TMedic3hs 41 Report post Posted November 17, 2012 Co tylko tyle,wciśnięty bubel używany zdjęcia nie kłamią chce zwrotu moich 900set złotych,wyszło szydło z worka jak to mówią. Zamiast nówki,otwierana używka.Tyle w temacie czekam na odpowiedź na priv jak to załatwiamy. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted November 17, 2012 Ciekawe... Share this post Link to post Share on other sites
psd27 927 Report post Posted November 17, 2012 [quote name='godski' timestamp='1353195812' post='1172466'] Ciekawe... [/quote] A i owszem, ciekawe... Ale na szczęście jest pomysł, aby temat przenieść na priv... Share this post Link to post Share on other sites
zorro 1,191 Report post Posted November 18, 2012 A co się będziemy chować po privach, zaczęliśmy jawnie, kilku widzów też już mamy... A że temat robi się rozwojowy, to mamy i sesję rozbieraną innej maszyny "dosłownie kilka razy na rybach": [attachment=99864:ss.JPG] [attachment=99865:ss1.JPG] [attachment=99866:ss2.JPG] [attachment=99867:ss3.JPG] [attachment=99868:ss4.JPG] I teraz całkiem już abstrachując od "kto i co komu wysłał", a stosując tylko skalę porównawczą, to Fuego z PanaTomkowych zdjęć wygląda na tak nowe, że chyba jest jeszcze w połowie taśmy produkcyjnej... Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 18, 2012 (edited) No tak myślałem,właśnie że będzie Kolega nie rzeczowo wyjaśniał sprawę,długo czekałem na odp na priv choć widziałem,że się Zorro loguje,także zdajesz sobie sprawę że wysłałeś mi używkę a nie nowy kołowrotek.Wychodzi na to,że twoje zdanie jest tyle warte co moje ale Ja w tym konkretnym wypadku zażądałem zwrotu kołowrotka i zadeklarowałem się na zwrot pieniędzy mam nadzieje,że tak też będzie w Twoim przypadku !!!Zdjęć kołowrotka ze środka nie robiłem,bo nie rozkręcam względem zwrotu,ale po śrubach i pracy czuje,że jest ukidrany po czubek. Edited November 18, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 18, 2012 (edited) A jak już tak jawnie stoimy i poruszamy inne tematy maszyn to pozwolę sobie skopiować i wkleić prywatną wiadomość [b] [/b] Który napisał : Cześć Po przeczytaniu twojego postu powiem iż nie jesteś jedyny który kupił do niego nowe fuego a jednak używane. Kupiłem na wiosnę nowe nowiutkie fuego i zapytałem czy mogę podjechać osobiście po odbiór. Odparł ze jest taka opcja wiec że mam niedaleko ok 30 km do niego to pojechałem. Zajechałem na późny wieczór,jeszcze u niego poprosiłem o mały przegląd emblema,nasmarował itd.co mnie zaskoczyło za free.Wiec nie przyglądałem się u niego na zakupione fuego,bo w życiu bym nie przypuszczał ze to używka. Rano chcąc nacieszyć oko zauważyłem małe otarcia i ogólne zużycie kołowrotka.To co u Ciebie I ja również zapłaciłem 900 zł. Widzisz mój błąd ze przymknąłem na to oko bo możne teraz nie skrzywdził by Ciebie. Pozdrawiam Konrad Prawda że owy kołowrotek również nowy jak i mój sprzedawałeś koledze czy Tylko ja mam problem a On nigdy u Ciebie nie kupował. Najbardziej mnie drażni,że poszukujesz poklasku i adorantów stu do tej parodii,i nie podejdziesz rzeczowo do całej sytuacji,gdyby to chodziło o Oliwę w dziale cafe to byś odpisywał raz po raz Nie chcę się kłócić,robić tu na forum pokazówki ja nie z tych ludzi,wole żyć w zgodzie i miłej atmosferze a nie PROWOKOWAĆ CAŁY CZAS .Ja oczekuje jednego słowa Tak LUB Nie czy mogę odesłać kołowrotek który miał być nowy a jest używany ? Edited November 19, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
psd27 927 Report post Posted November 18, 2012 [quote name='TMedic3hs' timestamp='1353237563' post='1172543'] Zajechałem na późny wieczór,jeszcze u niego poprosiłem o mały przegląd emblema,nasmarował itd.co mnie zaskoczyło za free. [/quote] Mnie też by zaskoczyło, że inny wędkarz chce mi pomóc za free. Od dzisiaj będę miał na cenzurowanym wszystkich z tego forum, którzy w jakikolwiek sposób mi pomogli.... Share this post Link to post Share on other sites
kondzio 77 1,113 Report post Posted November 18, 2012 [quote name='psd27' timestamp='1353271339' post='1172841'] Mnie też by zaskoczyło, że inny wędkarz chce mi pomóc za free. Od dzisiaj będę miał na cenzurowanym wszystkich z tego forum, którzy w jakikolwiek sposób mi pomogli.... [/quote] Dobry wieczór Po pierwsze ta wiadomość nie powinna się tu w ogóle znaleźć Po drugie Kolego nikt nie prosił cie o wyjmowanie zdania z wątku. A po trzecie dobranoc Share this post Link to post Share on other sites
psd27 927 Report post Posted November 18, 2012 [quote name='kondzio 77' timestamp='1353273188' post='1172866'] Po pierwsze ta wiadomość nie powinna się tu w ogóle znaleźć Po drugie Kolego nikt nie prosił cie o wyjmowanie zdania z wątku. A po trzecie dobranoc [/quote] Za "po pierwsze" podziękuj innemu Koledze. "Po drugie", to ja odpowiadam za to, co piszę do ludzi, zatem daruj sobie Kolego osobiste wycieczki... "Po trzecie" również dobrej nocy życzę. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted November 18, 2012 [quote name='psd27' timestamp='1353271339' post='1172841'] Mnie też by zaskoczyło, że inny wędkarz chce mi pomóc za free. Od dzisiaj będę miał na cenzurowanym wszystkich z tego forum, którzy w jakikolwiek sposób mi pomogli.... [/quote]Gdyby umieścić kolegę ZORRO w NIE polecam kontrahenta, to automatycznie zmieniło by się w Jerkbait się śmieje Share this post Link to post Share on other sites
kondzio 77 1,113 Report post Posted November 18, 2012 (edited) [quote name='psd27' timestamp='1353276750' post='1172906'] Za "po pierwsze" podziękuj innemu Koledze. "Po drugie", to ja odpowiadam za to, co piszę do ludzi, zatem daruj sobie Kolego osobiste wycieczki... "Po trzecie" również dobrej nocy życzę. [/quote] Z racji iż ciśnienie się waha i spać się nie da pozwolę sobie . A za co ja niby mam odpowiadać twoim zdaniem????Coś nie etycznego napisałem???Coś CIEBIE uraziło że się unosisz. To co napisałem to fakt który miał miejsce, wiec nie próbuj kierować mnie na inną drogę. A to ze mi ktoś pomógł za free,to w dobrym tego słowa znaczeniu. Więc nic Nikomu tłumaczyć nie muszę i nie będę. Edited November 18, 2012 by kondzio 77 Share this post Link to post Share on other sites
psd27 927 Report post Posted November 18, 2012 [quote name='kondzio 77' timestamp='1353277958' post='1172912'] Z racji iż ciśnienie się waha i spać się nie da pozwolę sobie . A za co ja niby mam odpowiadać twoim zdaniem????Coś nie etycznego napisałem???Coś CIEBIE uraziło że się unosisz. To co napisałem to fakt który miał miejsce, wiec nie próbuj kierować mnie na inną drogę. A to ze mi ktoś pomógł za free,to w dobrym tego słowa znaczeniu. Więc nic Nikomu tłumaczyć nie muszę i nie będę. [/quote] Jeśli o tej pomocy napisałeś w dobrej wierze, to ja się Cieszę i obiecuję, że już nic w tym wątku nie napiszę :-) Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 19, 2012 (edited) Panowie ja usunę wszystko ba nawet nie będę wklejał i wyciągał nowych brudów,bo mnie to nie bawi w ogóle,tylko na razie czekam potulnie jak baranek na odpowiedź co robimy z używką ,Kolega siedział wczoraj cały dzień na forum znalazł czas na odpowiedź w dziale nie polecam siebie,ale żeby odpisać na jedną z wiadomości prywatnych lub wyjaśnić mi co i jak robimy to najzwyczajniej to olał.I jak mam się nie denerwować co jak co ale mi zarzucali wiele ale w porównaniu i odniesieniu do tej sprzedaży to parę myśli nasuwa się samych.Bo albo mi ktoś w końcu odpiszę czy mogę oddać tą używkę albo będzie nadal kłótnia. psd27 nie chodzi o smarowanko chodzi o kołowrotek który miał być nowy dałem za niego 900zł a okazało się że to używka i dość zużyta (ciekawe jak byś Ty się zachował) na pewno tak byś tego nie zostawił,chodzi po trybach na mechanizmie i ma szpulę uszkodzoną i jak tu plećki używać Trzymamy się tematu co z tą Daiwą do diaska ? Edited November 19, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
blackabyss 413 Report post Posted November 19, 2012 Jak jestes rozczarowany to zwyczajnie odeslij, koszty wez na siebie i tyle w temacie. Ja niejednokrotnie kupilem np: kolowrotek, ktory zwyczajnie mnie rozczarowal. Poza jednym czy dwoma wyjatkami sprzedawca bral sprawe na klate. Zreszta sam czasem sprzedaje cos uzywanego i staram sie zawsze zastrzec, ze w przypadku braku satysfakcji sprzet mozna zwrocic w ustalonym czasie - dla mnie tak sie powinno postepowac z kazdym uzywanym towarem. Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 19, 2012 No widzisz ja tu nikogo nie oskarżam,na atak reaguje atakiem.Chce po prostu oddać używany kołowrotek nie robiąc przy tym wielkich kłótni ale nie można olewać kupującego i mu nie odpisywać.Nie długo będzie tak,że będziecie mnie szykanować za czelność zwrócenia uwagi,że się w ogóle odezwałem ,tak nie może być.Jak i od mojej osoby oczekiwano uczciwości tak i ja oczekuje ją od innych.Parę uwag wziąłem do serca i na razie nie mam problemów,jak był w jednym przypadku to zadeklarowałem się na zwrot pieniążków.I pisałem z kupującym chciałem aby odesłał maszynę.Nie chcę cały czas męczyć innych tematów chciałbym się dowiedzieć co z tym przypadkiem robimy i tyle. Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 20, 2012 ? Share this post Link to post Share on other sites
Artek 2,564 Report post Posted November 20, 2012 Czyli na razie bez zmian? Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 20, 2012 (edited) Nadal czekam na odzew Może kolegi w domu nie ma przez te parę dni i nie ma jak odpisać ciężko powiedzieć. Edited November 20, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
TMedic3hs 41 Report post Posted November 21, 2012 (edited) Śmieszne się to robi powoli,żeby nawet na priv człowiekowi nie odpisać!!!Nagram filmik jak chodzi kołowrotek już na dniach,sądząc po szeleszczeniu na rolce prowadzącej i głośnej pracy był używany z plecionkami .Będę wałkował te maszynę do bólu aż Szanowny Zorro odpiszę w końcu na moją wiadomość prywatną i odpowie na pytanie czy mogę odesłać kołowrotek.Bo to absurd się robi powoli zainkasować 900zł w nową używkę .I podesłać zdjęcia robione Bóg wie kiedy i uważać,że to wystarczy chyba czytelnikom (zmącić w głowach) bo mi to nie wystarcza . Edited November 21, 2012 by TMedic3hs Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted November 21, 2012 A skąd będziemy wiedzieć że na filmiku będzie kołowrotek wysłany przez ZORRO.Sytuacja jest całkowicie patowa .TY pokazujesz zdjęcia i Zorro pokazuje. Obaj twierdzicie że są prawdziwe.Ty mówisz że dostałeś używkę Zorro że nówkę.Różnica jest tylko taka że ty robisz szum ,a Zorro milczy.Stosując słuszną zasadę.Kto się tłumaczy ten się oskarża.I jak dojść prawdy?Pozostaje tylko domniemanie prawdomówności dwóch uczestników sporu!Domniemanie na podstawie dotychczasowej działalności i opinii tych którzy mieli z wami przyjemność ,lub nieprzyjemność ,w ten czy inny sposób się zetknąć.Część tych opinii jest zawarta w wypowiedziach dotyczącym tego wątku jak również { Naprawa tuning majsterkowanie-Serwis zamknięty]. Pozostawiam pod rozwagę zainteresowanych. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 21, 2012 tak naprawde jest to sprawa pomiedzy wami, po co to robić na forum?? są PW , telefony.. o efekcie mozesz ewentualnie poinformowac w odpowiednim dziale ty czy kolega @zorro...ja osobiscie nie chce w tym uczestniczyc i mało mnie to interesuje... Share this post Link to post Share on other sites
Wojtek B. 1,057 Report post Posted November 21, 2012 Najłatwiej jest powiedzieć, że pada deszcz Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted November 21, 2012 i tu powinien byc koniec watku Share this post Link to post Share on other sites
kolo575 300 Report post Posted November 21, 2012 To niech Pan zorro będzie wkońcu łaskaw odpisać na priv ... Share this post Link to post Share on other sites
suli102 730 Report post Posted November 21, 2012 Moim zdaniem nowe sprzęty sie kupuje w sklepie i bez problemów to by było na tyle. Share this post Link to post Share on other sites