Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
robbox4

Pracownia Best Rods Center, w skrócie BRC

Recommended Posts

Plecionka 8 splotowa XZOGA A8 10lb (5kg) Testował może ktoś tą plecionkę? Jestem ciekawy jaka jest rzeczywista "średnica" i wytrzymałość. Gdybym miał jakieś dwa metry mógłbym zrobić dokładne sprawdzenie.

Podaj na priv dane to wysle ci te dwa trzy metry do sprawdzenia

Fajne a jak z akcją w porównaniu do taka66

Te nowe blanki BB-X66 mają akcję bardziej szczytową, Ogolnie bardziej takie blanki castingowo-sandaczowe, czuły szczyt i inne ugięcie przesunięte do szczytu. Bardzo ciekawe wzmocnienie na całej długości blanku krzyżowym oplotem. Ciekawie to wygląda. Ogolnie to troszke mocniejsza seria niż TAKA-G 66. Moim zdaniem dużo bardziej nadające się pod koguta niż seria Taka-G.

To tak na pierwsze wrażenie.

Jak pouginam wszystkie to coś wiecej napisze.

Edited by robbox4

Dla wszystkich zainteresowanych, nowe modele 2kg i 3kg są dostepne od ręki na magazynie, zapraszam na zakupy. Pozostałe modele tez dostępne.

Dostępne wszystkie modele z nowej serii BB-X66.

Plecionka XZOGA A8, 8 splotowa, rozmiary 10 i 15 lb dostepne, poza tym reszta rozmiarów do 60lb włącznie też na magazynie.

Z nowości świetny fluorocarbon XZOGA, idealny do metody DROP SHOT.

[attachment=154212:fc15-1.jpg]

Panie Robercie, jak by Pan krótko opisał zyłeczki Zogi?/ Chodzi mi o zastosowanie do UL casta, czy nie będa puchły na szpuli mutika przy rzucie?

Panie Robercie, jak by Pan krótko opisał zyłeczki Zogi?/ Chodzi mi o zastosowanie do UL casta, czy nie będa puchły na szpuli mutika przy rzucie?

Żyłki czy plecionki? Bo teraz się pogubiłem i nie bardzo wiem o co biega. Zdjęcie powyżej przedstawia FLUOROCARBON 100% ale to jest materiał przyponowy a nie jako linka główna.

Z żyłek mam tylko BUSTERLON, fajny ale nie nie każdemu leży taki kolor. I nie myslę żeby nadawały się do casta UL bo najcieńsza to 0,19mm

Busterlon.jpg

Edited by robbox4

Z żyłek mam tylko BUSTERLON, fajny alnie nie każdemu leży taki kolor. I nie myslę żeby nadawały się do casta UL bo najcieńsza to 0,19mm

a to czemu... jak miękka i nie ma "efektu pamięci" to w sam raz

cena mozliwa a te parametry nie są przesadzone??

przesadzone w jakim sensie? Porównując do wielu żyłek na polskim rynku to słabizna :)

a to czemu... jak miękka i nie ma "efektu pamięci" to w sam raz

Dokładnie taka jest, aż sam jestem zdziwiony. Nie ma pamięci i jest baardzo miękka. Szczególnie widać to na dużych średnicach gdzie testowana żyłka 0,29 spada ze szpuli jak by to była miękka plecionka a nie monofil i nie skręca się w żaden sposób.

Jest jeszcze jeden plus, żyłka na pewno nie jest przegrubiona.

Tak, wszystkie blanki Xzoga są dostępne.

Edited by robbox4

Z ciekawostek. Świeża dostawa żyłki XZOGA Rubylon.

[attachment=166922:rubylon2.jpg]

[attachment=166923:rubylon.jpg]

Dotarło kilkanaście japońskich blanków Matagi T-Russell.

Sukcesywnie postaram się wklejać opisy i zdjęcia ugięcia.

Większość to blanki UL i wklejanki. Takie uzupełnienie dziury na polskim rynku.

Wczoraj zaliczyłem wizyte u Roberta. I faktycznie te blanki zapełniaja dziure na naszym rynku. Co blank to inny. Np. niesamowite dłuzsze  wklejanki do łowienia sandaczy na lekko nawet bardzo lekko. Bardzo czułe ale dołem mocne. Delikatniejsze wklejki to typowe zabaweczki w dwóch cześciach na spigotach . Nie mogłem wyjsć z podziwu tych spigotów. Ot zapałeczki ;-) Mi najbardziej podobały sie Seabassy. Machałem co prawda modelem 2.60m ale i tak zrobił na mnie wrażenie. Obydwa patyki szybkie tylko ten droższy trzyma bardziej dołem. Sandaczowy jak nie wiem co. Szkoda ze Robert nie zamówił dłuzszych modeli 2.90m. Mogły by mocno namieszać w rzecznych brzegówkach. Wszystkie blanki bardzo lekkie. To tak w skrócie. Trzeba wziąć to do łapy i samemu ocenić.

Dzięki za sprawną akcję to było bardzo istotne żebym miał tego TCS-a jak najszybciej,a tu 18h od zamówienia i mam  :D

Ode mnie +10 do szybkości.

Pozdrawiam

Dotarło kilkanaście japońskich blanków Matagi T-Russell.

Sukcesywnie postaram się wklejać opisy i zdjęcia ugięcia.

Większość to blanki UL i wklejanki. Takie uzupełnienie dziury na polskim rynku.

Robert a w komponenty do zbrojenia Matagi też się będziesz "bawił"?

Tak, komponenty będą w stałej ofercie. W tym roku będzie cały asortyment metalowej biżuterii do wędek. Tylko nie wszystko na raz. Sukcesywnie po trochę.

jak wypadaja te UL blanki w porównaniu bo phenix mosquito ??? Jest jakaś różnica ??

Edited by drozdo

Mosquito to akcja MODERATE, tu każdy blank jest inny, od EXTRA FAST do REGULAR. Ogolnie to inne blanki UL, każdy model ma inną charakterystykę.

Po prostu to jest kolejna inna propozycja bo każdy znajdzie blank dla siebie (z wklejanek). Do Mosquito można porównać blank BIG POND, pełne ugięcie aż po ostatni cm dolnika. To blank 2 składowy na spigocie i waży 19,2 g, nie jest wklejaną.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...