kolo575 300 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Fotki trzeba zrobić w świetle dziennym chyba nie zrobi ich w mroku nocy fotki bedą niebujta się ... Ale po co fotki jak zorro nie zaprzecza że to jego kołowrotek !! Ale jak wspomniaęłm fotki wysokiej zozdzielczosci w świetle dziennym będa ,ciekawe co póżniej wymyślcie ... Edited November 25, 2012 by kolo575 Share this post Link to post Share on other sites
kolo575 300 Report post Posted November 25, 2012 [quote name='kolo575' timestamp='1353795409' post='1175404'] PS. Panie zorro czyli Pan twierdzi ze na wklejonych zdjeciach to nie jest Pana kołowrotek który Pan wysyłal medicowi ? Prosze o krótką odpowiedź , bo chyba Pan pamięta co pakował do paczki ? Czekam na odpowiedz ...... [/quote] Share this post Link to post Share on other sites
makamba 1,214 Report post Posted November 25, 2012 A nie potrafisz korzystać z opcji edytowania postu , czy to jakiś konkurs na ilość postów w temacie? Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Panowie mnie się wydaje ze poprostu trzeba zaprzestać odwiedzać ten wątek... po jakimś czasie gówno jakie by nie było przestanie śmierdzieć Edited November 25, 2012 by Tomasz eS Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted November 25, 2012 Nowego turka za 450 złotych .Dobre .Nie ma to jak trafić dobrą okazję .Dobry jest dział sprzedam, bo czasem można wiele się o ludziach dowiedzieć . Bez urazy proszę, ale w razie sprzedaży czegoś wiem z kim można robić interesa . Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 25, 2012 Postaramy się odpowiedzieć na parę pytań Kuba Standera człowieku Ty mi tu nie opowiadaj o histori wazeliny,tylko napisz czemu oskarżyłeś mnie,że sprzedaje ten kiepski produkt jakim jest wazelina,rzeczowo chłopie, bo nawalasz za plecami i wałkujesz ale kupującym nie byłeś,a pierwszy do ujadania WAZELINA WAZELINA WAZELINA.A jak Boga kocham to troszkę droższy produkt niż wazelina.Albo powiedz mi czemu to Wasza elita się cały czas pyszczy na temat tego oleju a kupujący dziękowali i nie odzywają się a wręcz zachwalili to jak to jest :)Chcesz wyślę Ci tubkę za darmo to może mnie przeprosisz,i napiszesz że nie jest to takie be i złe jak pisali Ci którzy nie mieli ! FILM DO KOŁOWROTKA [media]http://www.youtube.com/watch?v=HazZ9dL5JDM&feature=youtu.be[/media] Chłopie popatrz na film po prawej Nówka Zorro po lewej używka z kilkoma sezonami za plecami mojego Brata. Zobacz jak chodzi używka Zorro piszesz,że nie słychać nic a tym czasem stuka cuśik i głośno chodzi nie jestem specjalistą by to ocenić posłuchajcie. Dostałem paczkę otworzyłem,zakręciłem i prawie mnie trafiło z nerwów,bo wiedziałem że może być ogromny problem ze zwrotem,a do tego teraz próbujesz Twoim znajomym Zorro wmówić,że nie odkręcisz transakcji bo się boisz, (tu kolejne oskarżenia jak zawsze daleko idące w przyszłość,choć dowodów brak i w życiu bym tego nie zrobił ) prawdopodobnie,może podmieniam,zamieniam jak to czytam to mnie rozwala to i już nie obchodzi mnie zdanie kolegów piszących czy czytających,ja sam wyobrażam sobie jaki Ty jesteś człowiek.Aby wysłać taką maszynę a teraz sprytnie wysługiwać się kolegami z forum i zarzucać mi niewinnemu jako kupującemu takie rzeczy,że sam coś w tej Daiwie zmajstrowałem podmieniłem na złość by tu opisać i zrobić lincz. DWA ZASADNICZE PYTANIA I PROSZĘ CIĘ W PROST BEZ ZBĘDNYCH ZDAŃ 1 Czy poznajesz swój kołowrotek czy to na zdjęciach czy to na filmie 2 Czy mogę go odesłać i odzyskać moje 900zł,jak Ci pasuje mogę go odesłać za sprawdzeniem zawartości ja Się nie boję bo wiem Co dostałem i wiem co wyślę , Jako kupujący mam prawo i jak go dostałem pisałem,że nie odpowiada mi on i chce zwrotu 900zł i wiem,że nie tylko ja dostałem używkę jakoby nówkę ! Czekam .. Share this post Link to post Share on other sites
Kuba Standera 2,705 Report post Posted November 25, 2012 [quote name='TMedic3hs' timestamp='1353834164' post='1175481'] Kuba Standera człowieku Ty mi tu nie opowiadaj o histori wazeliny,tylko napisz czemu oskarżyłeś mnie,że sprzedaje ten kiepski produkt jakim jest wazelina,rzeczowo chłopie, bo nawalasz za plecami i wałkujesz ale kupującym nie byłeś,a pierwszy do ujadania WAZELINA WAZELINA WAZELINA.A jak Boga kocham to troszkę droższy produkt niż wazelina.Albo powiedz mi czemu to Wasza elita się cały czas pyszczy na temat tego oleju a kupujący dziękowali i nie odzywają się a wręcz zachwalili to jak to jest :)Chcesz wyślę Ci tubkę za darmo to może mnie przeprosisz,i napiszesz że nie jest to takie be i złe jak pisali Ci którzy nie mieli ! [/quote] Medics Powiedz, Ty masz problem z czytaniem, co? Niby opisałem ci to łopatologicznie, a Ty znowu 'ciaciemu?"... Proponuję - wejdź w swój profil, prześledź swoje posty, głównie z tematu o super oleum i nie ośmieszaj się takie pierdoły tu wypisując. Wtedy może zrozumiesz, czemuż to podchodzimy w większości tutaj do Ciebie, a od tego wątku i do Twojego brata z dużą rezerwą i... jakby to powiedzieć... podejrzliwością. Bardzo żałuje, ze nie kupiłem tego oleum na samym początku, jak tylko ściema się rozpoczęła, bo akurat mam możliwość się temu przyjrzeć troszkę lepiej, niż zwykły user... A że kręcisz, wyślizgałeś naszego kolegę z forum, sprzedawałeś coś co z deklarowaną firmą nie miało nic wspólnego - to teraz wiesz, czemu mam prawo mieć inne zdanie co do Twoich poczynań? Czy jesteś to w stanie zrozumieć i odpowiedziałem wystarczająco jasno na Twoje pytanie? Czy to wystarczający "powud" ? Share this post Link to post Share on other sites
Wojtek B. 1,057 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Panowie, nowy kołowrotek jest po prostu nowy-nie używany, bez śladów jakiejkolwiek ingerencji. Na filmie widzę dwa klekoty. Rzucacie w siebie gównem jak Hiszpanie pomidorami w La Tomatina- tylko po co? Ja odesłałbym zakupiony towar i oczekiwał zwrotu pieniędzy. Edited November 25, 2012 by Wojtek B. Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Nie żałuj,chcesz to Ci wyślę ja się nie wstydzę tego oleju,super sprawa używam i zachwalam. Czekam Na odpowiedź Zorra ! (poprawiłem)* Edited November 25, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted November 25, 2012 Bez urazy i zbędnych podejrzeń z mojej strony, ale zawsze bebechy można pozamieniać.To są specyficzne sytuacje trudne do udowodnienia, kto jest uczciwy a kto nie.Arbitrem zamiaru nie mam ochoty być, ale wyjaśnij dlaczego na allegro na 300 transakcji masz 7 negatywów. Share this post Link to post Share on other sites
w.d.wobler 20 Report post Posted November 25, 2012 Takie sprawy załatwia się prywatnie tym bardziej,że kontakt do siebie macie. Ostatnia rzeczą jaką można zrobić to obsmarowanie kogoś publicznie na forum. Prosta sprawa-nie podoba mi się młynek to go odsyłam i już-proste ,,prafda,, ??!! Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Ani jeden komentarz negatywny za sprzedasz kołowrotków,większość z kupna nie ukrywam kupuje bardzo dużo maszyn i sprawdza się czasem zasada,że jak komuś coś się popsuje to sprzedaje,i to kupiłem z zepsutym hamulcem tylnym czy łożyskiem oporowym ,czy negatyw za wolną wysyłkę ale ja pracuje i nie mam czasu być zawsze na poczcie,sprzedaje parę ładnych latek i wbrew tutaj opinii mam swoich kupujących i wyciągam naprawdę duże sumy bo mi ufają .... Panowie wiem mógłbym odesłać na własną rękę ale ja chce usłyszeć to od Pana Zorra nie na darmo będę wysyłał za sprawdzeniem zawartości by nie odebrał paczki. Czy coś zmajstrowałem,śruby są poobrabiane także też wam nie udowodnię,musicie wierzyć na słowo choć wiem że jest To Wam trudne ja to rozumie. Ale na filmie widać wszelakie oznaki zużycia i tyle ... Czekam aż Zorro się odezwie i odpowie na ZASADNICZE pytania ! Edited November 25, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
MIGOTKA 977 Report post Posted November 25, 2012 (edited) cała ta sytuacja wygląda na zwykłą zemstę. Bo jeśli taka sytuacja spotkała by rozsądnego człowieka to załatwił by to z rozumem poprzez kontakt ze sprzedawcą a nie jak byle gówniarz krzyczysz tu na forum jak to cię wyruchał. Śmieszne zachowanie. Lubisz dymić o byle bzdeta i potem walisz fochy jak smarkacz jak ci pojadą. Mój czteroletni syn jest poważniejszy w takich sytuacjach. Edited November 25, 2012 by MIGOTKA Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted November 25, 2012 Widzisz @TMedic3hs. Zacząłeś od załatwiania sprawy publicznie, zamiast w pierwszej kolejności kontaktować się na tel. i znalazłeś się w miejscu gdzie masz słowo przeciwko słowu. Teraz naprawdę sprawa wydaje się ciężka do rozwiązania bo @Zorro zajął przecież stanowisko. [quote name='zorro' timestamp='1353794297' post='1175388'] Gdybym Panu Tomkowi sprzedawał używkę, to zapewniam (mocno nieskromnie), że NA PEWNO nie czułby żadnych "zgrzytów-srytów", a raczej nie wiedziałby, że w środku jest jakaś przekładnia i gdyby to miała być maszyna łowiona, to pewnie bym to napisał... Przez chwilę nawet się zastanawiałem czy faktycznie, mimo wszystko nie "odwrócić" tej transakcji ale od razu przypomniał mi się motyw SS-II Pana Rajfla ("kilka razy na rybach") i całkowity brak pewności, że nie dostanę podobnego "składaka".. . I co? Potem ja mam opisywać to na forum..? Przecie "wysłałem grata, to i grata dostałem".. No i takie tam... A wszystkich Panów serdecznie przepraszam za "tę akcję" i swoją, chyba nadal bezdenną, głupotę i "wiarę w człowieka".. [/quote] Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Ciekawe co Ty byś zrobił Przyjacielu gdybyś dostał takiego złoma za 900zł a Sprzedający by Cię zlewał,i nie odpisał nawet do dzisiejszego dnia na priv a w następstwie insynuował,że On jednak wysłał nówkę tylko ja coś na złość z Tym kołowrotkiem odwalam maskaradę,i na mój zarzut odpowiadał zdarzeniami z przed 3 lat ale konkretnych odpowiedzi nie dostałem wprost do dziś także Panowie znam już Wasze opinie Proszę nie piszczcie Czekam na odpowiedzi które zadałem sprzedającemu. Dość tłumaczenia z mojej strony chcę konkretnych odpowiedzi ! "1 Czy poznajesz swój kołowrotek czy to na zdjęciach czy to na filmie 2 Czy mogę go odesłać i odzyskać moje 900zł,jak Ci pasuje mogę go odesłać za sprawdzeniem zawartości ja Się nie boję bo wiem Co dostałem i wiem co wyślę , Jako kupujący mam prawo i jak go dostałem pisałem,że nie odpowiada mi on i chce zwrotu 900zł i wiem,że nie tylko ja dostałem używkę jakoby nówkę !" Jak to mówią jako kupujący mam jakieś prawa a Kolega powinien zachować się jak prawdziwy sprzedawca chyba,że się boi tej wysyłki za sprawdzeniem zawartości .. Krzysiek "Gdybym Panu Tomkowi sprzedawał używkę, to zapewniam (mocno nieskromnie), że NA PEWNO nie czułby żadnych "zgrzytów-srytów", a raczej nie wiedziałby, że w środku jest jakaś przekładnia i gdyby to miała być maszyna łowiona, to pewnie bym to napisał... " Ja wiem Wysłał używkę i za skarby się nie przyzna,ja mam oczy widzę do czego dąży ale niech odpowie na te 2 Pytania Zrobiłem Film i to co widzicie po prawej stronie,to jest ta nóweczka Zorra , już w odniesieniu do sprzedawcy:) Nie jednokrotnie mi gadałeś głupoty o uczciwości a jak biorę ten kołowrotek co mi wysłałeś i czytam zdanie które skopiował Krzysiek nie mogę wyobrazić sobie jakim jesteś manipulantem Bawi mnie to,wiem że Oni mi nie uwierzą ale to co odwaliłeś w Tym przypadku to woła o Pomstę do nieba ... I tak czuje,że wiedziałeś co robisz bo Przypomnę i napiszę,że nie jest to pierwsza Fuego od Tomka kupiłem od niego za 900zł nówkę rozmiar 3000 i to faktycznie Zorro była nówka,cud miód i malina,mam ją i cieszę nią oko po dzień dzisiejszy,dlatego dziwi mnie to co mi sprzedałeś tym razem bo myślałem,że jak kupuje u Zorra to nie ma najmniejszych obaw ,a dość że dostałem co dostałem to,piszesz to co piszesz zwalając na mnie całą sytuację,że ja robię Zamach Stanu Kołowrotka by zszargać Twój wizerunek, Stanowcze NIE ,W życiu bym się nie dopuścił jakiś podmian czy ukazać używkę a nówkę od Ciebie schować jest to popier..one !!! Edited November 25, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted November 25, 2012 No co bym zrobić mógł. Podjąłbym 1-2 tygodniowe próby negocjacji jeśli sprzedaż nastąpiła poza serwisem aukcyjnym. Potem to już wiadomo co, zgłosiłbym gdzie trzeba. Jaki byłby finał sprawy to już zależy od dowodów jakie bym przedstawił. Dopiero na końcu wyjechałbym z tyradą na forum, jeśli w ogóle. Share this post Link to post Share on other sites
Kuba Standera 2,705 Report post Posted November 25, 2012 [quote name='TMedic3hs' timestamp='1353837085' post='1175509'] musicie wierzyć na słowo [/quote] I widzisz - nie musimy. My nic nie musimy. Zorro nie jest Twoją własnością, żeby jak tupiesz nóżką razem z bratem odpisywał na wyścigi, któryś raz z rzędu. Też nie musi. I - BTW. Albo sam jesteś idiotą, albo masz nas za kompletnych idiotów, sugerując, ze Zorro wysłał ci młynek który klekoce i zacina się przy kręceniu. Że wystawia tak ewidentnie dupę na bat, będąc w stanie kręcioł rozebrać, wymienić ew uszkodzone elementy i posłać ci w stanie, który trafnie określił "[color=#282828][font='Trebuchet MS', helvetica, arial, sans-serif][size=3][background=rgb(247, 247, 247)]nie czułby żadnych "zgrzytów-srytów", a raczej nie wiedziałby, że w środku jest jakaś przekładnia"[/background][/size][/font][/color]. O ile wcześniej miałem wątpliwości, to po obejrzeniu filmu "dowud" już ich nie mam... Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 25, 2012 [b] [url="http://jerkbait.pl/user/45787-kuba-standera/"]Kuba Standera[/url][/b] Nie przekonam Cie ja to rozumie ale ja nie walczę o poklask walczę o pieniążki,a spraw jakiś do sądów nie chce zgłaszać bo traktuje Zorra jako forumowego Kolegę i chcę to jakoś załatwić bez takich środków. Jeżeli chce ktoś na żywo oglądnąć moje maszyny Zapraszam,czym chata bogata .I nie jestem idiotą ani nie mam Was za nich,troszeczkę przesadzasz... Share this post Link to post Share on other sites
kolo575 300 Report post Posted November 25, 2012 Zorro celowo nie odpisuje bo wie ze Wy załatwicie za niego sprawe ... Wszytskie jego działąnia dążą do jednego celu aby przechylić szale na własną strone ... Bo jak można napisać coś na gościa który mi przesmarował za darmo kołowrotek ... Te jego fochy na forum w serwisie wszystko to była celowa szopka ... A ani razu nie napisał konkretnego zdania wysyłąłm kołowrotek nowy bez jakich kolwiek oznak zużucia ...Zdjęcia kłamią ... Hejterów jest może ze 10 osób reszta czyta i wyciąga wnioski myśle że to ostatni wałek mistrza Zorra ... Na priv nie odpowiedział ani raz a już minie niedługo od napisania wiadomości 2 tygonie to o czymś świadczy ... NO ALE TO JEST FORUM PRZEGADAĆ CIĘ MOŻE NAWET WINNY ... Share this post Link to post Share on other sites
Kuba Standera 2,705 Report post Posted November 25, 2012 Tak Zorro kłamie, wstawia sfałszowane zdjęcia. My Was po prostu nienawidzimy i chcemy zniszczyć. Jesteście kryształowo uczciwymi ludźmi i nie było z Waszym udziałem ściemy na forum. Jesteście wiarygodni i w sytuacji słowo vs słowo mamy wierzyć Wam. Bo tak. A świstak siedzi i zawija w te sreberka... Share this post Link to post Share on other sites
kolo575 300 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Myśl co chcesz nie zależy mi na twoim zdaniu ... Jak by chiał szybko załatwić sprawe odpowiedź na priv byłaby po max 2 dniach tym bardziej że loguje się średnio 3 x dziennie ... Edited November 25, 2012 by kolo575 Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Zmieniasz Kuba temat i popadasz w skrajność. A temat jest prosty Dostałem używkę i chcę ją zwrócić,proste ?Bardzo proste po co sobie utrudniać i udziwniać. Kuba jesteś mądry człowiek co zrobisz jeżeli dostaniesz używkę jako nówkę ale sprzedający miga się od tego ? Po czym dostajesz wiadomość od drugiego kupującego,że nie jesteś jeden . I ktoś tu piszę nie używam nicku "Zapomniałem dodać iz tych fuego faktycznie miał sporo ,czesc z nich porozkręcana itd. Pieron wie czy sam ich nie ..... ucinam bo dalej jest mocniejszy tekst A potem Zorro piszę,że to ja mogę zrobić jakiś przekręt. Czarny zużyty smar wyrzucony na wskutek używania na zdjęciu z Bóg wie kiedy też ani tyci tyci Cie nie przekonuje,chłopie Tobie jak by postawił dowód na żywo przed nos To byś powiedział bez zastanowienia że kłamie! Nie mamy o czym pisać ... Edited November 25, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
range1970 44 Report post Posted November 25, 2012 [quote name='kolo575' timestamp='1353839884' post='1175540'] Zorro celowo nie odpisuje bo wie ze Wy załatwicie za niego sprawe ... Wszytskie jego działąnia dążą do jednego celu aby przechylić szale na własną strone ... Bo jak można napisać coś na gościa który mi przesmarował za darmo kołowrotek ... Te jego fochy na forum w serwisie wszystko to była celowa szopka ... A ani razu nie napisał konkretnego zdania wysyłąłm kołowrotek nowy bez jakich kolwiek oznak zużucia ...Zdjęcia kłamią ... Hejterów jest może ze 10 osób reszta czyta i wyciąga wnioski myśle że to ostatni wałek mistrza Zorra ... Na priv nie odpowiedział ani raz a już minie niedługo od napisania wiadomości 2 tygonie to o czymś świadczy ... NO ALE TO JEST FORUM PRZEGADAĆ CIĘ MOŻE NAWET WINNY ... [/quote] Panowie bracia czy koledzy czy wspólnicy, już sam nie wiem kim jesteście: zorro jest albo najlepszym albo jednym z najlepszych fachowców w kraju od maszyn Daiwy. Działa na tym forum od lat i ma określoną reputację, na którą sobie zapracował rzetelnością, uczciwością,bezinteresownością. Gdyby chciał Was naprawdę oszukać to wciągnąłby Was jedną dziurką i wysmarkał drugą. Nawet byście nie wiedzieli, że jesteście oszukani. Dla przykładu: poomykane śrubki? Pozamieniałby na nówki, zalakowane "fabrycznie". Rzeczoznawca by nie poznał. I tak dalej... Share this post Link to post Share on other sites
krzychun 988 Report post Posted November 25, 2012 Bracia, starcie się przekonać do swojej racji ludzi, w sytuacji której jesteście znani z przekrętów np. wazeliną (podrabialiście produkt, prawda?). Czego wy się spodziewacie? Że ktoś Wam uwierzy? Skończcie tą farsę którą tu, w tym temacie uprawiacie i jeżeli naprawdę jest jak opisujecie to zgłoście sprawę tam gdzie trzeba. Niestety większości ludzi do siebie nie przekonacie, a jeżeli nawet to co Wam z tego? Wyślecie ich do Meksyku, coby wojsku pomóc Zorra złapać? Nie kompromitujcie się już więcej tym zachowaniem. Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 25, 2012 (edited) Ja nie twierdze,że nie jest fachura od smarowania,mnie aż dziw bierze co On mi wysłał za maszynę i nie wnikam dalej co z nią się działo i dlaczego ona jest taka a nie inna, Nie odpowiada mi w tym stanie co jest i chce oddać za sprawdzeniem paczki,chyba się nie przestraszy maszyny która posiadał długo w swoim arsenale . Ja tylko chce oddać kołowrotek,z tego co czytałem nie jednokrotnie Wasze teksty mam takie prawo ? Dlatego już nie piszemy Panowie znam już Wasze zdanie : Czekam tylko na wypowiedź sprzedawcy na pytania bez większych scen. 1 Czy poznajesz swój kołowrotek czy to na zdjęciach czy to na filmie 2 Czy mogę go odesłać i odzyskać moje 900zł,jak Ci pasuje mogę go odesłać za sprawdzeniem zawartości ja Się nie boję bo wiem Co dostałem i wiem co wyślę , Jako kupujący mam prawo i jak go dostałem pisałem,że nie odpowiada mi on i chce zwrotu 900zł i wiem,że nie tylko ja dostałem używkę jakoby nówkę ! Edited November 25, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites