Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
Cykada

Cykady

Recommended Posts

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA !

Proszę bardzo , zgodnie z życzeniem .

Edited by WOBLER-W1

Oprócz typowych "bananków" wykonał wzór, którego nikt w Polsce jak do tej pory nie zrobił, cykada ta przypomina imitację krąpia.

Kolego nie możesz czegoś takiego napisać. Ja widziałem już takie kształty cykad, że głowa mała...........

Maciej, nie bądź taki zasadniczy, to tylko zwrot marketingowy, w dzisiejszych czasach non stop mamy z czymś takim do czynienia. A to któryś z opów sprzedaje "najtańsze smartfony", a to "testerzy" sprzętu wędkarskiego stwierdzają, że jakiś nowy na rynku kołowrotek jest lepszy od shimano czy daiwy itd, itp. A wracając do tematu, cykady faktycznie świetnie się prezentują i wyglądają na solidnie wykonane, zaś wzór "krąpia" też traktowałbym umownie jeśli chodzi o nazwę. Ja osobiście w tym wzorze podobieństwa do krąpia nie widzę, ale jakie to ma znaczenie ?  ;)  :)

Wiem wiem zwrot marketingowy, ale po obfitym żarciu... zakuł mnie w oczy :D  :ph34r: :P :D :lol:

wobler129 jak znajdziesz taki sam wzór o takim samym korpusie, tych samych wymiarach dostaniesz 100 sztuk tych cykad :D

janusz.walczewski masz racje ze to kwestia umowna, ale najbardziej ten kształt dopasowałem do krąpia i tak tez nazwałem :)

Fakt ... arcydziełem nie są. ;)

Szczerze mówiąc - najbrzydsze "cykady" jakie kiedykolwiek widziałem... :huh:  

No ale oczywiście nie jest to konkurs Miss Cicada. :lol:

Korpusy cykad na świecie faktycznie bywały przeróżne i to chyba nie tylko ich kształt , najbardziej nawet wymyślny był jedyną gwarancją łowności.

Zapewne też nie każdy kawałek blaszki z doklejonym kawałkiem ołowiu można nazwać cykadą.

Może bezpieczniej podpasować pod grupę vibrating blade bait?

[attachment=102176:TroutCicadawXT.gif]

[attachment=102169:cy2.jpg]

[attachment=102168:binsky_gold.png]

[attachment=102167:Bassday_RangeMetal_01.jpg]

[attachment=102170:cycka.jpg]

[attachment=102171:hard-bait-vibration-sinking-fishing-lure-53mm-14g-1pc-color-assorted_roofei1340706317699.jpg]

[attachment=102172:IMG_0920.jpg]

[attachment=102173:IMG_0924.jpg]

[attachment=102174:imgres.jpg]

[attachment=102175:River2SeaGlassVibration.jpg]

[attachment=102166:1276243933.jpg]

Edited by makamba

Ja takich jeszcze nie widziałem, choć z google jestem za pan brat.  :) @makamba. Co do kolorów i wykończenia, to jest to czynnik zupełnie wtórny. Mam w pudełku  gnioty estetyczne, które łowią i ślicznotki których używam do namierzania zaczepów. 

Niektóre podobne do cykad M. Pokutyckiego. Jednak Marka cykady pod względem wykonania biją te na głowę. Ołów nie jest docięty na krawędziach. Czy to nie sprawi że te cykady mają małą powtarzalność? Dziury na agrawkę też nie za bardzo powtarzalne. Proponuję zrobić specjalny przyrząd do wiercenia dziur w blaszkach. Ładuje się po 10 szt takich blaszek (tylko muszą być idealnie równo wycięte najlepiej z matrycy) i dziurki super się wierci i zawsze tak samo wychodzą B)  

Krzysiek,chodziło mi też o to ,że jak coś nazywa się "cykadą" to powinno wyglądać ja cykada.

Jak dla mnie to jest to przynęta z grupy vibe , ale nie cykada.

Może czepiam się detali , ale to takie niegroźne zboczenie luro-maniaka. ;)

Cykada

[attachment=102212:cicadaluretroutman.jpg]

Przykładowe vibe blade.

[attachment=102213:6166071614.jpg]

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...