, to kombinowali. Share this post Link to post Share on other sites
Maciej1979 386 Report post Posted March 23, 2014 Kolego Majo to chyba mało widziałeś.Niech ciałem o tym pisać publicznie ale jak poszperasz trochę w sieci to może się dowiesz coś o systemie drachowicza ,TO JEST PRAWDZIWY KILER NA SANDACZE. A gumy możesz sobie dobierać inteligentnie i prowadzić jeszcze inteligentniej. Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted March 24, 2014 Naszym celem jest propagowanie nowoczesnego wędkarstwa w obszarze połowu ryb na przynęty sztuczne Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted March 24, 2014 Niech słowa Pitta zakończą ten temat. Share this post Link to post Share on other sites