Jozi 3,478 Report post Posted January 2, 2013 :o no to nieładnie taki blank z takim ubraniem spaprać. Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted January 2, 2013 poprawiłem w 10min, ale smród został :) Share this post Link to post Share on other sites
zenek 326 Report post Posted January 2, 2013 Argument bliskości pracowni naprawdę nie jest bez znaczenia.Pierwszy kij robiłem w F.C. po dokładnych oględzinach w domu zauważyłem skrzywienie szczytówki.Zareklamowałem i bez problemu zrobiono mi nową.Drugi ta sama pracownia i znów naprawa.Trzeciego dnia użytkowania podczas zmiany miejscówki na kijek spada mi pudełko w samochodzie.Uszkodzoną przelotkę wymieniają mi liczą tylko za samą przelotkę .Może nie są najtańsi ale.....Pamiętaj że niektóre pracownie nie serwisują wędek nie u nich robionych.Niektóre nie wykonują wędek z blanków nie u nich zakupionych i .t .d. Musisz określić swoje oczekiwania co do wędki ,rozważyć pozostałe argumenty i sam podjąć decyzje.Czasami taka dyskusja może tylko jeszcze bardziej zabełtać w głowie,wszak każdy czego innego oczekuje i inne ma preferencje. I tak powinny podchodzić do reklamacji wszystkie pracownie Krzywy blank proszę bardzo wymieniamy na nowy Pękła przelotka proszę jest nowa Czyli najważniejszy jest serwis gwarancyjny i pogwarancyjny Jestem ciekaw czy tak jest wszędzie Dobry temat Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted January 2, 2013 (edited) I tak powinny podchodzić do reklamacji wszystkie pracownie Krzywy blank proszę bardzo wymieniamy na nowy Pękła przelotka proszę jest nowa Czyli najważniejszy jest serwis gwarancyjny i pogwarancyjny Jestem ciekaw czy tak jest wszędzie Dobry temat swoja drogą po co zbroili , przeciez widzieli że krzywy :-) może liczyli że nie zobaczy :P hehe, Edited January 2, 2013 by Tomasz eS Share this post Link to post Share on other sites
zenek 326 Report post Posted January 2, 2013 (edited) swoja drogą po co zbroili , przeciez widzieli że krzywy :-) może liczyli że nie zobaczy :P hehe, Słuszne spostrzeżenie Widocznie montażysta zgubił okulary - Pan Hilary :D Edited January 2, 2013 by zenek Share this post Link to post Share on other sites
mdziam_78 278 Report post Posted January 2, 2013 I wlasnie taki jest sens tematu, bez słodzenia i pie.... Tylko opinie z własnego doświadzenia. Ja przymierzam się do pierwszego kija z pracowni i nie omieszkam opisać. Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted January 2, 2013 dokładnie wiedzieli, że jest krzywy i dam rękę obciąć, że tak montowali przelotki, aby go wyprostować Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted January 2, 2013 dokładnie wiedzieli, że jest krzywy i dam rękę obciąć, że tak montowali przelotki, aby go wyprostować Dość częsta hmmm.., manipulacja? jak da się zauważyć. Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted January 2, 2013 Mdzaim bardzo dobrze zrozumiał sens i przesłanie mojego posta .... bez zbędnego cukrowania- jesli cos jest zle zrobione, to chcemy wiedziec , żeby potem uniknąc nie milego rozczarowania..... Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted January 2, 2013 Oczywiście każdemu zdarzają sie potknięcia to normalne , jestesmy w końcu tylko ludzmi. Jeśli natomiast tych pootknięć jest wiele to chyba warto o tym wiedzieć jeśli mamy zamiar wyadać na kij powiedzmy 1500. Jak dla mnie taka suma nie jest mała więc chce wiedzieć czy dana pracownia przykłada sie odpowiednio do powierzonego jej zadania czy tez nie :) Share this post Link to post Share on other sites
mdziam_78 278 Report post Posted January 2, 2013 To rownież oznacza, że chetnie poznamy opinie o Kolegach, którzy montują kijki. Ja nie muszę miec bajer loga na kiju, zdecydowanie wolę mieć blisko i osobiście dogadać temat jak rownież potem odebrać gotowy kijek i obejrzeć zanim zapłacę. Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted January 2, 2013 każda się przykłada, tylko jak się wieść rozniesie, że się przykłada, to nagle ma za dużo roboty i czasem im coś "ucieknie' ;) Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted January 2, 2013 Oj Kamil wiesz ,że nie każda hahah miało byc bez cukrowania nie dostaniesz zniżki hehehe :) Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted January 2, 2013 błedy można popełniać tylko trzeba się umiec do nich przyznać i brać za nie odpowiedzialność Share this post Link to post Share on other sites
fish28 3,805 Report post Posted January 2, 2013 błedy można popełniać tylko trzeba się umiec do nich przyznać i brać za nie odpowiedzialność Bardzo dobrze powiedziane :) Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted January 2, 2013 (edited) A tak już zupełnie serio ... niekiedy dobra pracownia zamienia sie w "fabrykę" oby więcej i więcej i więcej a wtedy częste błędy są nie do uniknięcia. Edited January 2, 2013 by pablo208 Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted January 2, 2013 (edited) swoja drogą po co zbroili , przeciez widzieli że krzywy :-) może liczyli że nie zobaczy :P hehe, Mogło tak być.Skrzywienie blanku było naprawdę małe.Kolega który oglądał kijek , pomimo tego że mu powiedziałem że z wędką jest coś nie tak,nie zauważył skrzywienia.Dopiero gdy mu powiedziałem w czym rzecz, przyznał mi rację.Niestety z racji wykonywanej pracy mam zboczenie zawodowe i oko które wypatrzy każdą krzywość.Pozytywne było to że nie było odwracania kota ogonem,tylko bezproblemowo wymienili szczytówkę.Za to druga wędka był prosta jak budowa cepa. :D Edited January 2, 2013 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
Fr0ntliner 43 Report post Posted January 2, 2013 Ja dodam od siebie tylko to: Jeśli zamawiacie wysyłkę wędki z pracowni,sprawdźcie przy odbiorze jej od kuriera czy wszystko gra.Pomimo pancernego opakowania...a jednak,wędka musiała wrócić do stwórcy. Ciężko później bronić swojej niewinności,gdy wydaje się to niemożliwe. Nie ma sensu pisać gdzie,w każdym razie bezproblemowa naprawa. Pozostaje tylko niesmak...jeszcze kołowrotka nie widziała a już powrót na warsztat. Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted January 2, 2013 A tak już zupełnie serio ... Czasem dobra pracownia z czasem zamienia sie w "fabrykę" oby więcej i więcej i więcej a wtedy częste błędy są nie do uniknięcia. A jak myslisz, kto ci lepiej uzbroi wedke- koles co ich ma na koncie 1000 czy ten od 67 statystycznie rzec biorac? Ja pamietam z kolei jak pol forum brandzlowalo sie nad kijami z jednej czy drugiej pracowni a jak mialem to w rekach to Jaxon byl mistrzostwem swiata, pomijajac pare perelek. Glupoty wpajane przez dluzszy czas staja sie prawda objawiona jak chociazby stosowanie kijow crankbait do jerkowek a pozniej panie ryby zchodza ze slidera :) Oczywiscie niedoszlifowany korek czy ciut nadlany lakier to grzech wymagajacy ukamienowania, cala reszta sie nie liczy :) Bujo P.S. Panow z Art-Roda nie znam jakby co Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted January 2, 2013 żeby nie wyszło, że mam coś do Panów M&M, zrobili pewnie ze 2 tys wędek i jakoś nikt na nich syfu nie wylewa usługa kosztowała blisko 2 tys, ale jak dla mnie to nie ma znaczenia czy kij kosztuje 500 czy 1500zł, takie "szczegóły" nie powinny mieć miejsca to przecież nie dyskwalifikuje ArtRod - absolutnie, tylko skoro mamy już na rynku co najmniej kilka niezłych Rodbuiliderów .... teoretycznie dobry zbroimistrz (ale jednak z doświadczeniem) prawidłowo uzbroi nawet taki blank, który widzi pierwszy raz, tylko musi mu poświęcić więcej czasu powiem otwarcie, jak mam jakiś problem do rozgryzienia to jadę do Kawalca Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted January 2, 2013 @bazyloss- jeśli usługa kosztowała prawie 2tys złotych to ile cały kij? Bo nie pamiętam takiego kija w rękach ,a bywam w Art-Rod zazwyczaj raz w tygodniu. Tak- jestem z nimi związany,robią mi wędki ,piję z nimi kawę i jeżdżę sporadycznie na ryby- gafa/bubel zdarza się każdemu,oni też drobne niedopatrzenia poprawiają po innych,bez żadnego "halo" ,bo to są tak prawdę mówiąc "pikuś" problemy.Jeśli cena nie gra roli dla Ciebie,to ciekaw jestem ile przynęt odesłałeś do producentów :bo nie chodzą,bo mają tępą kotwicę,bo im oko 3D odlatało jeszcze przed pierwszym rzutem......? Trzeba było napisać/zadzwonić/zgłosić problem w Art-Rod -miałbyś to za free rozwiązane........... :) Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted January 2, 2013 Jeszcze nie współpracowałem z Panami z Art rodu ,ale puki co muszą być bardzo zapracowani ponieważ wysłałem zapytanie dotyczące uzbrojenia dwóch Ich balnków i jak by tu powiedzieć delikatnie? Moja prośba została zapomniana :) No cóż szkoda (: Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted January 2, 2013 (edited) a zbrojenie kija to nie usługa ? ..... nomenklatury się czepiasz ? NIE widzę żadnego powodu, dla którego "taki" kij ma wychodzić do klienta, to nie jakaś wada, która ujawnia się w czasie użytkowania przeczytaj dokładnie co pisałem i w jakim tonie, zastanów się i potem wyciągaj wnioski a jak tak bardzo chcesz to : Lamiglas XMG, najpierw uchwyt Silver zamiast Gun Smoke, na szczęście Mańczak się zorientował przed wysyłką, nie zgodziłem się na zmianę i rozwalał rękojeść jak przyszedł to cykał na wejściu w foregrip - poprawka innego Zbrojmistrza Ta Elitka, miały być dwa pierścienie korkogumy, dał jeden na butt, ta sama sytuacja co z Lamim, mail od niego jak doczytał uzgodnioną specyfikacje, brak zgody, odcięcie i dołożenia, na szczęście to nie problem przyszła z kilkoma zadziorami na korku, ostatnie 4 pierścienie bez szlifu końcowego i wypływki żywicy jak Tobie takie rzeczy nie przeszkadzają to pij dalej tą kawę, nie udziela się w takim wątku po to by jaja komuś lizać, tylko pisać o faktach i fakty miały być w miarę na sucho, ale takimi wstawkami to mnie już w..... Edited January 2, 2013 by bazyloss Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted January 2, 2013 Jeszcze nie współpracowałem z Panami z Art rodu ,ale puki co muszą być bardzo zapracowani ponieważ wysłałem zapytanie dotyczące uzbrojenia dwóch Ich balnków i jak by tu powiedzieć delikatnie? Moja prośba została zapomniana :) No cóż szkoda (: tym akurat to bym się, aż tak nie przejmował, ja miałem to samo, kumpel też za każdym razem, gdy do nich pisaliśmy to obiecywał nam zdjęcia ugięcia - nigdy żadnych nie dostałem :) ale z tego co wiem to dużo robią i łowią też, więc może czasu brak i głowa zbyt pełna ciągle czekam na opis jednego z nowych Extreme - szczerze im napisałem, że chce sam blank, ale jeszcze czekam ..... Share this post Link to post Share on other sites
Acho 127 Report post Posted January 3, 2013 Jeszcze nie współpracowałem z Panami z Art rodu ,ale puki co muszą być bardzo zapracowani ponieważ wysłałem zapytanie dotyczące uzbrojenia dwóch Ich balnków i jak by tu powiedzieć delikatnie? Moja prośba została zapomniana :) No cóż szkoda (: Również nigdy z nimi nie miałem okazji współpracować i raczej już nie będę miał. Dzwoniłem do nich kilka razy, przez telefon wszystko ok i odsyłali mnie do pisania @, wtedy mieli podać konkrety. Piszę i piszę, ale sam do siebie chyba, bo żadnej odpowiedzi od Panów nie otrzymałem, jak również obiecanych fotek blanku ;). Takie podejście do klienta pozostawia spory niesmak.. Share this post Link to post Share on other sites