Jozi 3,478 Report post Posted November 15, 2012 [quote name='kolo575' timestamp='1352957544' post='1171060'] Właśnie kolega odmówił wysyłki za pobraniem z sprawdzeniem zawartości bo to była pierwsza propozycja ,interesowała go tylko kasa na konto ... a poproszony o zdjęcia swoje kołowrotków urwał sie z nim kontakt a loguje się codziennie telefonu również nie odbiera ... [/quote] O kim mówisz?O tym od tournamenta? Share this post Link to post Share on other sites
kolo575 300 Report post Posted November 15, 2012 Tak Share this post Link to post Share on other sites
kolo575 300 Report post Posted November 15, 2012 (edited) No przesadziłem z tym kolegą przyzwyczajenie ... Edited November 15, 2012 by kolo575 Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted November 15, 2012 A ja czekam na telefon od gościa z wyjaśnieniami.Ma dzwonić ok.12-13 dzisiaj.Zobaczymy . Share this post Link to post Share on other sites
PaPaDaNcE 447 Report post Posted November 15, 2012 a ja mam nadzieje ze cała zaistniała sytuacja znajdzie swój szczesliwy koniec i Medic3hs dostanie ten kolowrotek,ale dojdzie do wniosku ze nie bedzie chcial używać kręciolka od "pseudo-oszusta" i odsprzeda mi go w okazyjnej cenie ja bez zadnych obiekcji o jego uczciwość przeleje mu z wielka przyjemnośćia kase na konto .pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
TAJMIEN 60 Report post Posted November 16, 2012 z innej beczki... Co mam myśleć o gościu, który w piątek tydzień temu napisał mi że wpłacił pieniądze za silnik i akumulator i że można wysyłać, minął tydzień on loguje się na forum, nie odpowiada na moje zapytania, a kaski wciąż nie ma. To już druga moja taka sytuacja na forum i trzecia w ciągu miesiąca. Nie chcę tu wymieniac loginów, ale coś chyba ludziom się w głowach poje.ało. Ostatnio miałem też sprzedac taniej i wysłać szybko bo zależy mi na sprzedaży, "pieniądze masz już na koncie.." po czym czekałem 22 dni na kase. Share this post Link to post Share on other sites
MefistoFishing 520 Report post Posted November 16, 2012 Tajek nie ma się co pierd..ć od razu login, ban i do tego wizyta z garścią kotwic 3/0 i zapuszczeniem ich w majty oraz oklepanie facjaty Share this post Link to post Share on other sites
muniek 0 Report post Posted November 16, 2012 [quote]Po czwarte zawsze można wybrać opcję wysyłki za pobraniem z możliwością sprawdzenia zawartości(przy konkretnych kwotach 5zł w te czy we tę, bez różnicy), gdzie wysyłający musi zadeklarować co wysyła i w przypadku niezgodności nie odbieramy paki, a wówczas jeszcze gość ponosi koszt odesłania, więc nie będzie ryzykował podwójnego kosztu wysyłki. [/quote] Taka opcja to jest teraz rzadkość i jak się nie ma możliwości wyboru takiej opcji to co dalej? Osobiście bym nie kupił od tego użytkownika kołowrotka. Przez 6 miesięcy żadnych komentarzy i nagle wystawia przedmioty w atrakcyjnej cenie. Do tego nie ma opcji płatności przy odbiorze. Możliwe, że bardzo mu kasa potrzebna i za wszelką cenę chce się pozbyć sprzętu... Share this post Link to post Share on other sites
jureki 2 Report post Posted November 16, 2012 Ja wiem czy taka rzadkość? Kilkukrotnie korzystałem z takich wysyłek i nigdy nie miałem żadnych perypetii ze strony PP. Jest do wypełnienia papierek o zawartości paczki i opłata 5 zł, ot i tyle. Przy odbiorze (niestety, ale w urzedzie pocztowym, a nie u listonosza) dostajesz paczkę do ręki, otwierasz przy obsłudze poczty (raz mi się zdażyło, że byłby to aż dwie osoby) patrzysz czy to jest to co miało być (zgodnie z tym wypełnionym przez nadawcę papierkiem) płacisz, potwierdzasz odbiór i do domku. Jeśli w paczce jest coś innego, niż miało być, oddajesz otworzoną paczkę, dziękujesz, stwierdzając, że to nie to co miałobyć, paczka zostaje odesłana do nadawcy (która wraz z sporządzonym protokołem "rozbiezności"). Mnie osobiście nie spotkało, ale pytałem z ciekawości jak wygląda sprawa przy rozbieżności. A tak nawiasem mówiąc to samo poproszenie o taką wysyłkę, weryfikuje sprzedającego i jego podejście do transakcji. Jednocześnie jest to bezpieczne także dla nadawcy, gdyż adresat niepowie, iż w paczce było co innego niż miało być. Niestety, ale miałem taki przypadek, że paczka nienaruszona została odebrana, a odbiorca napisał mi, że nie otrzymał tego co miałobyć. Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 17, 2012 (edited) Jozi i jak doczekałeś się telefonu Bo ja ani telefonu ani wiadomości,miejmy nadzieje,że inni kupujący też się pokapowali i nie zapłacili tych fajnych sumek.Co do moich słusznych oskarżeń to z każdą godziną jesteśmy coraz bliżej prawdy.Oskarżenia słuszne bo jak zgarnąć do kupy wszystkie fakty to myśli nasuwały się same.Najgorzej jak ktoś nie ma poszlak,dowodów a pierdzieli głupoty,na złość po kostkach człowiekowi kopiąc.(Oliwa) Wtedy nikt nie zwrócił im uwagi,za karalne pomówienie Ale i tak bawi mnie taka ułomność ... Klub świętych,przenajświętszych i wszystko wiedzących Edited November 17, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted November 17, 2012 No telefonu się nie doczekałem.Pewnie będziesz miał rację .A jak sprawa wygląda u Ciebie?Wylicytowałeś kołowrotek, zaproponowałeś odbiór ze sprawdzeniem zawartości? Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 17, 2012 Tak dokładnie,Przyjacielu ba nawet za zwykłym pobraniem nie chciał wysłać tylko ponaglał do przelewu ,chciałem 2lub3 fotki też się nie doczekałem.Szkoda mi tylko chłopaków,którzy zapłacili za nieziemskie maszynki i się teraz będą musieli denerwować.Mogłem to od razu zgłosić allegro,no cóż życie. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 17, 2012 A numer konta z jakiego miasta? Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 17, 2012 (edited) 05-820 Piastów mazowieckie woj. nie chce podawać całych danych personalnych,bo to sprzeczne z regulaminem allegro Edited November 17, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 17, 2012 Jasne rozumiem.... Share this post Link to post Share on other sites
muniek 0 Report post Posted November 17, 2012 Rzeczywiście jest taka opcja jak [i]sprawdzenie zawartości przesyłki pobraniowej przez odbiorcę[/i] - koszt 5zł. [quote]A tak nawiasem mówiąc to samo poproszenie o taką wysyłkę, weryfikuje sprzedającego i jego podejście do transakcji. [/quote] A co jeżeli po wygranej licytacji sprzedający nie zgodzi się na taka wysyłkę? Share this post Link to post Share on other sites
piotrrd 118 Report post Posted November 17, 2012 Wczoraj ten użytkownik wystawił jeszcze dwa kręcki karpiowe o ile dobrze pamiętam po 800zł i oba poszły bardzo szybko. Share this post Link to post Share on other sites
muniek 0 Report post Posted November 17, 2012 Wydaje mi się, że w następnym tygodnia dalej będzie wystawiał kołowrotki w atrakcyjnych cenach aż do chwili, gdy posypią się negatywne komentarze i zablokują mu konto. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 17, 2012 Chyba ze wszystko jest z jego strony ok czego tez nie mozna wykluczyc Share this post Link to post Share on other sites
brt3 242 Report post Posted November 17, 2012 Witam. W ostatniej chwili coś mnie tknęło aby tu wejść.Właśnie napisałem email do sprzedającego z pytaniem ,czy by mi nie załatwił takiego młynka w tak atrakcyjnej cenie,a tu widzę taki nieciekawy obrót sprawy. Qrde,potęga internetu.... Swoją drogą jestem ciekaw co dostanę w odpowiedzi. Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted November 17, 2012 [quote name='brt3' timestamp='1353155449' post='1172203'] Witam. W ostatniej chwili coś mnie tknęło aby tu wejść.Właśnie napisałem email do sprzedającego z pytaniem ,czy by mi nie załatwił takiego młynka w tak atrakcyjnej cenie,a tu widzę taki nieciekawy obrót sprawy. Qrde,potęga internetu.... Swoją drogą jestem ciekaw co dostanę w odpowiedzi. [/quote] Pewnie intratną propozycję jeżeli to oszust . Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted November 17, 2012 [quote name='TMedic3hs' timestamp='1353141411' post='1172089'] Oskarżenia słuszne bo jak zgarnąć do kupy wszystkie fakty to myśli nasuwały się same.Najgorzej jak ktoś nie ma poszlak,dowodów a pierdzieli głupoty,na złość po kostkach człowiekowi kopiąc.(Oliwa) Wtedy nikt nie zwrócił im uwagi,za karalne pomówienie Ale i tak bawi mnie taka ułomność ... Klub świętych,przenajświętszych i wszystko wiedzących [/quote] Nie o to chodzi. Dopóki nie stwierdzi tego organ uprawniony, to wszystko jedno, czy są dowody czy ich nie ma, czy ktoś jest oszustem czy nie itd. Niech by nawet ktoś był oszustem, to może wnieść zawiadomienie o pomówieniu i wygra, choćby za dwa miesiące miał być skazany za oszustwo. Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted November 17, 2012 Nie organ uprawniony a Sąd prawomocnym wyrokiem Share this post Link to post Share on other sites
Rajfel 1,325 Report post Posted November 17, 2012 [quote name='TMedic3hs' timestamp='1353149895' post='1172149'] Tak dokładnie,Przyjacielu ba nawet za zwykłym pobraniem nie chciał wysłać tylko ponaglał do przelewu ,chciałem 2lub3 fotki też się nie doczekałem.Szkoda mi tylko chłopaków,którzy zapłacili za nieziemskie maszynki i się teraz będą musieli denerwować.Mogłem to od razu zgłosić allegro,no cóż życie. [/quote] Kolego skończ już robić z siebie świętego bo takim nie jesteś , angażujesz wyobraznię kolegów bo być może czujesz ze wymyka ci się dobry interes z rąk. A zdjęcia które robisz zależą od tego czy przedmioty ty sprzedajesz czy może kupujesz . Ja swoje zdanie o Tobie mam i go nie zmienię. Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 17, 2012 (edited) [color=#008000][b]Chcemy aby jerkbait.pl był miejscem kulturalnej wymiany poglądów – szanuj swoich rozmówców i traktuj ich tak, jakbyś chciał żeby Ciebie traktowano.[/b][/color] Edited November 17, 2012 by mario Share this post Link to post Share on other sites